Jump to content

Gulf62

Forumdeltagare
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Gulf62

 1. Ska väl inte skriva så mycket om saker som absolut inte har med Locost att göra på denna sidan utan bara få lov att invitera er alla till att hälsa på på facebooksidan (ja, man var tvungen att gå med på facebook till slut!). Brorsan och jag har en sida som heter Brothers to Mongolia där vi laddar upp inför vår ambulansresa i maj. Många säger dom tycker det är spännande att följa oss, så det kanske finns någon här som skulle gilla sidan. Välkommen!
 2. Jag köpte en Ford Kentmotor med låda och lite grejer i Oskarshamn i höstas, men har inte hämtat den eller fått den skickat än. Finns det kanske någon som ska från Oskarshamn till Norra Bohuslän någon gang framover? Självklart betalar jag för frakten. Hör gärna av dig. :thumbsup:
 3. Skicka upp dom till mig, är du snäll! Jag betalar självklart frakten - hur mycket?
 4. Hoppas det håller sig till julafton - då får det bli en sväng iförd tomtemössa .............. bara för att!
 5. Jag föreslog för brorsan att vi kanske skulle bli först med att köra en beach buggy till Sibirien. Det kanske blir nästa grej om jag inte lyckas övertyga honom om att Carrera Panamericana finns högt uppe på den där "to do" listan - så högt att det bara måste göras.Brorsor är bra att ha?! Murmansk låter väl roligt, hundkoja i Litauen likaså. Vad jag tycker är grejen är att göra lite mera än vad man anser finnas innanför den cirkeln man kallar sin comfort zone. Det är vel säkert därför man hoppat ut ur fullt fungerande flygplan, luffat runt i USA (kust till kust), har blivit rånad av polisen i Kirgisthan, övernattat i en ambulans 4650 meter över havet och en rad andra saker som många säkert tycker är bara trams. För mig är det fantastiska minnen även om jag nog kanske skulle ha klarat mig utan det där rånet. En kompis till mig som arbetade på ett ålderdomshem och hade mycket kontakt med dom gamla sa en gång till mig att han gärna fick sitta på hemmet och ångra på saker han hade gjort när han blev gammal. Att sitta där och och ångra på det han inte gjort var dock inget alternativ. Klok kille. Nu är det självklart så att vi alla är olika och det som en utmaning för en är oviktigt för en annan, men det gäller att hitta sin grej. Vandra i alperna, cykla i Nepal, Stockholmsmaran eller Vasan, hoppa ut ur det där flygplantet, köra hundkoja i Lettland, Carreran ...... eller kanske rent av bygga en Seven? Nu åker jag till Mongolia, du till Murmansk .......... sen satsar vi kanske på beach byggy till Sibirien ihop? Vad har ni andra där ute för erfarenheter eller drömmar/planer? Vore kul att höra vilka andra "tokiga" påhitt som snurrar i någons annas huvud.
