Jump to content

Matz

Forumdeltagare
 • Posts

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Matz last won the day on October 8 2020

Matz had the most liked content!

Reputation

8 Neutral

About Matz

 • Birthday 10/19/1977

Contact Methods

 • Website URL
  https://forum.locostsweden.se/index.php?/topic/9689-matz-se7en/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Partille (Lexbydal)
 • Interests
  E-mail: matz.skold@gmail.com

Profile Fields

 • Namn
  Matz Sköld
 • Ort
  Partille(Lexbydal)
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

10090 profile views
 1. Trevligt event att besöka och kul med rätt många bilar att titta på. Kul att se många byggen som man sett, följt och läst om här 🙂 Alltid kul att träffa nya människor med samma hobby och passion. Givetvis saknade jag min Se7en som jag sålde i vintras efter ägt den i 15år. Även om jag och min kompis Peter mest kom för att återse Peters BMW E36 han byggt från grunden och förbättrat under många år och som vi besökt många banor med. Var extra kul att träffa Roger (nuvarande ägare) som tagit över den nu.
 2. Än är det fina Se7en dagar att njuta av bilen i solen.
 3. Hej Bengt. Ligger lite lågt då bilen är ute för försäljning och har några som kommer och tittar på den imorgon. Hör av mig när jag vet om bilen blir kvar eller inte. 👍
 4. Man blir nästa tårögd när man ser detta kåp-bygget, riktigt snyggt och fint.
 5. Lotus Seven Replika -97 Nu är min Lotus Seven Replika med dom rätta måtten och proportionerna (Enl. mig) till salu. Har ägt bilen sedan 2005 och kört den mycket sparsamt, rullat ca 200mil i min ägo och den har alltid varit parkerad i varmgarage. Ramen har identiskt mått med en S3 modell dvs. något smalare på passagerarsidan. Byggd 1997, då med endast nya delar och renoverad motor och växellåda. Fram och bakvagn samt drivlina kommer från Fiat, dämpare är av märket Koni troligtvis även fjädrar. Motorn är en 2L TwinCam (motorkod:132DB2A0) med dubbla weber 45:or som är hämtad från Fiat 131 Mirafiori (132 Argenta). Nytillverkat vattenskuret oljetråg som är eloxerat. Alla glasfiberdetaljer är Caterham original och är nylackad i vinter i en British Racing Green nyans från Jaguar. Även fram och bakljus, båge vindavvisare inkl. speglar kommer också från Caterham. Ratten är av Snap Off typ som gör det lättare att ta sig i och ur bilen. Cobra stolar med 4 punktsbälte och 5st 15" äkta Minilite fälgar. Huvudströmbrytare som oftast krävs för att teckna entusiastbilsförsäkring. Registrerad som amatörbyggt fordon och är besiktningsbefriad dvs. T12BF. Div. extra motordelar(block, kammar mm) Bilen är genomgången och injusterad av Bilteknik i Katrineholm i vintras. (Förgasare, bromsar osv.) Säljes endast då hela familjen inte får plats längre i den och att jag inte har tillräckligt stort garage för mer än en bil, tyvärr. Begärt pris , säljes förhoppningsvis till en ny entusiast. Finns i Partille utanför Göteborg.
 6. Den kärran var väl utprovad, där hade du gjort ett bra jobb under många års tid Magnus 👍
 7. Efter att varit intresserad av en Porsche som Palle på Bilteknik i Katrineholm hade till försäljning men "tyvärr" var tingad när jag kontaktade honom så slutade det med att jag lånade Fredrik Boivies (Super Tack) släp och drog upp min Seven till Katrineholm för lite översyn över vintern. När jag hämtade den var det en helt ny bil. Förutom justering av ventiler och förgasare så hittades en por i insuget (drog tjuvluft) som åtgärdades, kamremen byttes, blev uppdatering till ny tändning istället för en gammal klasisk. Bromsar och annat kollades över och byttes. Hade nämt att jag hade för avsikt att fixa T12BF framöver oxå, så en dag kom ett sms från Palle att dom fixat detta av bra farten, och att deras verkstad brukar vara fylld till bristningsgränsen med dyra sportbilar men att min Se7en troligtvis bland det roligaste han hade kört i hela sitt liv! Alltid kul när folk får upp ögonen och inser hur underhållande våra bilar är. Har ägt min Se7en sedan 2005 men denna säsongen har jag nog kört mer än dubbelt så mycket som jag gjort under alla tidigare år tillsammans. Som exempel blev det en spontan runda på 24mil en förmiddag efter jag lämnat kidzen och innan jag började jobba vid lunch. Detta blev bästa lösningen för mig då dagarna är fyllda med jobb och fritiden går åt till mina två små ungar. För en gångs skull insåg jag mina begränsningar tidsmässigt och lät någon annan göra jobbet och ångrar mig inte en sekund då Bilteknik verkligen levde upp till mina förväntningar.
 8. Antar att du lyckats sälja släpet??
 9. Långskott innan jag går utanför landetsgräns. Söker efter en vindruta till en Caterham S3. Gärna en med svart rutram och komplett med sidofästen.
 10. Lotus Super7 S3 Annons borttagen pga. inaktuellt innehåll /Matz
 11. Är egentligen en "Keeper" som jag haft sedan -05 men med för litet garage för två bilar och två små barn går tankarna mot en klassisk 911 med plats för "alla".
 12. En sommar där bilen mest stod på pallbockar och mekades med då barn No.2 dök upp 1 April av alla jäkla dagar på året. Justerat ventiler och gjort små grejor. Funderat på att skaffa en en racingbil eller någon annan sportbil men dottern bara älskar den så får nog tänka efter en xtra gång. 
 13. Har tyvärr ingen koll på om det skulle passa. Är utformad lite speciellt det är även fräst ett intjack i varje "arm" för att passa kanten på tryckaren. Osäker va volvo har för yttre diameter på sina tryckare eller hur som ser ut? Säkert någon på forumet som har bra koll på det oxå ?
×
×
 • Create New...