Jump to content

Skoterjocke

Forumdeltagare
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Skoterjocke

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.skoterjocke.com

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Fjärås

Profile Fields

 • Namn
  Joakim Sturve
 • Ort
  Fjärås
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

2088 profile views
 1. Bilen är reggad som amatörbyggt fordon, dvs besiktad för gatan. Nybesiktad för 2 veckor sedan, och får köras till november 2011 Billig att äga via entusiastförsäkring, 1700:- /år. Försäkringen gäller även för banträffar bla. Ramen är från början en Tiger Racing, men har modifierats och förstäkts upp. *Motorn Saab 2.0 B206e -94, men nya lager och ringar. *Toppen precis genomgången. *Turbo Schwitzer S254 *630cc spridare *M3 e36 växellåda *618-tryckplatta med sinter. >700nm *Volvo bakaxel med lamelldiff, upphängd i ställbar 4-länk. *Porsche 4-kolvsok fram *16" lättviktfälgar med Toyo R-däck *Vems styrsystem. med mycket mera... Bilen bromsades förra sommaren till 417hk/ 515nm. Och det i kombination med 670kg fulltankad gör bilen löjligt snabb. Har kört 10.81s på 402m. 52.8s på Falkenberg, 1.53 på Anderstorp bla. Bilen har även körts på Gatebil-eventen. Jag byggde bilen 2006 och är inne på den 4:e säsongen, och den har förbättrats eftersom. Jag har kört den totalt 1200mil. Men nu börjar den kännas färdig, och ett nytt projekt ska påbörjas. Hela projektet finns dokumenterat på www.skoterjocke.com Nu säljs bilen för ett riktigt höstpris. 157 000:- 0735-189986 jsturve@gmail.com
 2. Får tacka för det fina körtillfället. Samt den "okända" mannen som visade sig ägde en svetsfirma när mitt spakställ gick av. Jag tror inte jag stog still mer än max 2 timmar innan det gick att köra igen. Dock så ska jag byta ventiltätningar då jag tydligen försvann i ett rökmoln under "bron" ;) Fick köra ca 130varv på kullen iaf. Hoppas på fler träffar framöver.
 3. En liten föraning är att det börjar på c och slutar på obra :hypocrite:
 4. Tjena alla gasglada dårar. :D Det ser ut som att jag kan dyka upp i morgon och köra med er, skulle vara roligt att se hur alla "alias" ser ut egentligen. Hoppas det går trots den sena anmälningen. //joakim
 5. Tackar, måste faktiskt säga att jag är ganska nöjd över repotaget. Vad jag kan anmärka på är väl bilden från Säve, då jag pratar i mobilen. Visste inte ens att kortet togs, synd att man ser så förbannad ut på det kortet :doh:
 6. Jösses vad det var länge sedan jag uppdaterade tråden här, det är ju så man får skämmas :unsure: Sommaren har löpt på bra.pga det dåliga vädret har bara 250mil avverkats i år. Däremot har allt fungerat oroveckande bra. Det som hände i sommar var att generatorn gav upp och tryckplattan till kopplingen sprack! Så en ny från Sachs performance fick inhandlas i höstas. Blev en -767 deras värsta 228mm tryckplatta. Ska palla ca 500mn men sinter. För att nämna lite olika event som averkats i år: Kinnekulle 2-dagars. Gatebil mantorp. Edps Säve. Gatebil Rudskogen. Motorveckan i Lycksele. SHRA Skellefteå. Riktig klistrad strip. Actionmeet Mantorp. Gatebil rudskogen igen. Falkenberg. Div streetrace och konbanor i och runt Göteborg. Så året har handlat om bankörning, strippenkörning, drifting och streetracing. Måste säga att jag är väldigt nöjd med Vems-styrsystemet och supporten från Jörgen där. Jag finns även med i december-numret av tidningen Street & strip, där jag har 5 sidors repotage :D
 7. Ang pumpen, det är som lupus skrev, den flödar 80 l/min. Och om man har den elektriska boxen till den så reglerar den flödet. Dvs den är helt avstängd tills den uppnår inställd temp. Den är dock lika dyr som pumpen nästan.
 8. Ang vattenpumpen, i anvisningen står det att man ska ta bort termostaten, men jag har en termostat utan innehåll där idag, då jag hade värmeproblem ifjol. Vet inte om det gör någon skillnad men "tangentbordsingenjörerna" tyckte man skulle ha det så jag testar. Sen angående bakvagnen så flyttade jag upp den inre fästpunkterna. Bilder på ingreppet ligger på min hemsida. Jag "nollade" cambern.
 9. Den kraftfullaste originalfläkten jag hittar är volvos 940/850. Är väldigt effektiv och ganska stor. Gissar på ca 40cm i dia. Finns på skrotarna för 500:- och uppåt.
 10. Ett tips är att ta den oranga silikonen när man är orolig att den kan hamna i oljan. Den löser nämligen upp sig i oljan om man lagt på för mkt. Används av Saab bla. Köpte den på mekonemen i en spruta som var praktisk att använda.
 11. Hydroscand har slangar till detta. Mina kylarslangar klarar även bensin.
 12. Avgasläckaget berodde på att det gamla motorfästet var lite i vägen för turbon, så det det var med lite våld man drog åt grenröret. Men det är åtgärdat nu. Beställde via Rallydesign. Dämparna gick på ca 1800:-, fjädrarna ca 630:-. bromscylindrarna ca 395:-. Bromsvågen ca 300:- Lite andra priser än sverige. Delade frakt med en annan och den var på totalt ca 600:- då paketet var ganska tungt.
×
×
 • Create New...