Jump to content

Drake

Forumdeltagare
 • Posts

  1962
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Drake

 1. Fantastiskt skicklig grävmaskinist. NOT!
 2. Jahaja, här händer det saker, det börjar bli dags för ett nytt besök tror jag. Lustigt det där med dekalen, jag har alltid trott att det var en myra som sover på sidan. ;)
 3. Hmm, allt är inte som man tror. Kollade upp det här när jag byggde ett nytt scoop till Cobran. Jag såg ett test där man ställt in en jänkare i en vindtunnel just för att mäta var det var över resp. undertryck. Det visade sig att det största övertrycket fanns strax framför vindrutan och att det var ett undertryck vid scoopets öppning!!! Minns inte exakt modell nu men det var ett "vanligt" scoop med öppningen framåt. Well, jag tyckte det skulle se fånigt ut med ett bakvänt scoop typ L88 så jag sket helt sonika i testresultaten och byggde ett orginalliknande scoop.
 4. Lägger nog min röst på Sketchup, sjukt kraftfullt och låg inlärningströskel. Finns hur mycket tutorials som helst på nätet, både som text och video. Jag ritar allt i Sketchup numera och att slänga ihop en ram tar inte lång tid när man kommit in i programmet. Att det är gratis gör det extra lämpligt till att rita en Locost med. Skulle inte förvåna mig om det finns ett antal färdiga ritningar att ladda ner från deras server och som man kan utgå ifrån. Programmet jag använde till min Cobra var CadStandardLite. Som Paint i jämförelse. Jag vet att en del oupplysta fortfarande ser Sketchup som ett leksaksprogram, men kolla in den här tråden: http://sketchucation...33509&start=180 Quite impressing, uh? En snabb googling gav det här: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=2adea87c3974019c5394b50fe7a494b0 Jobbet är ju redan klart liksom, alla modeller är redan gjorda, bara att anpassa efter eget tycke.
 5. Oj vad ledsamt att höra. Jag fick aldrig förmånen att träffa Antas IRL men ändå känns det som en av dom bilbyggare jag haft mest kontakt med, såväl här som på facebook. Har följt hans eskapader med rörhögen och även tagit del av hans nostalgibilder och övriga inlägg med stor glädje. Hoppas att det står en rörhögarnas rörhög och väntar på honom däruppe där hastighetsgränser inte existerar och där fästet är oändligt. Det kommer att bli lite tomt utan dina finurliga inlägg Antas, vila i frid.
 6. Drake

  MS 2 V.3

  BUMP Sänker priset till 2000:-
 7. Mina Feltemaknutar håller ännu och jag har ingen aning åt vilket håll dom sitter. Att man skulle ha lyckats få alla 4 åt rätt håll av en slump är väl rätt otroligt. 5 liter V8, 275:or och blyfot.
 8. Drake

  CAD program

  Sketchup!!! Otroligt kraftfullt även om det verkar som många tror att det är en leksak. Här är en animation från vår nya show.
 9. Tror inte du kan fylla dom här. Vissa länder har andra kopplingar också. Har haft ett helvete med gasen till våran rökmaskin när vi varit ute i Europa och turnerat. Vi har varit tvungna att hyra tuber på plats när våra Aga-tuber tagit slut.
 10. Varför skulle man vilja ta bort "smårörelser"? Ju stummare, desto bättre. Det är väl ingen direktörsvagn du bygger? :prop:/>
 11. Måste tyvärr lämna återbud. Hinner inte med allt som man vill göra tyvärr. Jag kommer över och kollar någon annan dag Ronny. Ps. Du kan ta min sockerkaksbit.
 12. 380 000:- NOK i avgift för en Ultima? Hahahahahahahaha, jag döööööööör! I ett av världens rikaste länder. Suck! Om man sätter en moppemotor på en barnvagn då? Det kan ju inte kosta mycket mer än 50-60 000:- i avgift?? I sanning en norsk locost.
 13. Blir inte så mycket locost då va? Snarare en Nocost, fast namnet talar emot det. Sämsta norgehistorien idag, dom är alltså tokiga på riktigt! Jaja, det drabbar väl ingen fattig?
 14. Braatthapryl: http://www.bunsentech.com/products/dynolicious/index.php
 15. Aha, såg inte det inlägget. Trodde att det var tvärtom faktiskt. När jag läste inlägget kom jag faktiskt på att jag provat en gång men elektroden smälte direkt. Kanske ska testa i tunnplåt istället då. Hur tjock plåt kan man svetsa med 30 amp? Får man någon kontroll på smältbadet med likström?
 16. Det ska tydligen gå att svetsa grövre alu med lkström om man vänder polerna. Vet inte om det är sant eller ej?
 17. 20 grader??? Har du verkligen mätt rätt??? I så fall är det nog bara att börja om, runt 5 grader är väl mer normalt.
 18. Säkert, det var ju Colins koncept att lätta så mycket det bara gick. Och kanske lite till i vissa fall. A walk on the edge, men det gav resultat också och förändrade sättet att bygga bilar på. Det är väl bara en galen Arboga-bo som inte fattat konceptet riktigt.
 19. Man ska inte tro allt man hör!
 20. Tvivlar starkt på att det satt M12:or i Clarks momentstag. Var har du hittat uppgifterna att det skulle vara momentstagen som var orsaken? Den allmänna uppfattningen är väl att det var en vanlig punka?
 21. "Om det håller är det för tungt" Colin Chapman M12 borde väl räcka på en sjua, eller?
×
×
 • Create New...