Jump to content

rollexe

Forumdeltagare
 • Content Count

  228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

rollexe last won the day on June 8 2016

rollexe had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About rollexe

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ronald Ejderkrans
 • Ort
  Hässelby
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tittar på hur jag ska göra med framlysena, undrar lite på placeringen av hel och halvljuset. Det står i Sfro bygghandbok att hellyset inte får vara utanför halvljuset. Tror att det finns bilar som har det original. Har jag tolkat det rätt att jag inte får ha hellyset ytters?
 2. Dax för en uppdatering av bygget. Har nu startat upp bilen och provkört den lite för att se så allt fungerar. Jobbar med karossen och inpassning av gångjärn och låsningar. Det börjar se ut som en bil fast mycket återstår. Hoppas att alla karossdelar kommer på bilen innan vintern. Tyvärr bara en bild, hur gör jag lättast för att ladda flera bilder?
 3. Då var det länge sedan det blev uppdaterat, har varit ett garage bygge imellan. Blir bra att ha ett garage på 40m2. Karossen passas in mot ramen och har skurit upp för dörrarna och börjat plasta igen sidorna mot ramen. Har påbörjat renovering av alla cylindrar till broms och koppling, känd bra då allt är löst. Är mindre roligt att göra det när bilen är klar. Oljekylaren har fått nya slangar och kopplingar, var på swedol och hittade en lösning. Målet är kvar att bilen ska gå att köra med kaross på till sommaren, fast karossen kommer inte vara slipad eller lackad.
 4. Nu går det stänga fronten på bilen, låsen är på plats. Även rullat ut den för att se hur det blir.
 5. Blir lite jobbat då och då. Jobbar med fronten, byggt frontramen med kylare och gångjärn. Hela fronten blir bultbar för att bygget ska rymmas i garaget. Målet för sommaren är att fästa karossen mot ramen.
 6. Då blir det utan katalysator. Snart klar med rutram och instrumentbräda.
 7. Har en fundering på avgassystemet. Jag har tänkt att bygga avgassystemet med katalysator och ljuddämpare för att klara DB kraven, för att senare bygga ett nytt när hk kanske blir fler än 150. Funderingen är kring katalysatorn tror jag läst att jag inte behöver den då det är ett amatörbyggt fordon. Om jag besiktar med katalysator så antar jag att jag måste ha en på det nya avgassystemet. Hur har ni gjort? Med eller utan katalysator?
 8. Jobbar med rutramen och instrumentbrädan. Vill att det ska fungera innan jag monterar för mycket. Mycket att fundera kring men ger ett smakprov på hur det kommer se ut. Finns det någon som kan flockning av instrumentbrädor vid Stockholms området?
 9. Det blir saab 9000 original mätarhus, då vet man att allt fungerar. Skulle egentligen vilja ha saab 95 mätarhus (är lite rundare)om det bara var att plugga i men tror inte det fungerar.
 10. Nu är pluggen till instrument brädan klar, bara att plasta.
 11. Har börjat jobba med instrumentpanelen, blir att bygga i trä för att sen plasta av. Det är kul att montera saker för sista gången men det tar tid med allt smått.
 12. Då blev det en båt istället!! Många nitar blir det!!
 13. Då var det länge sedan man skrev här på forumet men bygget har kommit framåt. Chassit svetsat, slipat och målat och nu är det på gång att klä in chassit i aluminium. Vad har ni haft mellan chassit och aluminiumet, jag tänkte ha Biltemas karossers tätning det borde väll fungera. Har provat att popnita på en bit för att se hur det ser ut och tycker längden på niten borde räcka.
 14. Det blir dyrare att laga själv, bara tanken skulle kosta 2500kr och uppåt på bildelsbasen. Har lämnat in bilen för lagning.
×
×
 • Create New...