Jump to content

Hasse i Bua

Forumdeltagare
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hasse i Bua

  1. Tack för svar!! Jo frågan är egentligen om det går att använda den motorn i den Westfield som jag har. Idag sitter det en Ford Focusmotor i med en Omex 3000 styrbox som jag är så innerligt trött på! Undrar om GM´s 262:a är får tung? Hittar inga viktangivelser på nätet hur mycket jag än letar??? Effektmässigt borde det inte vara några problem då den bara lämnar 110 hk..... Men det kan väl inte vara samma block som 305 - 350?? Eller?? Tacksam för all info angående detta som går att få, o är det någonstans det borde finnas så är det väl här?!!!
  2. Ingen som har några erfarenheter alls???
  3. Någon som har erfarenhet av GM´s lilla 262 v8?
  4. SUCK!! det finns ingen diod på givaren, Grejerna är från 2008. Kan man lämna givaren o mätaren till någon för kontroll???? Blir ´Tokig´snart!!!! HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!
  5. Är tacksam för all hjälp jag kan få!!!
  6. Det som är så konstigt är att den fungerade förra sommaren, Då gjorde jag inställningen med att köra en uppmätt kilometer o då funkade det. Självklart ska jag testa o se om jag kan hitta den dioden!!
  7. Hej alla hjälpsamma där ute! Tack för omtanken angående instruktionshäftet men det har jag, både på Svenska o Engelska. Nu provade jag med att mata in 3333 när läget i displayen visade ´PULSE´. Funkade inte heller. Nålen ligger på nollan. provade igen med läget på ´AUtOCL` men ingenting. Har provat läget ´ AdJUSt` oxå med medpassagerare o gps men inget då heller??? Har kollat alla kabelskor både på mätaren o givaren, allt ok. Själva mätaren verkar ju fungera så till vida att alla kommandon i displayen kommer fram o det funkar att ´klicka´o ändra men nålen är död? Kan givaren ha gett upp??
  8. Hej på er! Nu behöver jag hjälp igen. Har en hastighetsmätare, VDO, den som är graderad till 300 km/t. Jag får den inte att kalibrera? Har mätt upp en sträcka på 1000 meter. Gör precis som det står i bruksanvisningen med det funkar inte? Kanske kan försöka med puls-talet o knappa in det? men hur räknar man ut det?? Någon som vet? Sierras klump o däcken är 215 / 40 / 16. Fattar inte heller hur givaren fungera? Hittar ingenting som den kan `läsa´ av mot? Den sitter monterad alldeles vid bultarna på höger drivaxel in mot klumpen, den ´räknar´ väl knappast bultarna eller??? Tacksam som bara den om någon har några tips! Måste besiktiga denna månaden!
  9. O NU!!!! Äntligen har jag hittat problemet!!!!! Vilket jävla letande! Utan er på forumet hade jag givit upp! Det visade sej att det satt ett bränslefilter till, inne i tanken o inne i en burk som antagligen är från en Ford focus. Helt tätt. Nu går den som den ska!!! Tack alla som hjälp o ´puschat´ på!!
  10. Tack för informationen, då ringer ja o frågar vilken dom rekommenderar o beställer en i morgon!
  11. Rekommenderad bränslepump som klarar etanol?
  12. HJÄÄÄÄLP!!!!!

