Jump to content

Berne

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  414
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Berne

 1. Det var verkligen en bra dag och att få provköra en riktigt snabb speedster var en bra upplevelse. Tack Fredrik.
 2. Det är bara att dyka upp, du är välkommen.
 3. Lite ny info : Personer som ej är medlem i vår klubb kan vara med och köra, kostnad blir då 800 kr/förare. Det är inget krav att det ska vara 7:or eller andra amatörbyggda fordon, även vanliga bilar är välkomna. Eftersom vi kör en bil i taget går det bra att flera delar bil, kostnaden för deltagande är för förare. Läs mer om superstage på http://www.emmabodaflygbana.se/superstage/
 4. Välkomna att köra Superstage i Emmaboda med Locostsweden Vi valde att flytta vår planerade körning till 21/8 pga pandemin. OBS Vi följer rekommendationer från FHM beträffande Covid 19. Körningen går under SMA's försäkringar (som man bör ha ordnat själv innan). SMA licensen fixar man via deras hemsida. Bankörningen kostar för medlemmar 600kr/ förare Anmälan görs här i tråden och betalning sker till PlusGiro 367442-1 (var noga med att märka betalningen med "Emmaboda" och "namn"). Betalning senast 13/8. Grindarna öppnar 08.15. Tider: Körning 09.00-16.00 med paus 12.00-13.00. Obligatoriskt förarmöte 08:45. Maximalt antal bilar till 25 st, så skynda er att anmäla och betala. Skapa ett nytt inlägg i denna tråd där du kopierar tidigare anmälda och lägger till dig själv (med info). Mer info kommer i augusti. Anmälda: 1. Micke Lvov GT40 2. Berne Fransson Esther/Ford Mustang
 5. Styrelsen har planer på att anordna en superstagekörning i Emmaboda 29/5 nästa år och vill gärna veta hur många som är intresserade att vara med och köra. Eftersom det kostar en del att hyra banan vill vi gärna veta hur stort intresset är innan vi skriver på avtalet. Anmälan i denna tråd är inte bindande utan är endast för att bestämma hur vi går vidare. Intresserade: 1. Micke Lvov GT40 2. Berne Fransson Esther/Ford Mustang
 6. Det funkar bra att skicka dem till mej eller nån annan i styrelsen.
 7. Snyggt. Berätta gärna lite om den också.
 8. Låter trevligt att Renaultmotorn är en sån pärla. Min är bromsad till 169 hkr men jag har inte provkört den ännu.
 9. Hej Per Vad blev det för sprut? Jag kör Maxecu på min Zetec. Funkar bra. MVH Berne
 10. Bra inslag med Vedde. Persbrandt kan man va utan.
 11. Det stämmer, det är verkligen en upplevelse som inte liknar nåt annat. Åk dit om ni får möjlighet. Det är ju mer show än tävling, men man får se alla typer av tävlingsbilar och sportbilar berömda förare och mycket annat.
 12. En sån har jag på min bil och är helnöjd. Trögaste läget på landsväg och lättaste på konbana och när man puttar bilen i garaget. Jag har kort kuggstång, 1,9 varv, och liten ratt så den blir tungstyrd. Nu är det smidigt att bara slå på tändningen när man flyttar bilen i garaget. Jag har en potentiometer på instrumentbrädan.
 13. Ser väldigt bra ut, men bara markarbeten verkar vara ett jätteprojekt. Detta vill vi följa framöver med flera bilder. En bra och välutrustad verkstad är halva nöjet.
 14. Jag åker dit på Lördag Utan 7:a eftersom jag hoppar på kryckor. SSM är en tradition som jag besökt i många år och alltid lika kul.
 15. Det var en riktigt bra utställning. Kul att se så många 7:or och träffas och prata några ord. Verkade var många besökare som var intresserade av era bilar. 3 st Lotus Europa är bra för mekinspirationen.
 16. Jag ska åka dit och få lite inspiration till att lägga mer tid på att få Lotusen klar. 7:an lämnar jag hemma, åker vanlig bil istället Sent from my iPhone using Tapatalk
 17. Klubben har fått en inbjudan om bankörning på Björkvikring Se bifogad PDFNr 2-14 s 46(2)(1).pdf
 18. Min Estherram är 1000 mm bred. Skulle jag bygga en ny bil skulle den definitivt inte bli bredare än så. Tillräckligt med plats för att sitta bra och jag är ingen junior.
 19. Bra med flera synpunkter så snabbt. Att en eller annan bil är trasig kommer alltid att hända så det är som det är. Nästa gång är Thomas bil hel och nån annan trasig. Innan nya reglerna kom fram fick SFRO2- klara bilar vara med och det gick bra. De nya reglerna kom ganska nya så vi hade inte så mycket tid att fundera på om de är optimala för konbanor. Personligen har jag inga problem med att tillåta en Sfro2:a i en konbana. Däremot vill jag inte ha en besiktning på plats. Var och en får intyga att sin egen bil är ok och därmed ta ansvar för det. Att det kommer en massa reaktioner tyder på att det finns ett intresse så vi kanske kör en gång till, vi får se. Kul är det iaf.
 20. Visst var det en rolig dag så länge det varade... Jag har också funderat på varför superstage och konbanor inte lockar våra medlemmar. Bilarna är ju idealiska till slalom. Att ordna körningar för 4 bilar känns inte meningsfullt så ska det bli fler gånger måste intresset va större. Det funkade ju ganska bra när vi körde på Uråsa fastän den banan är den sämsta vi kört på. Som Håkan skriver: kom med åsikter och förslag på vilka aktiviteter vi ska ha i klubben.
 21. Nu är allt klart inför fredagens körning. Vädret ska bli bra. Synd att så få är anmälda, då flera i vår klubb framfört önskemål om Superstagekörning. Vi blir insläppta på banan kl. 08.30 och vi börjar köra så fort förargenomgången och allt på banan är klart. Körning fram till Kl. 17.00 Glöm inte att skriva ut och underteckna körreglerna så går allt fortare på morgonen. SMA-licens ska också vara fixad innan. Om någon glömt att betala så tag med kontanter så löser vi det på plats. Det går även att ringa till mej på 0709 69 29 50 Välkomna Berne
 22. Ser ut som att man kan få väldigt många rundor... Skulle va kul om vi blir några till, både sjuor och andra bilar.
 23. Grindarna öppnar kl. 08.00 och vi har körtid 09.00-12.00 och 13.00-17.00 Vi vill börja köra kl. 09.00 men det beror ju på om alla kommer i tid så att allt är klart till 9 med förargenomgång etc.
 24. 1. Håkan B. - Grillar och campar 2. Berne - Grillar och campar 3.
×
×
 • Create New...