Jump to content

Matz

Forumdeltagare
 • Content Count

  388
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Matz

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 10/19/1977

Contact Methods

 • Website URL
  https://forum.locostsweden.se/index.php?/topic/9689-matz-se7en/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Partille (Lexbydal)
 • Interests
  E-mail: matz.skold@gmail.com

Profile Fields

 • Namn
  Matz Sköld
 • Ort
  Partille(Lexbydal)
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

8984 profile views
 1. Lotus Super7 S3 Till Salu. Vid intresse skicka mail till: matz.skold(a)gmail.com Eller PM Lotus Seven Replika -97 Nu är min Lotus Seven Replika med dom rätta måtten och proportionerna till salu. Har ägt blien sedan 2005 och kört den mycket sparsamt, rullat ca 200mil i min ägo och den har alltid varit parkerad i varmgarage. Ramen har identiskt mått med en S3 modell dvs. något smalare på passagerar sidan. Byggd 1997, då med endast nya delar och renoverad motor och växellåda. Fram och bakvagn samt drivlina kommer från Fiat, dämpare är av märket Koni troligtvis även fjädrar. Motorn är en 2L TwinCam (motorkod:132DB2A0) med dubbla weber 45:or som är hämtad från Fiat 131 Mirafiori (132 Argenta) och lämnar ca 145hk enl. förra ägaren. Nytillverkat vattenskuret oljetråg som är eloxerat. Nyrenoverade förgasare. Alla glasfiberdetaljer är Caterham orginal och är nylackade i vinter i en British Racing Green nyans från Jaguar. Även fram och bakljus, båge vindavvisare inkl. speglar kommer också från Caterham. Ratten är av Snap Off typ som gör det lättare att ta sig i och ur bilen. Cobra stolar med 4 punktsbälte och 5st 15" äkta Minilite fälgar, Helt nya däck på dom fyra som sitter på bilen. Huvudströmbrytare som oftast krävs för att teckna entusiastbilsförsäkring. Registrerad som amatörbyggt fordon dvs. besiktning varje år men borde gå att besiktiga om till T12BF. Div. extra motordelar(block, kammar mm) medföljer. Bilen är obes. och har således körförbud då det ej funnits någon tid att använda bilen pga. av husrenovering. Renoverade förgasarna förra sommaren så troligtvis behöver man justera in dessa och mäta CO-halten samt kolla över allt. Men bör inte vara några problem att rulla igenom hos bilprovnigen. Säljes endast då inte hela famlijen inte får plats längre i den och att jag inte har tillräckligt stort garage för mer än en bil. Så tanken är att skaffa en äldre Porsche istället. Råkar du ha en Porsche 997 Carrera S/4S (2005-2009) i bra skick och gärna med mycket utrustning(PASM, PSE, Sport Chrono paket plus, Aerokit och/eller liknade) så kan det ev. vara nått jag är intresserad av att byta mot även 964 i outlaw stuk är av intresse. Även en Porsche 996 GT3 CUP Racingbil kan vara av intresse. Är absolut inte i behov av pengar så skambud undanbedes och säljes förhoppningsvis till en ny entusiast. Är du Seriöst intresserad hör då av dig till mig via mail: matz.skold(a)gmail.com Pris: 140 000:- eller högstbjudande.
 2. Är egentligen en "Keeper" som jag haft sedan -05 men med för litet garage för två bilar och två små barn går tankarna mot en klassisk 911 med plats för "alla".
 3. En sommar där bilen mest stod på pallbockar och mekades med då barn No.2 dök upp 1 April av alla jäkla dagar på året. Justerat ventiler och gjort små grejor. Funderat på att skaffa en en racingbil eller någon annan sportbil men dottern bara älskar den så får nog tänka efter en xtra gång. 
 4. Har tyvärr ingen koll på om det skulle passa. Är utformad lite speciellt det är även fräst ett intjack i varje "arm" för att passa kanten på tryckaren. Osäker va volvo har för yttre diameter på sina tryckare eller hur som ser ut? Säkert någon på forumet som har bra koll på det oxå ?
 5. Yes har en reservmotor i delar så mätte brickorna som jag hade liggandes för ungefär 10 år sedan och gjorde en beställning hos KG Trimmning på några "bra att ha" tjocklekar. Tyvärr var det svårt att lösa detta utan "rätt" verktyg så jag förträngde detta med justering Men nu går det mycket enklare Men tusen tack för informationen ändå Per.
 6. Köpt från USA! Funkar kanon så Julen är räddad :-)
 7. Annonsen hamnade tydligen i fel avd. Någon vuxen får gärna flytta den till "Delar Köpes" eller förklara hur jag raderar inlägget ☺
 8. Hej Ingen som råkar ha ett "Ventiljusterings verktyg" för att låsa ventilerna på en DOCH motor så man enklare kan plocka bort ventiljusteringsbrickor/Shims vid justering? Ska användas till min 2L Twincam motor från en Fiat 131. Har lånat ett av en Farbror innan men han har tyvärr lämnat jorden, troligtvis i sin 124 Spider.
 9. Matz

  Olje tips?

