Jump to content

Kenped

Forumdeltagare
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kenped last won the day on September 8 2017

Kenped had the most liked content!

Reputation

1 Neutral

About Kenped

 • Birthday 05/21/1974

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Mölndal

Profile Fields

 • Namn
  Kenny Pedersen
 • Ort
  Mölndal

Recent Profile Visitors

2620 profile views
 1. Nu är inte jag någon expert på detta, utan det är bara mina egna funderingar. Ett bra insug gör nog inget på effekten I sig. Såvida man inte körde med astma-insug innan. Men det viktigaste som jag förstått det, så är det att säkerställa att alla cylindrar får precis lika mycket luft I varje cylinder över hela registret. Samtidigt som den storm som uppstår i plenum, med tryck och vacuum inte bildar turbulens. Jag tror det är där trattarna kommer in. Allt för att få en optimal bränsleblandning, och det I sig kan ju ge mer pulver. Det gick ju ganska bra med det här insuget på denna Zetec. Rätta mig gärna eller kom med synpunkter. Det här är intressant!
 2. För alla som funderat på om Jenvey turbo plenum passer på en sjua. Kan jag meddela att det gör det med en mindre mod. :)
 3. Hallo Då det visade sig att den motor som jag köpt till mitt bygge hade en omslipad vev. Måste jag nu innan tisdag 4/7 få fatt på en ny. Det finns nämligen inte racelager I överdimention till dessa. Finns det någon som sitter på en gammal vev till en Zetec 1,8/2,0 som bara ligger och tar plats. Så köper jag den gärna! //Kenny
 4. Tack för tipset! Ska kolla detta.
 5. Tack Fredrik! Ingen som har bra tips på koppling som kan funka?
 6. Måste gratulera till bra val! ;) Ser otroligt mycket finare ut än vad mitt bygge gjorde. Dock samma recept. Letar du kyl och ic så kola denna http://radtec.co.uk/products/445/-Turbo-Engine-Package.htm Förövrigt var dom leverantör av kylare till Königsegg innan dom började fabricera allt själva. Lite dyrt men vem kan skryta om att man har sådana detaljer på sin sjua! ;)
 7. Hallo alla Såg att det var 10år sedan jag var inne på det har forumet. Otroligt att min profil ens var kvar! Men vad hände sen då? Min Westfield Zetec 2,0 turbo blev reggad och klar med allt vad det innebär sommaren 2012. Konceptet var enkelt. Ta en helt standard silvertop med orginal 10:1 I comp. förstärk med ARP bultar där det behövdes och en vassare toppackning från en focus rs (har jag för mig). Insuget behölls orginal och en turbo från en Renault 19 tdi hittades.0,5 i ladd. var tanken men vid första bänkningen så landade det på stadiga 0,6 och ca:210hk I maskin. Allt styrdes med ett VEMS. Hk ställdes ner till 170 på besiktningen, men visst gick den bra då med!!! :) Dock åkte "herrejössesmappen" i samma dag som reg,bes var klar. ;) Detta åkte jag runt med i 2 fantastiska år på både semester trippar och buskörningar (finns inget som går upp mot att jaga m3or och porschar i förorten). Tills en vevstake tittade ut och slog upp ett hål som en snusdosa I blocket. Och detta hände vid ett rödjus 20kph 2000 rpm och 1/4 på gaspedalen. :( Så där stog den vid vägkanten, ett totalhaveri. Flyttades till ett lager där den förblev ståendes I över 2år utan kärlek. TILLS NU!!! Zetec blacktop, H-profilstakar, smidda turbokolvar, växellåda från en mazda RX8 (som är lika stor och har samma splines som typ-9, 6vxl, god för 400hk) och en massa annat lull lull är införskaffat. Och nu kommer min fråga. Vilken kombo lättat svänghjul och lamell tryckplatta är starkast, och kan ersätta min "escort silvertop-pinto" kombo rakt av? För nu bygger jag för 280-300hk och tanker inte riva ner maskin till nästa sommar.
 8. Jag tolkar det som att lösningen skulle kosta 300 kr + frakt, men annars e det ok. Tack Thomas och Kimmen som tog upp problemet, och löste det med. Hadde kunnat bli en obehaglig överaskning om en luft bubbla gör att man helt plötsligt tappar dämpning på ena eller båda sidor vid hård inbromsning eller kurv tagning. För det e väl så ni menar problemet hadde visat sig? Mvh Kenny
 9. Ok. Skall kolla upp det direkt på måndag, för det e just Gaz jag har. Det var ju inte så dumt att lägga upp en tråd här nu får jag kanske en lösning på ett problem jag inte ens visste att jag hadde..... Än. :thumbsup:
 10. http://www.roadster.se/Front%20inboard%20A...r%20fitting.pdf Här e i allafall monteringsanvisningarna för krängningshämmaren, och scrollar du neråt lite till sid 7 så ser man att det är så dom ska monteras. Och enligt dom uppgifter jag fått så skall dämparna gå att monteras "upp o ner". Skulle det visa sig vara fel och jag får problem senare så får leverantören skaka fram ett par som funkar.
 11. Dom måste sitta åt det hållet, annars tar fjädern emot vaggan som håller krängningshämmaren. Och kan man vända stötarna så är det väl bättre att ha dom åt det hållet, mindre ofjädrad vikt. rätta mig gärna om jag har fel. :image018:
 12. Här kommer några bilder. Men lägg inte för stor vikt vid tillfälliga rör o slang dragningar bara, just nu handlar projektet bara om att försöka få allt att funka ihop. Resten kan man blinga till sen.
 13. Tackar! Jo, svart e alltid tacksamt. SFRO 1 e avklarad för snart 3 månader sen,det var där som möjligheten till turbo kom upp, jag hadde en liggandes och vi räknade tillsammans fram lite siffror som jag skulle försöka hålla mig till och det verkade riktigt lovande. Har gjort ett första test och den gick klockrent med 0,4 i ladd. Det som närmast står på tur e tillverka avgassytem, kollapsbar styrstång, fäste för intercooler och ev. rollbar. Mvh Kenny
×
×
 • Create New...