Jump to content

Kjelland28

Ledningen
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Kjelland28 last won the day on December 24 2019

Kjelland28 had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

About Kjelland28

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 06/03/1965

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Mariestad
 • Interests
  Det mesta inom teknik samt lite blandat annat

Profile Fields

 • Namn
  Kjell Andersson
 • Ort
  Mariestad
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

2414 profile views
 1. Halloj ! Väkommen i gänget, nu bygger jag ju inte GT 40 ...... än :-) börjar med en sjua sen får vi se vad man orkar med. Jag bygger from scratch började med att hämta 40 m rör hos svetsbolaget här i stan. sen har det blivit ett gäng återbesök. För egen del så är skapandet tror jag lika givande som det sen blir att köra.
 2. Tja ! 1031 och 1030 har samma ok oavsett om den kommer från en 240,740 och 940 tror t o m att 140 ok passar. Dina kardanfångare ser lite klena ut, tänk på att kardanen snurrar med över 6000 rpm vid full fart om nåt knäcks och sen kastar ut åt ena hållet så är det en stor mängd energi som släpps lös och det i höjd med din höft, mina kommer att vara min10 mm tjocka 40 breda och ha 2 skruvar M10 på varje sida. Batteriet måste sitta fast men det räcker med en vanlig rem typ skidrem fast grövre. Störtbåge, saxade ur en annan tråd här på forumet, " om man planerar att tävla med bilen(annars oxå) kan det vara bra att följa Svenska bilsportsförbundets riktlinjer angående båge. Enligt SBF är dimensionerna:Huvudbåge min: 45x2,5 mm kalldragna sömlösa rör, sträckgräns 350 N/mm2. Övriga rör min: 38x2,5 mm eller 40x2,0 mm kalldragna sömlösa rör, sträckgräns 350 N/mm2. För att bilen ska vara godkänd i Roadsport/Modsport måste bakåtsträvorna gå från bågens översta rör (ibland ser man strävor som inte går ändå upp till det "tvärgående röret" och det är alltså inte ok). Vinkeln på strävorna är min 30º tror jag. Det finns dock en brasklapp om att annan konstruktion är tillåten om bilens utformning kräver det" slut saxat. Spindellutning (Caster) Jag har fått rekommenderat att ha nånstans mellan 8,5 och 10 grader för att få bra återstyrning
 3. fast det står i princip samma på både 7 och 7,15 graders 1-1/2 tum per foot i kona
 4. egentligen så är 1:8 kona 7,15 grader och finns också att beställa på ebay. vet inte hur känsligt det är kan ju hända att det funkar ändå !
 5. Lotus seven hade på nån version en handbroms under instrument panelen också, folkabussarna likaså tror att det är nog mer hur tillgänglig den är uitfall den ska användas som nödbroms, eller så spelar det ingen roll alls ! :-)
 6. Du såg vad jag hade skrivit om den brotschen /upprymmaren som jag beställde ? Den var fel kona på som den fick jag skicka tillbaka. Tänkte om du beställt samma ! Skickat från min Moto G (5S) Plus via Tapatalk
 7. Hylsan är ett krängningshämmarfäste a la caterham modell. Har gjort det så att orginal caterham gummiskyddet passar ! 😀
 8. Ok, rören är ju annars styvare runda men jag fattar. Nisse har också en bra poäng i att det bakre staget kanske gör bättre nytta längre bak. Det skulle kanske minska rörelserna i skärmen som i sin tur mattar ut stagen ev .
 9. Ser bra ut, men jag funderar lite på varför du plattat till röret så långt ner ? Skickat från min Moto G (5S) Plus via Tapatalk
 10. Hoppas bilderna funkar nu! Skickat från min Moto G (5S) Plus via Tapatalk
 11. Gott Nytt År alla bilbyggare!! 🍾🍾🍾🎉
 12. Tillverkat lite SFRO1 bussningar och hängt ihop ena sidan! 😀 Ser ut att funka nu får jag vänta in transitlederna som kanske kommer i morgon och upprymmaren som ska komma 2 jan enligt DHL. liten uppdatering upprymmare på posten och lederna kommer nog i morgon enl avisering.
 13. Lite eftersläpning av bandet ! :-) sorry kunde inte låta bli ! :-) ser ut att bli ett intressant fordon.
 14. Tja hittade lite olika bilder på skärmstag. designen skiljer ju lite beroende på hur spindlarna ser ut. Om jag ska köra med mina " cycle wings" så blir det nog lite som bild 3 fäste i övre spindelleden och bak i bromsoksfästet och sen tror jag att jag vill ha ett fäste i styrstagsfästet framåt också blir trepunkter. Kanske kan ge dig lite inspiration om det skulle behövas.
 15. Ska det se ut som i nedre bilderna ?
×
×
 • Create New...