 6. Jo, vi kollade väl själv också på bl.a. Dakar, men det finns några saker man ska fundera kring:1. Vill man värkligen köra en skrotbil till ett fattigt land i Afrika och slänga den där för eget nöjes skuld? För oss kändes det bättra att donera en fullt fungerande ambulans. Håller kontakten med dom där nere och bilen fungerar fortfarande klockrent på sjukhuset där den är stationerad. 2. Känns nordvästra Afrika helt "safe" i dagsläget? Det finns ju ett skäl till att der riktiga Dakar rallyt numera körs i sydamerika - rätt mycket oro och en och annan taliban eller vad det nu är för terrorister dom har där. 3. Et är inte så svårt att sponsorer om det rör sig om välgörenhet. 4. En ambullans är inte så himla dyr. 2002 Transportern vi körde 2013 betalade vi kring 30-35 lappar för. 2009 Sprintern vi köpte nu fick vi betala kring 50 för. Visst, det är inte fikapengar men om 2-4 pers åker är det inte hela världen. Slå gärna en signal om du vill veta mer. Det är otroligt mycket att planera, massor att ha koll på. Jag skulle absolut rekommendera att du gör en sådan resa. Trigga några kompisar och var medveten om att det krävs ett års planering. Vi skulle göra detta en gång för att boka av det på listan du refererar till ......... nej, men blir biten - måste åka igen!!!!
 7. Hur många gånger har man inte sagt att man ska "bygga en ny motor"? Renovera en motor, kolla upp en motor, skruva i hop en motor ...... men bygga en motor? För ett par månader sen hade jag nöjet av att sammen med en jobbarkompis hälsa på hos Bernt Janitz i Norge. Bernt är inte bara en pensjonerad verktygsmakare, entreprenör och uppfinnare med en helball småtrimmad A-Ford Pick-up i garaget - han är en utav dom som bygger motorer på riktigt. JA, BYGGER MOTORER PÅ RIKTIGT! Kolla här: http://www.betongen.no/Minimotorer.htm När vi hälsade på höll han på att bygga en 1:4 skala kopia på Charles Lindbergs 9 cylidriga stjärnmotor fra Spirit of St. Luis. Nu är det även som så att han normalt inte köper några byggsatser. Ritningar räcker långt och länge och till den FÄRD båtmotorn han har på hyllan hade han inte ens en ritning. Foton och skjutmått. Kolla tändstiften på bilderna - visst, han gör dessa själv också. Om motorerna fungerar? Självklart; lite bensin och sen tuffar dom i gång. Jag hade ingen aning om att det fanns något så tokigt som en 8-taktare. Bernt har bygd sin egen. Undrar på om det var inte var denna - inte helt säker. Detta är konst - långt bortom vad jag någon gång i mitt liv kommer att fixa, orka eller ens fundera på att göra. Vad ska ni göra när ni går i pension?
 8. Eller hur? Råkade köpa på mig Lundgrens trimmade Kent maskin och Kilkennys släp, så visst har jag roligt. Sen köpte brorsan och jag en 2009 Mercedes Sprinter ambulans - den vet vi i alla fall varför vi köpte; kommer köra den 9000 kilometer til Ulan Bator i Mongolien nästa sommar. Varför? För att det ät spännande och för att dom behöver ambulanser där borta. Gjorde samma sortens resa fast til Dushanbe i Tadsjikistan 2013 (11500 kilometer, bl.a. 1200 kilometer över Pamirfjällen). Tästa själv så kommer ni fatta tjusningen!!!! Logga gärna in på www.charityrallies.org och kolla vad det rör sig om. 4000 m.o.h. i Pamir och just det; det är Kina ni ser i bakgrunden. Årets köp - kommer finnas "på andra siden klotet" nästa år.
 9. Nja, vi kanske skulle starta vår egen nät-tidning.....?
 10. Gulf62

