Jump to content

gabbes

Forumdeltagare
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About gabbes

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 12/09/1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.grandicki.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Åstorp

Profile Fields

 • Namn
  Gabriel G
 • Ort
  Åstorp
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

4459 profile views
 1. Så här gjorde jag på mitt senaste bygge - tänkte att runda blinkers passar bättre till runda strålkastare i mitt fall. Här finns en variant med både blinkers o p-ljus om den formen känns OK: https://www.diodhuset.se/diod-xenon-till-bil/import-bil-hemma-bygge/kombinerad-positionsljus-blinkers-lykta
 2. Jag har två stycken övre bärarmar över från mitt bygge - inköpta på Rally Design. Kommer enligt bild med gula Urethan bussningar och hylsor. Plattovala rör. Givetvis kan jag skicka dessa på billigaste sätt om du står för frakten. Avhämtning går också jättebra. Bud? Jag har även ett par spindlar och nav till Taunus - kan givetvis skaka fram bilder om det skulle behövas.
 3. Här finns en hel del samlat av e-märkta framblinkers, sidoblinkers samt bak blinkers etc med rätt e-märkning i dom olika kategorierna för att kunna göra en korrekt reg.besiktning: https://www.diodhuset.se/diod-xenon-till-bil/import-bil-hemma-bygge Snabba leveranser, bra kvalite - har handlat en hel del där - dom har en superbra service dessutom!
 4. Jag ska kolla i mina gömmor - tror att det finns en sådan om du inte redan hittat en.
 5. Hej Jag använde följande kugghjul till min elback där jag använder mig av en Cheva startmotor: Cyl. kugghjul, M: 2,0, kugg: 50, bredd: 20mm, SIS1672 stål, Mekanex i Solna (art. nr: 20050-S20)
 6. Nu skall mina besiktningshjul bort - det nya bygget har fel bultcirkel... OZ Superleggera 7x17 ET37, 4x108 bultcirkel: passande Ford mfl, däcken är Pirelli PZero Nero: 205/40-17 84W. Fälgarna är som bekant en av dom lättaste på marknaden-endast 6,9 kilo styck. Hjulen har som sagt endast använts som hjul till/från regbesiktning/besiktning av min amatörbygge samt några vändor "ner-på-byn" så jag uppskattar det till cirka 50mil. Dom är alltså i bästa skick-se bilder-inga kanstötningar eller så. Kan ev tänka mig byte med motsvarande fälgar i samma skick: OZ/BBS/Team Dynamics etc i svart färg med följande storlekar: 7x17 och/eller 8/9x17 fast endast med 4x100 bultcirkel istället - inget annat är aktuellt. Nypris på motsvarande idag ligger ju på 12-16'beroende på var man köper det - men det vet Ni ju som har koll redan, eller hur? Priside 6000:- eller högre bud. Kvitto finns givetvis på inköpet! Hjulen finns i Helsingborgsregionen. Jobbar oregelbundna tider så skicka ett mail så börjar vi med det. Hjulen finns i Helsingborgsregionen. Ha en bra dag!!
 7. Jag har gått Steg 1 samt Steg 2 hos Oskar Klahr i Tidaholm - kan varmt rekommendera kurserna hos honom! Här kan Ni se lite bilder från kursen på min hemsida: http://www.grandicki.se/Grandicki.se/Platformningskurs/Platformningskurs.html
 8. Sjuan med Turbo var min Oranga...men tyvärr har jag inte varit inne på forumet jätteofta sista tiden...för många projekt i garaget - men körningen var kul!
 9. My Locost is road legal with a injected R1 engine (5PW) from -02/-03. When you weight it must be the correct but of course it could not harm to make it lighter afterwards..
 10. Jag har exakt samma uppsättning på min bil och det funkar klockrent! Inte för tungt och tillräckligt starkt för att klara jobbet. Hör av dig om du vill ha bilder!
 11. Jag har kört i 2 år nu med den här uppsättningen av bil/motor (Locost/R1) både på gatan och på banan och har bara gott att säga! Givetvis beroende på vad du själv vill ha ut av det hela, men det är helt klart körbart. Det enda är att man får "smyga" sig på kopplingen vid start och att det varvar dubbelt så mycket med en MC motor än med en bilmotor. Kopplingen kan man förstärka på olika sätt: dubbla solfjädrar eller som jag med en Barnettkoppling, original Yamaha lameller och lite kraftigare fjädrar så håller den för misshandel på banan också. Men givetvis blir det mer "bil" över det hela med en Volvomotor, men 250hk och 2,3 liter blir det ett enormt vridmoment i en för övrigt lätt bil. Fundera först över om du vill ha race eller bilstuk eller om du kommer förbi Helsingborgstrakten vid tillfälle: dyk in för en provtur!
 12. Det var längesedan jag var inne på forumet, men bygget fortskrider. Den är färdigbyggd o regad och just nu håller jag på med att bygga en ny motor för lite fartigare rundor på banan - se min hemsida: www.grandicki.se Det är en helt nybyggd R1 motor med en remdriven Vortech kompressor, Carillo stakar, JE kolvar mm. Välkomna in där på en titt! Lev väl.
 13. Vilket coolt sound.....undrar vad SBP skall fästa avgasslangen i...!
 14. Dessvärre blir jag tvungen att hoppa av...men jag skall banne mig komma dit till nästa år istället!
×
×
 • Create New...