Jump to content

Gulf62

Forumdeltagare
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Gulf62 last won the day on April 23 2016

Gulf62 had the most liked content!

Reputation

11 Good

About Gulf62

 • Birthday 03/19/1962

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Interests
  Nu fick det räcka - köpte en körklar bil.

Profile Fields

 • Namn
  Vidar Melleby
 • Ort
  Hällevadsholm, Munkedal
 1. Ska väl inte skriva så mycket om saker som absolut inte har med Locost att göra på denna sidan utan bara få lov att invitera er alla till att hälsa på på facebooksidan (ja, man var tvungen att gå med på facebook till slut!). Brorsan och jag har en sida som heter Brothers to Mongolia där vi laddar upp inför vår ambulansresa i maj. Många säger dom tycker det är spännande att följa oss, så det kanske finns någon här som skulle gilla sidan. Välkommen!
 2. Jag köpte en Ford Kentmotor med låda och lite grejer i Oskarshamn i höstas, men har inte hämtat den eller fått den skickat än. Finns det kanske någon som ska från Oskarshamn till Norra Bohuslän någon gang framover? Självklart betalar jag för frakten. Hör gärna av dig. :thumbsup:
 3. Skicka upp dom till mig, är du snäll! Jag betalar självklart frakten - hur mycket?
 4. Hoppas det håller sig till julafton - då får det bli en sväng iförd tomtemössa .............. bara för att!
 5. Jag föreslog för brorsan att vi kanske skulle bli först med att köra en beach buggy till Sibirien. Det kanske blir nästa grej om jag inte lyckas övertyga honom om att Carrera Panamericana finns högt uppe på den där "to do" listan - så högt att det bara måste göras.Brorsor är bra att ha?! Murmansk låter väl roligt, hundkoja i Litauen likaså. Vad jag tycker är grejen är att göra lite mera än vad man anser finnas innanför den cirkeln man kallar sin comfort zone. Det är vel säkert därför man hoppat ut ur fullt fungerande flygplan, luffat runt i USA (kust till kust), har blivit rånad av polisen i Kirgisthan, övernattat i en ambulans 4650 meter över havet och en rad andra saker som många säkert tycker är bara trams. För mig är det fantastiska minnen även om jag nog kanske skulle ha klarat mig utan det där rånet. En kompis till mig som arbetade på ett ålderdomshem och hade mycket kontakt med dom gamla sa en gång till mig att han gärna fick sitta på hemmet och ångra på saker han hade gjort när han blev gammal. Att sitta där och och ångra på det han inte gjort var dock inget alternativ. Klok kille. Nu är det självklart så att vi alla är olika och det som en utmaning för en är oviktigt för en annan, men det gäller att hitta sin grej. Vandra i alperna, cykla i Nepal, Stockholmsmaran eller Vasan, hoppa ut ur det där flygplantet, köra hundkoja i Lettland, Carreran ...... eller kanske rent av bygga en Seven? Nu åker jag till Mongolia, du till Murmansk .......... sen satsar vi kanske på beach byggy till Sibirien ihop? Vad har ni andra där ute för erfarenheter eller drömmar/planer? Vore kul att höra vilka andra "tokiga" påhitt som snurrar i någons annas huvud.
 6. Jo, vi kollade väl själv också på bl.a. Dakar, men det finns några saker man ska fundera kring:1. Vill man värkligen köra en skrotbil till ett fattigt land i Afrika och slänga den där för eget nöjes skuld? För oss kändes det bättra att donera en fullt fungerande ambulans. Håller kontakten med dom där nere och bilen fungerar fortfarande klockrent på sjukhuset där den är stationerad. 2. Känns nordvästra Afrika helt "safe" i dagsläget? Det finns ju ett skäl till att der riktiga Dakar rallyt numera körs i sydamerika - rätt mycket oro och en och annan taliban eller vad det nu är för terrorister dom har där. 3. Et är inte så svårt att sponsorer om det rör sig om välgörenhet. 4. En ambullans är inte så himla dyr. 2002 Transportern vi körde 2013 betalade vi kring 30-35 lappar för. 2009 Sprintern vi köpte nu fick vi betala kring 50 för. Visst, det är inte fikapengar men om 2-4 pers åker är det inte hela världen. Slå gärna en signal om du vill veta mer. Det är otroligt mycket att planera, massor att ha koll på. Jag skulle absolut rekommendera att du gör en sådan resa. Trigga några kompisar och var medveten om att det krävs ett års planering. Vi skulle göra detta en gång för att boka av det på listan du refererar till ......... nej, men blir biten - måste åka igen!!!!
