Jump to content

TonysGarage

Forumdeltagare
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TonysGarage

 1. Ok, å godstjocklek...? släng upp en lite skiss så hittar jag något på jobbet... han svarva till den lite om det behövs...
 2. Om du breddar i mittsektionen så borde det väl funka bättre än att flytta ut centrumet..? eller iallafall minimerar du det som behöver läggas till för att flytta ut centrum.
 3. Först måste du väl bestämma dig för om du kommer gilla utseendet... ..sen kan man alltid få det att hålla. Ska läsa tråden igen om varför du inte vill korta axlarna!
 4. Pedalerna kostade 1000.- att vattenskära, det tycker jag är för dyrt så jag får rita något annat... 1000.-/st...
 5. Vad tror ni om det här?
 6. Tack alla inblandade för en mycket trevlig dag!!
 7. Ulf är ju i första hand designer, så när den tilltänkta kunden inte köpte konceptet (det är en plugg som skulle bli form, alltså ingen riktig kaross) så började han bygga om den, istället för att sälja å börja om från början. Men sen tog väl lusten slut... Jag tänkte köpa den men efter ett besök konstaterade jag att jag hellre bygger nytt än försöker få ordning på den. (I min värld är den är dyr, jätte dyr, trots brist på papper å söndersågad ram, mm )
 8. Förra hösten var det någon som hade några inlägg om en seven med inspiration av Ulf Bolumlids bygge, det var en del diskussioner om vart den tog vägen och jag lovade återkomma med lite bilder. Har flera gånger letat efter tråden men kan inte hitta den igen.... Så jag tänkte att jag lägger upp några bilder här på hur den såg ut då, och hur den ser ut idag.... Har massor av bilder men har dålig koll på hur man gör dem mindre...
 9. Japp, jag har funderat på det, men i mitt fall verkar det som om jag kan använda den spindel jag har, den ingår dock i plan B...
 10. Bilsport & Mc ville minst ha ett chassie nummer å det har jag ju inte... Verktygen var förmodligen inget problem frånsett att det inte var mina lokaler eller lokaler jag hyrt... Det riktiga problemet är firman som var snäll å lånade ut hjul till mig för att mäta å testa olika lösningar och 3 olika LSD diffar som heller inte var mina... i värsta fall närmare en hundring jag måste lösa utan att få något för... Blir en lång dag med Länsförsäkringar imorgon.
 11. För några veckor sedan tyckte jag det började bli mycket grejer i svärfars verkstad så jag ringde mitt försäkringsbolag och frågade hur jag skulle göra. Svaret var att jag inte kunde försäkra bildelar som inte hör till en registrerad bil. Det var ju lite tråkigt för i natt hämtade någon klåfingrig F-n 4 omgångar däck å fälg, 16", 17" å 18" gas, mig å tigsvets samt verktygsvagn med extra allt.... + svärfars maskiner och verktyg... bara hjulen är ju närmare 60.000 Lätt att vara efterklok, å surt är det! Skriver mest för det finns förmodligen fler som mig där ute som inte har försäkring på era grejer, kolla upp vad det finns för möjligheter! Kanske någon som har tipps? /Tony
 12. Hmmmm..... på dina två senaste uppdateringar kan jag inte se dina bilder, varken på datorn eller paddan. ????
 13. Orkar du åka till ULRICEHAMN så har jag nog en stump på 1 m liggande. 0761 111590
 14. Tack för alla råd! Tur Nosliwe var observant...
 15. Gott då har man ju ett tips från någon som hållit på ett tag!
 16. Jag är definitivt ingen expert så jag försöker läsa så mycket som möjligt, problemet är ju att efter några års läsande så kommer man inte riktigt ihåg var man läste något och kommer inte riktigt ihåg exakt hur det var... Har läst någonstans att 7:an blir flygbenägen i höga farter, så jag tänkte att det kunde vara bra att ha i åtanke eftersom de flesta 7:or funkar på en flygraka och kan ju lätt komma upp i väldigt hög fart. Har man misslyckats med hjulupphängningen så märks det förmodligen i de första kurvorna, flygtendenser lär ju komma som en överraskning...
 17. Jo, precis, men hur mycket? Tänkte att 1grad skulle vara lagom, sen räknar jag på det å det blir ju drygt 40mm skillnad å då känns det helt plötsligt som för mycket. Tror jag kommer halvera så ser det inte ut som en gammal jänkare med hijackers. Front 90mm, bak 115mm.
 18. Hur har ni gamla rävar gjort? Har vi byggt den lite högre bak än fram? hur mycket? Funkar det med 90mm som lägsta punkt eller fixar man inga farthinder då?
 19. Det skulle vara MYCKET uppskattat om det fanns halvfärdiga byggen att titta på.... Jag har krupit under era bilar där de sista 5 åren vilket varit mycket intressant men avklädda bilar är ju enklare att kolla på när man själv har massa olika funderingar och undrar hur andra löst problemen. Byggtrådar i all ära, men IRL är alltid bättre! Skulle vara intressant med en SFRO gubbe på plats som man kunde diskutera med också.
 20. Vad jag förstår av alla kommentarer så är detta ingen lämplig donator? Så om det inte dyker upp någon spekulant under kommande vecka så kör jag den till bilhimmelen.
×
×
 • Create New...