  Garage städning

  Okej .......... omformulerar fråga då; går det att få det skickat på posten?
 11. Gulf62

  Garage städning

  Hej. Skickar du två stycken bälten till mig om jag sätter in 400 spänn på ditt konto?Jag köpte en -95 BMW 320 kombi på PS Online för tvåhundra (!) och bygger folkracebil av den ........ känns lite knasigt att betala dubbelt så mycket för två begagnade bälten som för en hel bil, men jag fick ju hämta Bimern'n så då tänkte jag at om du bjuder på frakten känns det liksom bättre.
 12. Kolla norska kronan, vet jag! Oavsedd vad era bilar har kostat så tror jag säkert ni kan känna igen er i vad en kille jag sålde lite delar till en gång berättade; han hoppades hans fru kom att dö innan han gjorde. Varför? Jo, för om han dog först skulle säkert hans fru komma att sälja av alla hans bilar och prylar till de priser han ljugit om att han betald för dom och då skulle det bli en jätteförlust .......... Någon som känner igen sig?
 13. Jo, tack själv. Frugan blev lite sugen på din quad ......... jag måste fundera lite!
 14. Ja, ja. Jag dyker upp på fredag eller lördag om det går bra?!Du fixar kaffe och jag tar med fikabröd
 15. Eeeeehhhhh ............. är inte priset 250 pund? Vad pratar ni om?
 16. :( Absolut! En grej jag tycker vi borde göra är att "arrangera" en körning till Rudskogen i Norge i samband med en NM tävling i racing där uppe. I Norge kör man ju även Locostklass så det finns mycket roligt att kolla på. Historisk och GT finns också med, dessutom hade dom i år egen "finbilsparkering" vilket gjorde att frugan och jag betalde endast 100 spänn för èntre och parkering. Billigt och kul men en liten sportsvangsmässa på samma gång. Sen måste man jo köra blågröna vägen for att komma til Rudskogen - inte precis någon nackdel. Det blir nästa sommar - nu är det höst ........ :( !
 17. Tråkigt, men nu är det slut för i år. Blev ju inget Dalslandsåkande för mig på lördag, dock en Bullaren-Tanum-Grebbestad sväng med grabben bakom ratten och i dag avslutade frugan och jag säsongen med några riktigt sköna mil i Sotenäs; Hunnebostrand, Soteknalen, Smögen..... i morgon ställs leksaken av så man fick passa på att njuta. Nu får man "låtsasåka" i källargaraget ett halvår, kanske sy en cabbe ............. och besiktiga. Hur var första sommaren med Seven? Säg såhär; frugan och jag har åkt hoj i minst 10 år. Jag garanterar att våran Seven har gått mer denna ena sommaren än vad alla våra hojar har gjort på dessa 10 år.
 18. Ok, tänkte hänga på om ni skulle blågrönan söderut från Bullaren till Munkedal, men vi kan väl ta det till våren. Ställer bort bilen nu på söndag - får se om jag kör en liten sväng i morgon.
 19. Och vart har ni tänkt att åka? Jag dyker gärna upp någon stans utmed vägen!
 20. Får besök av grabben från Norge på fredag och lördag och ska sen jobba i Norge på söndag, men om det blir som så att ni åker på lördag skulle jag gärna haka på några mil i alla fall. Bullaren - Munkedal, kanske?
 21. Själv hade jag nog ekerfälgar vill jag minnas. Det måste har varit en Roadster för den hade inget flak, men det fixade farsan med hammare, såg och lite virke. Syrran är några år yngre och jag vill minnas hon hade en kanske lite tidigare variant av Sundsvalls-pickup'en. Hur i hela friden kom du på tanken att slänga den på soptippen??? Själv köpte jag en -60 tals trampbil (i plåt) nyligen - ska ha den i vardagsrummen med en blomkruka i - Merca 190 SL tror jag det ska föreställa. Den som kan sina trampbilar ser självklart att det rör sig om en Giordani från Bologna ......... (tack Google, för jag hade ingen aning).
 22. Tack. Det var just kommentaren jag behövde ......... Mausoleum!!!!!! Nej, den där tävlingen som går ut på att ha mest prylar när man dör kanske inte är så viktig. Jag låter 11an gå till någon annan som säkert kommer uppskatta den mer än vad jag kommer göra och lugnar mig på bilfronten ett tag. Kanske jag istället ska plocka fram Alachi framvagnskitet, Wilwood bromsarna, Pinto motorn med hojförgasarna och den engelska Ford balaxeln, ta mig en vecka semester elller två ock bygga vidare på vår 59a Anglia? Någon som sett den där gamla PV rallybilen på Blocket? Cool vagn. Ock Volksroden med Kenneths trehjuling? Kung! Nej, det är som du antyder, Sorin ....... och det finns säker ett namn på våran diagnos?! La några bud på en schysst Jagga Xjs cabbe på PS i dag .............. man måste ju hänga med!
