Jump to content

4fun

Forumdeltagare
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About 4fun

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 07/25/1975

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Örebro

Profile Fields

 • Namn
  Peter Hagström
 • Ort
  Örebro
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

5521 profile views
 1. Nu är det kört. Har stått orört i 6 år och nu flyttar vi till nytt hus där byggnationer av den här typen inte ryms. Ramen, motor- och växellådsfästen är svetsade och bärarmsfästen är punktade. Härnäst att göra är bärarmarna, bara att fortsätt bläddra i boken. Det jag säljer är ramen, böckerna, och drivlinan (inkl styrstång/styrväxel/styrleder/spindlar och skivor). Finns lite annat från donatorn, typ kabelhärva, instrumentering... Prisidé? Under 10.000:- Hämtas i Örebro Se byggtråd
 2. 4fun

  Ladu7a E85

  hihi, jodå jag håller absolut med dig kenneth, jag har huserat här på forumet i 6 år nu. Men kraven på oss förändras över tid och viss information verkar rent omöjlig att hitta om man inte frågar efter den specifikt. Det är därför jag smyger in mina funderingar i det publika rummet som forumet ger och det ger ju alltid resultat. Detta forum är ju välsignat :) En del saker verkar kanske självklara för många men jag är av en typ som alltid vill vara säker på att göra rätt. Eller iallafall tro mig vara säker :prop:
 3. 4fun

  Ladu7a E85

  Svetsat golv, check Motorfästen, check Växellådsfästen, check Nu har jag beställt drygt 6 m 1900-25-30 till bärarmarna av hydroscand efter ett trevligt telefonsamtal. Av någon konstig anledning är man inte bortskämd med folk med servicekänsla :) Jag kommer göra alla bärarmar i 25 mm, kan ju inte skada tänker jag (Gibbs ritningar är på 19 mm och 25 mm och SFRO förespråkar minst 20 mm). Är det vanligt svetsat rör till "bussningsrörstumparna"? Inte i bussningarna alltså utan utanpå (runt bussningarna..., dom man fäster i bärarmarna), hittar ingen specifik info om dom och då blir jag osäker :unsure: Prov-"monterat" motor och växellåda, luftigt...
 4. 4fun

  Golv

  På Gibbs ritningar har han golv i sittbrunnarna och under kardantunneln. Blir naturligtvis superstabilt med golv under tunneln med men hur praktiskt är det om man vill pilla på kardanen i framtiden? Ser att ni andra har gjort allt från golv under HELA bilen till limmad alu... Jag tänker svetsa plåt men kan inte bestämma mig för biten under tunneln. Hur har ni resonerat? Hur många har satt golv under tunneln?
 5. 4fun

  Ladu7a E85

  Oj! Nu har det snart gått ett år och jag har inte gjort någe... Jag har testat roadracing i år (träning bara) och konstaterat att det är ju lika roligt som dyrt och riskfyllt, så det la jag ner. Var ute och återställde verkstan för bilbygge idag och fixade fästen till bromsslang och styrning. Kändes helrätt, så nu ska vi se om vi kan få lite fart igen. Tack Calle för att du petar på mig ibland :) Vem var det som åkte förbi utanför mig häromveckan föresten? Stortorpsvägen, gul och alu tror jag, han knapp se.
 6. 4fun

  Kom så skrattar vi.... :0)

  http://www.signspotting.com/am-i-the-only-one-not-understanding-the-logic-2/ ( nu har ju jag en voyager med sån "hand"-broms men ändå... )
 7. 4fun

  Ladu7a E85

  ja det är en konst att fästa saker som inte finns :prop:, man måste håla i ordentligt
 8. 4fun

  Ladu7a E85

  Då blev det så: svetsat dit 12 mm hål, så får det blir den bult och mutter det blir när det väl är dags. Styrstagsfäste nästa.
 9. 4fun

  Ladu7a E85

  Just, tack för uppslaget (inser att jag inte lusläst :icon_oops: ). Hittade det här inlägget också: http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=7620&view=findpost&p=75741 Enligt boken (Gibbs) så ska man svetsa fast mutter i fästena, men man kanske ska nöja sig med hål i fästena och försöka pilla dit mutter när det är dags att sätta dit bältet (om man nu får med mutter till bulten som man förhoppningsvis får med när man köper bältet)? Fan vad krångligt det kan bli med små saker ibland... hur har ni andra som kommit längre gjort?
 10. 4fun

  Ladu7a E85

  Nu sitter bärarmsfästena där dom ska :) Började grejja med bältesfästena och då börjar man ju fundera... krav på mutter och bult för bältena, finns det? Hittar inget i SFRO:s röda förutom att man inte ska använda gamla skruvar (generellt). Och inte hittade jag nåt här på forumet heller (!?) det har aldrig hänt förut.
 11. Fipplar med bältesfästen

 12. 4fun

  Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Grattis! :thumbsup: (undrar om man någonsin kommer dit...)
 13. 4fun

  Ladu7a E85

  Att tillverka dämpar- och bärarmsfästen är inte den roligaste delen av bygget, eller vad säger ni? Med facit i hand kanske man skulle ha beställt dom. Ja, ja, nu är dom klara iallafall.
 14. kollar att alla skarvar är svetsade...

×