 7. Hur många gånger har man inte sagt att man ska "bygga en ny motor"? Renovera en motor, kolla upp en motor, skruva i hop en motor ...... men bygga en motor? För ett par månader sen hade jag nöjet av att sammen med en jobbarkompis hälsa på hos Bernt Janitz i Norge. Bernt är inte bara en pensjonerad verktygsmakare, entreprenör och uppfinnare med en helball småtrimmad A-Ford Pick-up i garaget - han är en utav dom som bygger motorer på riktigt. JA, BYGGER MOTORER PÅ RIKTIGT! Kolla här: http://www.betongen.no/Minimotorer.htm När vi hälsade på höll han på att bygga en 1:4 skala kopia på Charles Lindbergs 9 cylidriga stjärnmotor fra Spirit of St. Luis. Nu är det även som så att han normalt inte köper några byggsatser. Ritningar räcker långt och länge och till den FÄRD båtmotorn han har på hyllan hade han inte ens en ritning. Foton och skjutmått. Kolla tändstiften på bilderna - visst, han gör dessa själv också. Om motorerna fungerar? Självklart; lite bensin och sen tuffar dom i gång. Jag hade ingen aning om att det fanns något så tokigt som en 8-taktare. Bernt har bygd sin egen. Undrar på om det var inte var denna - inte helt säker. Detta är konst - långt bortom vad jag någon gång i mitt liv kommer att fixa, orka eller ens fundera på att göra. Vad ska ni göra när ni går i pension?
 8. Eller hur? Råkade köpa på mig Lundgrens trimmade Kent maskin och Kilkennys släp, så visst har jag roligt. Sen köpte brorsan och jag en 2009 Mercedes Sprinter ambulans - den vet vi i alla fall varför vi köpte; kommer köra den 9000 kilometer til Ulan Bator i Mongolien nästa sommar. Varför? För att det ät spännande och för att dom behöver ambulanser där borta. Gjorde samma sortens resa fast til Dushanbe i Tadsjikistan 2013 (11500 kilometer, bl.a. 1200 kilometer över Pamirfjällen). Tästa själv så kommer ni fatta tjusningen!!!! Logga gärna in på www.charityrallies.org och kolla vad det rör sig om. 4000 m.o.h. i Pamir och just det; det är Kina ni ser i bakgrunden. Årets köp - kommer finnas "på andra siden klotet" nästa år.
 9. Nja, vi kanske skulle starta vår egen nät-tidning.....?
 10. Okej .......... omformulerar fråga då; går det att få det skickat på posten?
 11. Hej. Skickar du två stycken bälten till mig om jag sätter in 400 spänn på ditt konto?Jag köpte en -95 BMW 320 kombi på PS Online för tvåhundra (!) och bygger folkracebil av den ........ känns lite knasigt att betala dubbelt så mycket för två begagnade bälten som för en hel bil, men jag fick ju hämta Bimern'n så då tänkte jag at om du bjuder på frakten känns det liksom bättre.
 12. Kolla norska kronan, vet jag! Oavsedd vad era bilar har kostat så tror jag säkert ni kan känna igen er i vad en kille jag sålde lite delar till en gång berättade; han hoppades hans fru kom att dö innan han gjorde. Varför? Jo, för om han dog först skulle säkert hans fru komma att sälja av alla hans bilar och prylar till de priser han ljugit om att han betald för dom och då skulle det bli en jätteförlust .......... Någon som känner igen sig?
 13. Jo, tack själv. Frugan blev lite sugen på din quad ......... jag måste fundera lite!
 14. Ja, ja. Jag dyker upp på fredag eller lördag om det går bra?!Du fixar kaffe och jag tar med fikabröd
×
×
 • Create New...