 23. Inte i Munkedal - känns som om jag redan hyr alla :banana: !
 24. Livet är faktiskt inte bara Seven - det finns en del annat att syssla med än vad gubben Chapman hittade på . Ja, nu var inte tanken att jag skulle berätta om mitt privatliv och absolut inte om min tonårskärlek, men skit samma; så här gick det till; Altså, man växte ju upp i Norge och innan man fylde moppe var man tvungen att trampa dom två milen till tidningsaffären som saluförde porrtidningar som Wheels, Start & Speed och Colorod. Det var våren 1978, Wheels fanns i hyllorna och den gång var det killar som Torngren, Ambell och professorn som svängde pennan. Ett nytt bilprojekt drog i gång (undrar om det inte var deras första?). Göran Ambell trollade fram världens häftigaste -55 Morris Minor och presenterade denna i fyra påföljande nummer under våren, Projekt Street MInor. Skivbromsar från en Polo, bromsservo, trimmad BMC A motor, woodgrainad instrumentbräda, Passat stolar, Wolfrace fälgar, skön vinröd och svart lack ............. jag var kär så in i Bengtsfors! Fick ju moppe frampå våren och med slantarna man skrapat i hop genom att arbeta på den lokala macken på fickan drog man i väg så blåröken låg tung för att köpa en -61 Minor Traveller (woodie, ni vet). Här skulle det byggas. Bilen var i bra skick och priset var 1500 spänn - problemet var bara att någon Morris samlare hade ringt och bjudit 3000. Det fattades en Traveller i hans samling. Skit samma; 3100 vräkte jag ur mig, men säljaren ville inte ha på samvete att han rånat en ung kille på det viset så jag fick åka hem utan bil. Den sommaren köpte jag i alla fall en -68 Escort. Var liksom i modus, om man säger så. Glömde aldrig den där Minor'n. Köpte en Minor våren 2002. Hade flyttat Sverige och hittade en i Göteborg. Körde och hade kul med den hela sommaren. Tanken var väl att renovera och bygga om under kommande vinter. Hann även med en sväng till Täby där jag körde Heron Hill Climb med den (någon som kommer ihåg Heron? Jättekul grej). Blev väl ingen tid att skruva den vintern och innan nästa Heron fick jag iden att slänga i en Ford 2,8 litare jag hade stående. Han aldrig bli klar, tröttnade och skänkte bort hela karossen. Hösten/vintern 2010 hände det dock något specielt. Trots att jag väl har 50 TV kanaler fanns det just på den fredag kvällen inte ett skit jag vill kolla på. Plockade i stället upp lap-top'en, loggade in som vanligt på "Blocket - Hela Sverige - Bilar - Årsmodell till 1980", SØK! Där fanns den, i ett garage i Skåne stod den - min tonårskärlek, Minorn med Polobromsarna och Wolfrace fälgarna. Annonsen var fem minuter gammal - jag var tvungen att ringa! Visst, hade inte besiktigats på en del år, men kördes lite till och från för att hållas i trim. Skick? Jo, lite patina, men helt OK. Pris? Helt klart betalbart. Jag lovade att återkomma. Frugan undrade om jag köpt den. Neeej ....... "Varför inte?" Eeehhhhh ........ "Köp den - jag ser det på dig att du vill ha den!" 10 minuter senare var affären uppgjord. Bilen skulle kunna stå kvar til påsk. Minns inte om jag köpte blommor til frugan - troligen inte, men jag borde kanske gjort det?! På den vägen var det och så gick det till att min tonårskärlek flyttade in hos mig. Om jag nu ska vara ärlig har jag aldrig själv besiktigat den, kör nästan aldrig med den och vet inte varför den står i mitt garage - utöver att jag fortfarande tycker den är lika vacker som den gång Göran Ambell skruvade i hop den. OCH HON ÄR MIN! Ja, så är det när man lite impulsivt köper på sig bil(ar). Tro inte att detta är den enda gången ............ någon annan gång skal jag kanske berätta om den gången då jag köpte Bosse "Emmas" Super Star Camaro eller hur det gick till att jag köpte en VW ambulans och körde den11500 kilometer till Dushanbe (och det vet ingen vart är!) Vad gör ni för "dumheter" och vad er era ursäkter för att impulsköpa bilar? Ja, för inte tusan är jag väl ensam om att vara på detta viset .....? :image018:
×
×
 • Create New...