Jump to content

Petta_B

Forumdeltagare
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Petta_B

  1. 2 timmar sedan, Stinrew sade:

    Hej! 

    Ditt problem med att motorn inte går att starta när den är varm påminner mig om min gamla 960. För några år sedan hade jag exakt det problemet med den. Felet då var vattentempgivaren till sprutet (på min 960 fanns det 2 olika givare, en till mätaren och en till sprutet). Så jag bytte givare, och sedan gick den perfekt (givetvis satt givaren på baksidan av motorn mot torpedväggen). 

    Jag har läst om det tidigare så jag har mätt givaren vid olika temperaturer och den verkar fungera. Men tack för tipset, jag kanske ska byta den i alla fall, fast den sitter inte något bra till😝

  2. Nu har det gått ett tag sen jag skrev här men nu har jag problem. Bilen startar men går fruktansvärt illa. gasar man upp så bluddrar den och det puffar och smäller ur ljuddämparen.

    Allt började med att den var omöjlig att starta när den var varm. Sen började den att gå orent så jag började byta lite komponenter. Ny tändspole, ny tändmodul, nya stift, nytt bränslerelä, nytt "radiorelä". Gjort rent tomgångsmotorn, kollat alla vakumslangar. Bytt vevaxelgivare. Kollat LMM + lambdasond. De verkar hela har mätt dem och kollat trådarna i LMM:en.

    Kollade tändningen och den stod en aning lågt så jag höjde den några grader genom att skifta kablarna till vevaxelgivaren och jordade två stift till bränsleboxen.

    Inget jag gör verkar göra någon skillnad. Nu är jag tömd på ideér. Om någon här på forumet är duktig på Volvo så vore jag tacksam för all hjälp jag kan få.

    //Peter

  3. post-5228-0-54520800-1476032575_thumb.jpgpost-5228-0-43420900-1476032585_thumb.jpgDet blev en ny turbo. Vann en auktion på tradera. 671kr för en ny volvo turbo (td04-14t) tycker jag var okej. Jag fick skaffa nya nipplar till olja och vatten, Vrida kompressordelen 90gr, bygga nytt fäste till WG:n.

    Den gamla downpipen passade inte heller så jag gjorde en ny fläns. Idag monterade jag allt utom avgassystemet. Allt fick plats fint. Det blir spännade att se om den slutar ryka och kanske till och med går ännu bättre

  4. jag tror mina framlyktor inte är märkta rätt.

    Var har ni köpt era? Det ska märkt med HC eller HR motsvarande,

    samt är nog inte mina baklyktor okej heller, så tipps på det?

    Bästa hade ju varit och lånat vid besiktningen, men det förstår jag är svårt.. Eller om någon har liggande om ni bytt själva.

    Snabbt svar önska med direkta tips, så kanske jag hinner regga innan årets slut .

    Dina bakljus liknar mina från Biltema art nr 42-226. De är godkända.

    //Peter

  5. Jag tog bort slangen från inluften och kände på axeln. Den hade ett litet glapp radiellt men det gick att röra den ett par mm axiellt. Det är väl inte så bra så jag får nog plocka isär turbon och kolla om det går att renovera eller om jag måste byta

  6. Tack för besöket för förra veckan, hoppas rutan kommer till användning :-)

    Tack själv Matz. Rutan blir kanon för glassätaråkning. Har även skaffat en aeroscreen i kolfiber om det blir banåkning. Återkommer med bilder när jag monterat.

    Har åkt på ett litet bakslag. Den har börjat blåryka rejält, mest vid avsläpp och tomgångskörning. Antar att det är tärningarna i turbon.

    Frågan är vad jag skall göra åt det. Köpa en renoveringssats och renovera själv, köpa färdigrenoverad mittendel, ny eftermarknads turbo. Tacksam för kreativa förslag.

  7. En liten snabb uppdatering, håller fortfarande på med elen och försöker göra ett elschema, kommer nog ta större delen sommaren som det känns. Har ett kök som ska renoveras också så vo får se hur mycket som hinns med.

    Så en tråd här på forumet där det kom upp lite frågor om förgreningar och bromsljuskontakter.

    Jag fick en kontakt av en kompis som valde att använda en mekanisk istället till sitt projekt, Perfekt tänkte jag, nu behöver ju inte jag inte köpa någon.

    Införskaffade därefter en fyrvägskoppling som jag tänkte ersätta den trevägs som jag har till framkretsen på tigern.

    Frågan är, räcker det för mig att skruva i kontakten i förgreningen eller måste jag täta med något. Kommer det ens att fungera med den kontakt jag fått?

    Bild:

    DSC_1369_zps7rb6p1dv.jpg

    Jag har exakt samma på min och det funkar klockrent.

    //Peter

  8. Nu börjar nästa fas. Bilen är skattad och försäkrad så nu får man köra lite. Det är då man upptäcker en del som borde gjorts annorlunda. Första längre körningen så visade temp mätaren 115 grader. Stängde av och lät den svalna. Tyckte inte det stämde så jag bytte givare och mätare. Nu visar den 90grader istället, skönt, var rädd att kylet inte räckte till. Upptäckte också att fläkten var sugande och att jag placerat den framför kylaren. Gör om gör rätt. Nu sitter den bakom kylaren och fartvinden borde komma åt kylaren bättre.

    Fartvind är skönt men blir lite jobbigt om man åker längre sträckor. Skulle vilja ha någon typ av aeroscreen, brooklandsrutor eller vindruta. Har inte hittat något i Sverige och det känns inte bra att skicka så ömtåliga saker från England. Så om någon har sådana till salu så hojta. Annars får man väl bygga något eget.

    • Like 1
  9. Jag har grubblat på det lite, det blir ca 4mm att shimsa som jag har det nu, tänkte börja med 6 grader caster som minimum justering, det är ju rätt tung motor, borde bli ok? i värsta fall får jag bygga nya övre bärarmar.

    60 breda fästen ser brett ut på 25mm 4k-rör, blir nog att göra lite förstärkningar på baksidan och eventuellt boxa lite.

    Låter detta rimligt?

    Det är aldrig fel att boxa och sen kan du ju även förstärka på baksidan. 6 grader är lite lite. Du behöver nog närmare 10 grader för att få bra återstyrningen.
  10. Hej fint bygge har åxå satt i en b230fk men letar scoop till huven .vart fick du tag i din?

    Skickat från min SM-A300FU via Tapatalk

    Jag köpte alla mina glasfiberdelar av Henke på hjcc. Jag vet inte om han håller på längre men kolla på hans hemsida hjcc.se .
  11. Beror nog på att dom inte vet att du inte har ett tygtak för på regbeviset står det bara "cabriolet" och

    dom allra flesta "cabbar" har ju tak :D .

    Sen kan man be besmannen vid reggbes om att få en siffra som passar på sommaren.

    J

    Tycker i alla fall att cabbar skulle få besikta på sommaren oavsett om man har tygtak eller inte. Cab är en sommarbil.

    Jag bad faktiskt besikningsmannen om en sommarsiffra men han kunde inte göra något åt det , sa han. De hade datastul som vanligt, så det var svårt att nå transportstyrelsen den dagen.

    Nu har jag ju 3 år innan jag behöver besikta så det är ju inget bekymmer än.

×
×
  • Create New...