Jump to content

Petta_B

Forumdeltagare
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Petta_B

 1. Har en som visserligen har bromsar och bakaxel från Ford men en Volvo b230fk motor och m47 låda. /Peter
 2. Jag har en 044 pump. Jag mätte på fuelrailen och den gav 3,6 bar med vakumslangen bortkopplad så det borde räcka.
 3. Jag har läst om det tidigare så jag har mätt givaren vid olika temperaturer och den verkar fungera. Men tack för tipset, jag kanske ska byta den i alla fall, fast den sitter inte något bra till😝
 4. Nu har det gått ett tag sen jag skrev här men nu har jag problem. Bilen startar men går fruktansvärt illa. gasar man upp så bluddrar den och det puffar och smäller ur ljuddämparen. Allt började med att den var omöjlig att starta när den var varm. Sen började den att gå orent så jag började byta lite komponenter. Ny tändspole, ny tändmodul, nya stift, nytt bränslerelä, nytt "radiorelä". Gjort rent tomgångsmotorn, kollat alla vakumslangar. Bytt vevaxelgivare. Kollat LMM + lambdasond. De verkar hela har mätt dem och kollat trådarna i LMM:en. Kollade tändningen och den stod en aning lågt så jag höjde den några grader genom att skifta kablarna till vevaxelgivaren och jordade två stift till bränsleboxen. Inget jag gör verkar göra någon skillnad. Nu är jag tömd på ideér. Om någon här på forumet är duktig på Volvo så vore jag tacksam för all hjälp jag kan få. //Peter
 5. Henrik som har hjcc sålde liknande. Kolla med honom.
 6. De blinkers du länkar till är märkta e11. Det är väl mc blinkers? Egentligen ska väl bilblinkers fram vara märkta e1 , om man ska vara noga...
 7. Det blev en ny turbo. Vann en auktion på tradera. 671kr för en ny volvo turbo (td04-14t) tycker jag var okej. Jag fick skaffa nya nipplar till olja och vatten, Vrida kompressordelen 90gr, bygga nytt fäste till WG:n. Den gamla downpipen passade inte heller så jag gjorde en ny fläns. Idag monterade jag allt utom avgassystemet. Allt fick plats fint. Det blir spännade att se om den slutar ryka och kanske till och med går ännu bättre
 8. Dina bakljus liknar mina från Biltema art nr 42-226. De är godkända.//Peter
 9. Jag tog bort slangen från inluften och kände på axeln. Den hade ett litet glapp radiellt men det gick att röra den ett par mm axiellt. Det är väl inte så bra så jag får nog plocka isär turbon och kolla om det går att renovera eller om jag måste byta
 10. Tack själv Matz. Rutan blir kanon för glassätaråkning. Har även skaffat en aeroscreen i kolfiber om det blir banåkning. Återkommer med bilder när jag monterat.Har åkt på ett litet bakslag. Den har börjat blåryka rejält, mest vid avsläpp och tomgångskörning. Antar att det är tärningarna i turbon. Frågan är vad jag skall göra åt det. Köpa en renoveringssats och renovera själv, köpa färdigrenoverad mittendel, ny eftermarknads turbo. Tacksam för kreativa förslag.
 11. Jag är intresserad av rutan. Kommer att åka till Göteborg om drygt en vecka om det kunde passa att hämta då.
 12. Bara skruva i. Det är koniska gängor så det tätar ändå. Ta inte i för mycket, det är aluminium och mässing.
 13. Jag har exakt samma på min och det funkar klockrent.//Peter
 14. Nu börjar nästa fas. Bilen är skattad och försäkrad så nu får man köra lite. Det är då man upptäcker en del som borde gjorts annorlunda. Första längre körningen så visade temp mätaren 115 grader. Stängde av och lät den svalna. Tyckte inte det stämde så jag bytte givare och mätare. Nu visar den 90grader istället, skönt, var rädd att kylet inte räckte till. Upptäckte också att fläkten var sugande och att jag placerat den framför kylaren. Gör om gör rätt. Nu sitter den bakom kylaren och fartvinden borde komma åt kylaren bättre. Fartvind är skönt men blir lite jobbigt om man åker längre sträckor. Skulle vilja ha någon typ av aeroscreen, brooklandsrutor eller vindruta. Har inte hittat något i Sverige och det känns inte bra att skicka så ömtåliga saker från England. Så om någon har sådana till salu så hojta. Annars får man väl bygga något eget.
 15. Är det ingen som har någon form av vindavvisare till salu. Aeroscreen, vanlig vindruta eller liknande.
 16. Är ute efter 1 par brookland aeroscreen eller möjligen någon annan typ av aeroscreen.
 17. Koppla varvräknaren på tändspolen. Det har jag gjort och det funkar bra.
 18. Det är aldrig fel att boxa och sen kan du ju även förstärka på baksidan. 6 grader är lite lite. Du behöver nog närmare 10 grader för att få bra återstyrningen.
 19. Det kan vara bra om övre bärarmsfästena är ännu bredare.Då har du möjlighet att justera caster. Bara att shimsa med brickor.
 20. Jag köpte alla mina glasfiberdelar av Henke på hjcc. Jag vet inte om han håller på längre men kolla på hans hemsida hjcc.se .
 21. Tycker i alla fall att cabbar skulle få besikta på sommaren oavsett om man har tygtak eller inte. Cab är en sommarbil. Jag bad faktiskt besikningsmannen om en sommarsiffra men han kunde inte göra något åt det , sa han. De hade datastul som vanligt, så det var svårt att nå transportstyrelsen den dagen. Nu har jag ju 3 år innan jag behöver besikta så det är ju inget bekymmer än.
 22. Idag kom regplåtarna så nu blir det ut och åka till helgen :banana: Och vad blev det för slutsiffra? En nolla såklart. De är duktiga på transportstyrelsen. Hur svårt kan det vara att ge taklösa bilar besiktningsperiod på sommaren.
 23. Tack ! Det känns väldigt bra. Men det är mycket som ska göras innan man får den som man vill ha den. Man blir nog aldrig helt nöjd.
×
×
 • Create New...