  Hej Bengt Alltid roligt att höra vad andra kör på för olja vilket kanske kan hjälpa andra att inte behöva i alla fall uppfinna hela hjulet igen. Skaffade en Låda Midland Olja igen så hoppas det blir lösningen på skramlet.
 10. Har haft någon Midland olja i min motor innan, nu när jag byggt nytt tråg och lite annan så fick jag tips av en Fiat kille att han körde med Castrol GTX 15W-50 i sin motor dvs samma som min. Inte kört nått med bilen bara startat den utanför garaget då den inte riktigt är körbar än. Tyvärr upplever jag att det slammrar väldigt mycket och att oljan är väldigt tunn... Detta är inget jag upplevt innan med det tidigare oljan. Motorn är en Fiat 2L twincam motor i skarven mellan 70-80 talet. Någon som har tips på en bra olja som kanske funkar bättre i min motor?
 11. Härligt med bilder! Fantastiskt vilken bredd och variation av olika Seven:s riktigt roligt att se för oss som inte var på plats :racesmile:
 12. Nästan 5 år sedan jag plitande ner nått här! Kanske inte så mycket som hänt sedan dess mera än att efter 11 år har jag plockat hem bilen till mitt egna garage istället för att behöva åka 7mil för att meka eller köra. Började i alla fall med att byta ut lite brytare och lampor i instrumentpanelen. Nått jag tänkt göra sedan bilen blev min! Har även märkt att dom senaste två åren att motorn hackar till lite vid gaspådrag men inte gjort nått åt det då bilen inte varit besiktigad utan bara rullat då och då för att stilla abstinensen under vår husrenovering och lek med dottern som snart är 2år. Men med bilen hemma så plockade jag ner förgasarna och renoverade dessa ihop med min sambos morbror som skruvar dragracing motorer och har mera kunskap än mig av detta. Vi rättade även till en annan rolighet att någon pajsare hade "stelopererat" förgasarna dvs tagit bort synk möjligheten. Detta va en baggis att fixa och man kunde använda "original" grejor som MISAB hade på hyllan. Då jag tänkte att detta skulle ta lite längre tid så passade jag även på att plocka ner mitt något speciella oljetråg då detta läcker olja efter alla i skrapningar under alla år. Tanken var att laga det men efter att lämnat in det på kolsyra- och isblästring hos IS-AB i Göteborg. Kompisen som skulle svetsa det sedan tyckte det var för dåligt så han Cadade en ny underdel och vattenskar sedan nya delar i lite tjockare materiel och svetsade ihop. Vi passade även på att flytta oljepluggen från undersidan till ena sidan istället då tråget är bilens lägsta punk. Han tvingade mig även att läck testa det fastän jag vet att han är ruggigt bra på att svetsa. Just nu är tråget på ytbehandling!! Bild på under läcktestet. När ändå bilen var obrukbar så bytte jag olja i diffen och växellådan. Det var allt annat än lätt att fylla på olja i lådan, fick såga upp ett hål från passagerarsidan. Fick sedan hjälp av Morty (Magnus Mårtenson) här på forumet att skriva ut passande lock i 3D, det blev riktigt bra och jag väldigt tacksam för denna hjälp! :w00t2: Passade även på att beställa en ny Caterham grill från Demon Tweeks när dom hade Happy Hour. Snubblade även över en vidavvisare i kolfiber på Rejsa för 500:- vilket kändes helt överkomligt tyckte jag :P Mest fix och trix med lull lull på bilen sedan jag plockade hem den i Påsk men det ska göras det också. Bilen står fortfarande på pallbockar men hoppas att kanske köra med den någon runda innan vintern och kanske justera förgasare och ställa CO-halten och lite annan!
 13. Tack för besöket för förra veckan, hoppas rutan kommer till användning :-)
 14. Lyckades köpa en Aeroscreen i kolfiber till vrakpris på nätet :-)

×
×
 • Create New...