  13. HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!! Nu är det samma skit igen!!!! Tog o bytte filter innan jag startade upp idag för säkerhets skull men...... Den går som en kratta. SUCK!!! Vad fan är det som är fel??????? Är det den förbannade bränslepumpen från Biltema kanske??? Låter väldigt konstigt o trycket pendlar mellan 2-4 kilo. Klarar kanske inte etanol? Ny pump? Bättre pump kvalitativt sett? Finns det någon där ute som skulle kunna tänka sej att hjälpa till med det här? Få ordning på bilen? Vill ju så gärna att den ska fungera..... FAN OXÅ!! Givetvis mot ersättning! Inte en sommar till med felsökning. Jag orkar inte. Snälla... Hjälp!!!
  14. TACK!! Utan er hade jag givit upp. Nu har jag en bil som går som en raket!! O Det är tack vare er på forumet som lagt tid på mina problem. Försöker att lägga upp en bild på bilen men får hela tiden upp att filen är för stor....
  15. Har varit ute o kört ett tag idag. Bilen går klockrent!! Tack vare er på forumet som hjälpt, pushat, o fått detta att fungera!! Helt otroligt vilken kunskap o kompetens det finns!! :banana:
  16. Ja. hur denna motor hade varit med turbo vågar jag inte ens tänka mej!! Att konvertera är säkert ingenting för en lekman som jag. Är så nöjd o tacksam med all hjälp jag fått med att få det att fungera så jag får nog smälta det ett tag :notworthy:
  17. Nu fattar jag. (tror jag) :prop:
  18. Nu fattar jag ingenting av vad ni skriver????
  19. Aha!! jag mäter på regulatorn alltså?! Hur räknar jag sedan då med det värdet jag får? Eller oxå frågar jag här så kommer det en hel flod av visdom o klokhet! Jo då!! Tycke har redan uppstått!! På riktigt!! Den vill ju varva o leverera! en riktig `vidkatt`!! Efter dessa veckor på forumet har jag nu totalt skippat tanken på att byta maskin! Men en ny mappning kanske hade gjort det ännu bättre..... Om det kan bli bättre!! :racesmile:
  20. Då måste jag alltså mäta undertrycket? o det blir vaccumslangen då eller? Det gör ju inget att det blir perfek! Nu när jag ändå är igång!!! Nu är jag medveten om att mappningen kan vara fel då det troligen var på ´g´ redan då. Det sprack upp litwe melan regnskurarna så jag var ju tvungen!!! O VISST!!!!!! Den går som ett spjut!! Det glädjer mej också vissa her haft en trevlig lösning med mitt problem, tydligen många som följer. Tror jag behåller regulatorn där den sitter iaf. känns tryggt at vissuelt kunna se trycket. TACK SKA NI HA!!!
  21. Med motorn igång. o alla filter sitter på utgående soppa från tanken, ett innan pumpen alltså o ett efter.
  22. Nu blev det så här idag: Kopplat bränslesystemet exakt efter den eminenta ritningen som Christer J skickade. Högtryckspumpen fungerade inte så det får gå på retur, använde dem gamla igen ( fast den är nästan ny ). När regulatorn nu hamnade efter railen sjönk trycket till 2 kilo men den var ju justerbar så jag skruvade upp den till 3.8 kilo. Har inte kunnat provköra pga. åska o regn men med regulatorn på andra sidan railen när jag körde igår funkade ju så gör det inte det nu kopplar jag om bränsleledningarna igen bara! TACK ALLA DÄR UTE!!!!!
  23. OK! Då ändrar jag det så regulatorn kommer efter railen. Annars har det hänt saker idag!!! Var på väg in till uddevalla för att införskaffa en ny bränslepump. Satt o tänkte på vägen..... det där filtret jag hittade vid tanken... borde jag inte byta det bara för säkerhets skull?? Det är ju bara det som är kvar, annars har jag ju gått igenom hela bränslesystemet nu.. Det får bli ett nytt filter där oxå. vill ju inte falla på målsnöret!! Köpte en ny högtryckspump universal på biltema (ny i sortimentet) o ett nytt filter. Väl hemkommen bytte jag filter. Tänkte: ska nog starta o prova nu. byter jag pump nu utan att prova så vet jag ju inte vad felet är, om det nu funkar. O gissa!!! Bränsletrycket lade sej stilla på 3.8 kg!Stilla o konstant! Varmkör. Ut o köra!!!! Åskan hänger tungt i närheten men va fan! skit i det! måste få veta!!! Ut på vägen o bilen formligen kastar sej framåt! I med 2.an o gasen i botten o varvräknaren bara stiger motorn vrålar! I med 3.an o samma sak där. Nu går det åt helvete för fort så lägger i 4:an 0 5:an o släpper av. Va fan hände?!!! Vänder o gör om samma sak igen med samma resultat! Den går som ett ´Skållat Troll´!!!! Kommer att koppla regulatorn efter era tips o byter även pumpen till den nya ( bara i fall att ). Då kommer ju hela bränslelinan att vara ny förutom spridarna med det verkar ju tveklöst som att dom fungerar. Utan detta forum o Er därbakom hade jag givit upp. Har lärt mej massor! Återigen: STORT TACK!!!!!!!!!
  24. nä, trycket pendlar mellan 2-4 kilo o låter inte bra, det får bli en ny pump.
  25. O vad gör jag åt det? bara att köra o låta det cirkulera?? ska jag satsa på en ny bränslepump??
×
×
  • Create New...