Jump to content

Morty

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  2152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Everything posted by Morty

 1. Köp ett Mx24 depåtält och lacka i. Då slipper du de flesta flugorna och ev. regn, samt du sprider inte ”lackdimman” till omgivningen på samma sätt.
 2. Satsa på ett svänghjul gjord för vanlig organisk kopplingslamell och tryckplatta, som tex denna ”Duratec svänghjul”
 3. Ja det kan du göra, men köp allt med en gång så det passar ihop. Finns alltid risk att spännet eller någon annan viktig detalj ändras så att de inte passar ihop. Har du en skalstol fungerar det bra att såga hål för grendelen.
 4. Håller med Mikael med hans rekommendation ovan. Skillnaden mellan Westfield och Caterham modellerna brukar vara infästningen av axelremmarna. Jag har haft Sabelt och är inne på mitt andra Schroth bälte nu. Fördelen med Schroth är att du spänner höftremmarna genom att dra dem mot dig, medan Sabelt drar du från dig. Väldigt stor skillnad när du sitter i stolen. Komplettera gärna med grendelen så du får 5-6 punkts bälte för din egen säkerhet, så du inte glider under bältet om det skulle ta stopp en dag.
 5. Jag tyckte jag hörde något om Powertec RPA 😊
 6. Möjligt, men det jag ville få fram är att undvik så många ”onödiga” funtioner som möjligt som hindrar bilen från att kunna starta och kör aldrig ut på banan om du inte känner att bilen klarar att starta för egen maskin snabbt. Konbana är givetvis en helt annan sak, utan det gäller när andra bilar/fordon är ute samtidigt.
 7. Ok! Ja, när Martin fick stopp mitt i racet efter en liten snurr och inte fick igång motorn igen. De hade samma problem i depån innan, så det var inget ”nytt”. Däremot en situation man vill undvika så långt det bara går.
 8. Behöver du funktionen som givaren ger? Annars kan du väl bygla den. Har sett en BEC på Kinnekulle som snurrade över Molins knäpp och inte fick igång motorn igen pga av något liknande. Konsekvensen var inget som jag vill se igen.
 9. Är där skador på kuggarna eller ser jag fel?
 10. Har fyra nästan oanvända Avon ZZR 215/55-13 Medium som jag tänkte någon säkert har mer nytta av än att jag lagrar dem i garaget på obestämd tid.. Har kört dem en eller två träningsstinter dvs 15-30 minuter och sedan har de legat tempererat i mitt garage. De har några år på nacken, men det är inget problem med dessa däcken. Där säkert 90% kvar av mönster och livslängd kvar på dem. Vad sägs om 1000kr för alla fyra. Köparen betalar ev. frakt. Tycker ni priset är helt tokigt, så ge mig ett bud.
 11. Har du kvar VKBA 1481 hjullagerna?
 12. För ett år sedan när jag byggde min senaste diff, så hade jag fyra 7” diffar nedplockade samtidigt. Alla fyra hade på hundradelen lika tjockt shims för pinjonglagringen. Tror Ford hade hyfsad koll på toleranserna, men kunde vid fel i processen justera om det var en tokig batch med hus. Pinjongmuttern brukar jag lossa med mutterknackare. Det är svårare när man ska återdra den med ny kollapshylsa och hålla emot utan ett specialverktyg.
 13. Övre spindelleden fram brukar vara M18x1,5 på MK, i alla fall var det så från början på min och det ser ut att vara samma på denna.
 14. Se nu till att huvudcylindrarna verkligen går hela vägen tillbaka. Annars kommer du inte öppna upp passagen till behållaren och riskerar tryckuppbyggnad i systemet med anliggande bromsar till följd.
 15. På kopplingspedalen kan du behöva för att inte trycka solfjädern för långt in. Sen kan du sätta stopp för tillbakarörelsen för att skona huvudcylindrarna när du släpper resp. pedal.
 16. Jag har svetsade muttrar i stagen och använder denna typen av skruv från utsidan.
 17. Jag är väldigt glad för att jag har skruvat mina. Det kommer tillfälle då och då när man vill kunna fixa med skärmarna eller stagen utan att behöva göra förstörande demontering.
 18. Stenar, grus och vatten får jag bara i ansiktet/kupéutrymmet när jag kör sakta som i depån. Så fort man har lite fart så släpper de i en lägre vinkel och träffar bakskärmar i huvudsak. Jag har CSR skärmar och de slutar ganska högt upp, men min erfarenhet är att det spelar bara roll när man kör riktigt sakta. Vill man undvika stensprut får man ha gummilappar som går ända ner till marken och då kommer stenarna in under bilen istället, någonstans måste de ta vägen när man satt fart på dem.
 19. Morty

  Kylarrör

  Alumeco har 38x2mm, men det är inte lagervara.
 20. Köp en hydraulisk kontakt från en erkänt bra tillverkare, så är det inga problem med hållbarheten. Fick byta min ”no name” efter ett år och ersatte med en Hella. Efter det har jag inte haft några problem. Sett samma hos ett par kompisar med kontakter levererade från England som också varit ”no name”.
 21. Det förångade vattnet förbränner du och i princip alla bilar sedan sjuttiotalet har detta, så inget att oroa sig över om du kör bilen varm de flesta gångerna du kör.
 22. Kan du inte leda ner ev. uppsamlad olja till vevhuset/sumpen via slang, så slipper du hålla koll på nivån.
 23. Samma här, så långt bak det går för min del. Siktade viktmässigt på 40% fram och 60% bak, nådde nästan dit.
 24. Ja det stämmer, men det finns många andra modeller som har denna toppen också. Man behöver bara leka lite detektiv 😊
×
×
 • Create New...