Jump to content

Macke

Forumdeltagare
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Macke

  1. jag har också samma mått. Macke
  2. måtten är 900*450*85mm på högsta punkten Själva luftinsläppet är 55*365mm macke
  3. snacka om att scoopet satt fast i formen. :angry: Men efter mer våld och bräckande så släppte scooper. Coolt inte ett fel, då har man en form till scoopet. Tyvärr så satt skärmen lite för hårt i formen. Men inte värre en att lite gelcoat och slipning så funkar den också. Då kan man lägga det till i sitt CV, Formgjutare. :thumbsup:
  4. det ser ut som att Spillepengen inte blir aktuellt.
  5. typ 900*450'80mm det är ca mått har inte den hemma,Kommer med rätt måtten när jag har knäckt loss den ur formen
  6. Det skall bli några st. om nu denna formen blir bra allså. Så finns intresse så skall det gå att lösa. Macke
  7. Idag blev det hyfsat väder. Då får man passa på när man kan stå ute och kladda. Så i morgon blir det att skära rent runt formarna och gjuta på förstärkningarna. Så det är bara att hålla tummarna så att det blev bra, eller så blir det bara att slänga möget på tippen. Macke
  8. Tackar cealm. Provade kladda med plast för några år sedan. Ja tro mig . Kladdigt vad det. Polygester och väv precis överallt utom där det skulle vara. Övning och övning ger färdighet. Blir det fel så är det inte mer än. Gör om gör rätt Det är ju alltid roligt när man själv blir överraskad av resultatet.
  9. Va och lånade ett scoop och en skärm. så helgen projekt blir att gjuta två formar. Så det skall bli intressant hur det skall gå. Det blir mina första riktiga formar som jag har gjort. Hoppas bara det släpper från formarna, så man sliper att hugga ur dem
  10. då gör vi ett nytt försök med bilder. Rita upp konturer på en plyfa så man har lite att pilla med hemma på kvällarna. lite skum och några små lister. resultatet blev ju inte helt galet när polyestern kom på. scuttlen ser lite stor ut men den är inte justerad till rätt längd än. då får vi se om bilderna kommer med denna gången som jag vill.
  11. har fått lite gjort på bilen. men påsken fick jag igång svarven igen efter 12års paus. http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=10151302806306436&set=a.10150251038091436.326189.682741435&type=1&theater så nu kan man göra delarna själv. tröttnat på vänta på andra som lovar typ lite för mycket.
  12. okej var i tyskland hittade du den. känner en som har firma i tyskland, så han kan kanske fixa hem en till mig.
  13. Denna fråga fastnade som klistrer i skallen. kollade runt lite på youtube, och olika svetsfirmor och på aga. det blir nog denna svets. http://svetsshop.se/shop/tig200-ac-dc-225p.html och så byter jag ut min mison18 gastub till mison AR så sliper man ha massa olika tuber allså en tub, mig och till tig. och så kan man byta rullen i migen och köra rostfritt i migen. Macke
  14. har också kollat på den. jag blir inte häller klok på vad dom menar. katalogen står det inte för alu. men in pdf filen står det info om inställning för alu och alulegeringar. på jula kunde dom inte svara varför det står olika info om samma sak.
  15. Jo det är ju så sant. Tanken är att använda mig av Volvos styraxel. Blir i motorrummet och i övre fästet och i rattnavet. det står i boken att det skall vara två kollapszoner, så rattnavet blir överkurs. Rattnavet räknas inte som kollapszon och blir inte godkänd med endast det. Men är inte fel att montera som extra säkerhet. Ibland får man vända och vrida idéerna för att få lite insyn problemet. Annars är det lätt att man över arbetar, det har ju hänt förr. det som kommer fram är. Få till en vinkel på axel.så blir det en extra kollapszon. Stabilt men se till att den kan tryckas ihop eller böjas. Och inte för många leder på vägen. Macke
  16. Okej ser att jag har börjar snurra till det. Menar att om man kan räkna rattnavet som en del i rattstället. Alltså räcker det med ett nav som viker sig.
  17. jaja.platsbrist, det brukar inte hjälp med att bygga till. Det blir bara ett utrymme till fler projekt, och problemet kvarstår. Egen erfarenhet. hyrde garage utanför stan, fick hyra lokalen sidan om efter ett tag. Och problemet löste sig bara kortvarigt
  18. Så det räcker inte med att ha volvos kollaps del och ordentlig vinkel och ett rattnav som skrynklar ihop sig? Eller räknas inte rattnavet som rattstället?
  19. Sitter och klurar på en rattaxel. Läste på någon tråd om glidskenor i övre fästet typ som hoppar ur, glider ur. Det är väl om man inte har rattnav som kollapsar. I boken står det att kollapsbarhet i både mellanaxel och vid rattstället. Alltså en på axeln i motorrummet och rattnavet. Eller är jag rent ute och yrar?
  20. Tackar för info Då kan det vara lönt att söka runt lite, kanske man hittar en . Man kan ju alltid ta fram sågen och vrida på kåpan, Och sen blir det mer jobb med det än vad man hade tänkt sig. Men det känns lite som ett sista utväg. Har inte själv så jag kan svetsa ihop det sen.
  21. Tackar då hade jag inte totalt fel. Satt på jobb inatt så kom det på tal. En av gamlingarna hade en svag aning av att man skulle ha B20 kopplingskåpan från 75-76 med m45 lådan som skulle passa på m47. Men den blir nog svår att få tag i.
  22. Rakställning av volvos b23 Är det någon som har redan gjort detta. Hur har ni gjort. Jag hade tänkt att det skulle gå till på följande sätt. B20 oljepump och oljetråg med kopplingskåpa från b20 på m47 lådan. Kan detta va en lösning? eller detta funkar inte alls? Macke
  23. Helgen blev det lite snickrande hemma på en mall till huven. Behöver en huv att gå efter, och få lite proportion på bygget så det blir lättare att bygg. Så det blev ut till kompisen och ta lite mått och rita av huven på insidan. Hem och fram med en bit plyfa och lite lister och fogskum, silvertejp. När man va nöjd med trät så på med tejp och fogskum på insidan. Resultatet blev inte riktigt vad jag hade förväntat. Men envis som man är så av med tejpen. Fram med sågen och justera där det va galet, och på med mer skum. Sen fram med ett sjukt grovt slip papper och putsa till. Resultatet blev jag nöjd med skall dra på ett lager polyester i morgon och se om det funkar eller om man ska börja om.
  24. Jag har också en fråga på samma ämne. Är det krav på ytter hylsor till bussningarna har samma krav som övriga rören i bärarmarna. Tanken på att i haynes boken uppfattar jag att dom har rör med söm i ritningen. Någon som vet? Eller ska man ta ett sömlöst rör 35*5 och svarva av lite invändigt till 29mm inv mått?
  25. Morgondagens planeringar i bygget. Ett besök hos KG trimning i södra sandby. Det blir spindelleder och bussningar till fram och bakvagn
×
×
  • Create New...