Jump to content

Morty

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  2160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by Morty

 1. Vevhusventilationen måste gå till sugsidan på turbon om den ska fungera vid positivt laddtryck och vevhusventilationen som sitter till insuget måste ha en backventil så övertrycket inte går baklänges in i vevhuset.
 2. Låter som du behöver kolla att du har tillräcklig vevhusventilation för den ”blow by” du har i motorn. Får du tryck i vevhuset kommer motorn att trycka ut oljan genom packningar.
 3. Morty

  Odyssey

  Har köpt från voltpower.se, men det kan vara lönt att söka runt på nätet.
 4. Har letat men hittar inte den. Kan ha gömt sig i flytten, men hoppas den dyker upp.
 5. Ska kolla vad jag har kvar. Väldigt enkel motor att skruva med om du skulle behöva.
 6. Vilken info är du ute efter?
 7. Tittade/lyssnade på filmerna och i mina öron låter det som om den går på tre cylindrar. Har du kollat om du får ström fram till spolen eller bytt stift och det går att kolla om du för tändplus med tex en tändningsprovare från Biltema 15-142 mellan spole och stift.
 8. Köp ett Mx24 depåtält och lacka i. Då slipper du de flesta flugorna och ev. regn, samt du sprider inte ”lackdimman” till omgivningen på samma sätt.
 9. Satsa på ett svänghjul gjord för vanlig organisk kopplingslamell och tryckplatta, som tex denna ”Duratec svänghjul”
 10. Ja det kan du göra, men köp allt med en gång så det passar ihop. Finns alltid risk att spännet eller någon annan viktig detalj ändras så att de inte passar ihop. Har du en skalstol fungerar det bra att såga hål för grendelen.
 11. Håller med Mikael med hans rekommendation ovan. Skillnaden mellan Westfield och Caterham modellerna brukar vara infästningen av axelremmarna. Jag har haft Sabelt och är inne på mitt andra Schroth bälte nu. Fördelen med Schroth är att du spänner höftremmarna genom att dra dem mot dig, medan Sabelt drar du från dig. Väldigt stor skillnad när du sitter i stolen. Komplettera gärna med grendelen så du får 5-6 punkts bälte för din egen säkerhet, så du inte glider under bältet om det skulle ta stopp en dag.
 12. Jag tyckte jag hörde något om Powertec RPA 😊
 13. Möjligt, men det jag ville få fram är att undvik så många ”onödiga” funtioner som möjligt som hindrar bilen från att kunna starta och kör aldrig ut på banan om du inte känner att bilen klarar att starta för egen maskin snabbt. Konbana är givetvis en helt annan sak, utan det gäller när andra bilar/fordon är ute samtidigt.
 14. Ok! Ja, när Martin fick stopp mitt i racet efter en liten snurr och inte fick igång motorn igen. De hade samma problem i depån innan, så det var inget ”nytt”. Däremot en situation man vill undvika så långt det bara går.
 15. Behöver du funktionen som givaren ger? Annars kan du väl bygla den. Har sett en BEC på Kinnekulle som snurrade över Molins knäpp och inte fick igång motorn igen pga av något liknande. Konsekvensen var inget som jag vill se igen.
 16. Är där skador på kuggarna eller ser jag fel?
 17. Har fyra nästan oanvända Avon ZZR 215/55-13 Medium som jag tänkte någon säkert har mer nytta av än att jag lagrar dem i garaget på obestämd tid.. Har kört dem en eller två träningsstinter dvs 15-30 minuter och sedan har de legat tempererat i mitt garage. De har några år på nacken, men det är inget problem med dessa däcken. Där säkert 90% kvar av mönster och livslängd kvar på dem. Vad sägs om 1000kr för alla fyra. Köparen betalar ev. frakt. Tycker ni priset är helt tokigt, så ge mig ett bud.
 18. Har du kvar VKBA 1481 hjullagerna?
 19. För ett år sedan när jag byggde min senaste diff, så hade jag fyra 7” diffar nedplockade samtidigt. Alla fyra hade på hundradelen lika tjockt shims för pinjonglagringen. Tror Ford hade hyfsad koll på toleranserna, men kunde vid fel i processen justera om det var en tokig batch med hus. Pinjongmuttern brukar jag lossa med mutterknackare. Det är svårare när man ska återdra den med ny kollapshylsa och hålla emot utan ett specialverktyg.
 20. Övre spindelleden fram brukar vara M18x1,5 på MK, i alla fall var det så från början på min och det ser ut att vara samma på denna.
 21. Se nu till att huvudcylindrarna verkligen går hela vägen tillbaka. Annars kommer du inte öppna upp passagen till behållaren och riskerar tryckuppbyggnad i systemet med anliggande bromsar till följd.
 22. På kopplingspedalen kan du behöva för att inte trycka solfjädern för långt in. Sen kan du sätta stopp för tillbakarörelsen för att skona huvudcylindrarna när du släpper resp. pedal.
 23. Jag har svetsade muttrar i stagen och använder denna typen av skruv från utsidan.
×
×
 • Create New...