Jump to content

rollexe

Forumdeltagare
 • Posts

  270
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by rollexe

 1. Bygget har en del kvar att fixas på och att uppdateringar kommer bli eftersom eftersom jag använder bilen, men jag råkade ramla över ett till projekt som fanns på blocket och kunde inte låta bli. Får bli ett projekt på två år.
 2. Fick ett problem med nummerplåten fram fast jag har en liten skylt, är inskrivet vid reg besiktningen. Skulle det kunna vara godkänt att ha den som bilden visar? Svårt att få den att rymmas snyggt.
 3. Nu är magnetventilen inkopplad och avgassystemet bytt. Roligare ljud på bilen😃. En hel del delar som inte behövdes till avgassystemet.
 4. Tackar för alla fina kommentarer, det värmer. Skönt att ha det klart så att man kan bygga om vissa saker till våren. Ska bygga om avgassystemet och montera magnetventilen. Har redan steg 2 inprogrammerat så det blir ca 235hk. Det blir en bra början för att se hur bilen fungerar. Tänker att jag sedan vill ha mera hk och undrar hur stora spridare som behövs för att kunna ha 300+hk? Vilken storlek på turbon? vilken programvara? Kan vara bra att köpa på sig, är det någon som har över och vill sälja så hör av er. Ska också kolla på växellådan för att ev montera en diff.
 5. Regbesiktningen klar och godkänd😃 bilen på väg hem.
 6. Då motorn som sitter i är en original oskruvad 2.0T på 150hk (235hk med magnetventil) och att jag har en 2.0T och en 2.3T i garaget som någon av dem ska renoveras för att sedan sitta i bilen med mera hk. Så tanken är att i framtiden renovera en motor och därför gick tankarna till etanol/ bensin och hur man får hk över 300 i någon av dessa motorer. Är det någon som renoverat/ trimmat sin motor som man kan läsa i någon tråd?
 7. Nu är allt fixat och godkänt för SFRO 2, nu är det bara att vänta på papperet och sedan beställa regbesiktning. Skulle vilja ha bilen klar innan vintern så att vissa saker byggs om för mer körglädje. Har förberett med en magnetventil och en styrbox med steg 2 (235hk). Men funderar nu när bensinpriset stigit så mycket om man inte skulle konvertera till etanol. Slänger ut frågan. Vad behövs göras/bytas för att köra på etanol? Hur tänker ni andra med för och nackdelar? Är det lättare att plocka ut mer hk?
 8. Han har det i sitt hus i Backlura. Info finns på bultjatten.se
 9. Då är listan snart klar på punkterna från sfro2. Bara några bultar kvar att byta. Bytte rattaxeln från en nyare Sierra som passade behövde inte ens kapa den på längden. kan också tipsa om bultjätten som är ett litet enmansföretag som säljer bult, han håller till i Hässelby. Han fixade bultarna 10.9 till hjulupphägning. Smidigt👍
 10. Ja det är Sierra rattaxel. har hittat en Sierra axel som är delbar som borde passa efter att kapa lite på längden, vilket är möjligt då den är bultad. Känns som ett bra alternativ.
 11. Jag får åka till skroten på självplocken och leta. Är bra med delar som inte är svetsade.
 12. Tittade i SFRO boken och får göra som det står där om pluggsvetsning. Min besiktningsman lät så anti mot svetsning men antar att denna teknik är godkänd.
 13. Denna helg var det dax för SFRO2. Ny besiktningsman som var trevlig men hade saker att påpeka på som behöver åtgärdas. Inget allvarligt som tur var. Byte en del bultar i hjulupphägningen då han villa att alla bultar ska vara 10.9 som är utanför chassit, det gäller a-armarna, dämparna, bromsok och spindelled. Så det blir att köpa en del nya bultar. Det som känns som störst är att min skarving av ett styrstag som inte blev godkänt, se bild. Är det någon som har en bra lösning på hur den ska skarvas? Annars var det bara småsaker att fixa.
 14. Nu är flera delar på plats, bilen fick även komma ut ur garaget. Listan på saker att göra blir bara mindre och mindre😃
 15. Har jobbat med att pricka av punkter i att göra listan. Snart färdig med inredningen😃.
 16. Tackar för svaret👍 vad bra då har jag nog koll på vad som behövs göras innan sfro2.
 17. Tackar för svaret, kommer senare att göra egna dörrhandtag senare som ska sitta på utsidan. Idag har jag löst ett problem som jag haft 1/2 år. har inte fått det att fungera med Saab 9000 el med att använda mb singel vindrutetorkare. Men nu fungerar det😃. Fick göra om possitionen som var - på mb torkaren och + på saaben. försöker pricka av saker eftersom så att jag kan göra sfro2 och undrar om det finns några vanliga fel eller saker som glöms bort? har en fråga också😃 jag har svårt att få en bra lösning på bogserögla fram, går det att hänvisa till a-armarna som lätt skulle kunna användas?
 18. Lite fler delar på plats😃. Har nu gjort dörr panelen med handtag för att öppna dörren. Läste i Sfro handboken men hittade inget svar, räcker det om jag har handtag för att öppna dörren på insidan då bilen är öppen eller måste jag ha handtag på utsidan? Någon som vet?
 19. Jabbar med att slipa och lacka delarna. En vanlig garage lack, lacka utomhus, lite mygg och regn som kom strax efter lackering. 😃
 20. Då har man lekt med pappskallar och början till innerskärmar gjorda. Har fundering om jag ska flytta bensintanken och undrar därför hur liten bensintank man kan ha utan att den är för liten? Finns inte så mycket utrymme där jag vill ha den och måste bygga en egen.
 21. Bukplåt klar blir montering på söndag.😃
 22. Ok så får det bli👍 Har gjort en mall för att pressa aluminium till luftintagen, blir tillräckligt bra för att vara i en bukplåt😃
 23. Jobbar nu med bukplåten bak på bilen. Då bilen har mittmonterad motor så skulle jag vilja få lite mera luftcirkulation där bak och tänkte använda bukplåten och bygga luftintag. Därför slänger jag ut frågan hur det smartas skulle gå att bygga det utan att det blir något som sticker ner under plåten? Vill inte ha något som kan ta i.
 24. Då är första delen på plats efter lackering, även luftintaget klart med galler. Det går sakta framåt😃.
×
×
 • Create New...