Jump to content

svartulvr

Forumdeltagare
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by svartulvr

  1. Trots att jag bor så nära har det tagit tid innan detta nådde mig. Vi är ledsna hela lilla familjen men tacksamma till Antas och Agneta för den tid de tog sig för umgänge och bilfrågor både på bilträffar och i vårt hem. Min dotter kommer växa upp med en entusiastbilpysslande pappa och bland historierna kommer Antas alltid finnas med som en viktig startpunkt. En rolig gammal kuf som fick igång en ny kuf. Jag hoppas att ni inte tar illa upp när jag bifogar denna bild som Antas och Agneta tog på "rörhögen" i somras med Astrid min då 1,5 åriga dotter. Jag vill bara att ni skall veta att denna stund var nog början till hennes bilintresse som därefter utvecklats enormt. Vi kommer sakna Antas entusiasm och kommer tänka på honom när vi står i garaget. Varmaste välönskningar till er familj från vår. /Familjen Rönnblom
  2. Det låter ju bra, menar du att du tänkt vi kan bygga paralellt eller försöker du lura mig från orena miata tankar? I vilket fall låter det kul och jag skall komma förbi och bolla planer så fort jag är tillbaks till lite regälare breddgrader.
  3. Tack, det var nyttigt att se Skriver ut bygg guiden att ha som komplement till haynesboken och har beställt två haynesböcker om miator från olika årtal så skall jag se om jag blir klok på modellerna innan jag bestämmer något.
  4. Jag har sett detta kit och vill inte nedvärdera någon annans smak men det är på tok för modernt och rymdaktigt för min. Jag vill som sagt ha något så nära en engelsk klassiker möjligtvis med lite inslag av steampunk. Alternativet om miatan inte passar är inte ett miataanpassat annorlunda bygge, då bygger jag heldre haynes med sierradelar och en zetec och bockar lite plåt. Men om det går att få miata som donator i ett sådant bygge vill jag gärna ha tips om hur man smidigast gör det.
  5. Tack för svaret, jag har nämligen haft lite svårt att hitta denna bok till vettigt pris och funderade på om jag var dumsnål som inte köpte den men om man lika gärna kan leta ritningar i de mer åtkomliga böckerna och på nätet är det kanske bättre. Någon som har erfarenhet eller åsikter om ritning som passar smidigt. Jag vill gärna ha en nätt bil, är inte så storvuxen och gillar tanken att klämma ner sig i en leksak men motor och låda måste ju få plats!
  6. Det låter ju lovande! Den springande punkten är väl vad ombyggnationen för senare modeller består i. Dvs om de nya miatorna har knepig elektronik och datorer som inte gillar att man tar bort funktioner, flyttar dem osv. Jag har inget emot att svetsa lite, huvuddrömmen är ju att bygga från grunden men jag är ingen datatekniker. Kul med bygglänken, westfieldkit är min nödlösning då det tycks bra men är lite plastigt och tunn i ramen om man vill ha större motorn vilket är lockande. Har den samma mått och fästen som den mindre?
  7. Hej, läst många intressanta inlägg och äntligen fått ok av frugan att bygga. Tänkte planera i sommar och börja till hösten. Mitt bekymmer är följande. Jag har nära till jobbet och gillar retro engelsk charm och är inte bekväm av mig. Vill ha en bil som gör resan rolig och som kommer köras relativt mycket. Helst utan plastdelar, antingen rostfri (får bocka noskon etc själv) och mässingkaross eller BRG lackad alu. Ekerhjul och brooklandrutor är nästan ett måste. Har bra verkstad men inte så mycket plats således inte uppskattat hemma att riva för många olika bilar på gården. Dvs kommer använda mig av en bil alt köpa beg och nya delar eftersom eller en kombo. Efter problembeskrivning nu till min fråga. För att få en driftsäker bil tänkte jag att miatan kanske vore en bra donator som är pålitlig och gott om reservdelar i framtiden. Westfield har ju ett kit där man bara rekommenderar modeller tom 1994, Zero skall kunna byggas med modeller tom 2005. Är det någon som har byggt en sjua med miata som grund eller kan miator i övrigt? Vad är det för skillnader mellan olika årsmodeller? Vad bör man se upp med och vad är rimligt att använda? Någon som har denna erfarenhet med Zero kit eller haynes roadster? Samt sist är boken how to build a cheap sports car av keith tanner till hjälp om man bygger eller är det som ryktet säger mest en kul läsning men inte så mycket ritningar? Många frågor men huvudfrågan är som titeln om man använder miata vad är för och nackdelar med olika årsmodeller? Anton från Luleå (träffade Antas härom veckan och skall bolla lite med honom på plats i sommar)
×
×
  • Create New...