Jump to content

rollexe

Forumdeltagare
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

rollexe last won the day on May 16

rollexe had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

About rollexe

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ronald Ejderkrans
 • Ort
  Hässelby
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jobbar vidare med karossen och har nu bara diffuser på bakkofångaren kvar och en ev vinge, har inte bestämt om jag ska ha någon. Monterade provisorisk sidkjolarna och tycker att det blir en viktig detalj. Haft bilen ute i det fria för att se hur det blev med spacers.
 2. Jag köpte på spacer.se. Mina var dyrare då jag omvandlade bultcirkeln. Enkelt på hemsidan och snabb lev och såg riktigt bra ut när de kom.👍
 3. Idag hämtade jag ut ett efterlängtat paket. Ser bra mycket bättre ut efter att jag monterat spacers för att fylla ut hjulhuset. Före och efterbilder.
 4. Har plastat bakkofångaren och monterat den. Jobbar även med dörren innan jag gör andra sidan. Så en bild blir det😃
 5. Har kollat med transportstyrelsen och fått lite klarhet. Tidigare (-92) så var reglarna annorlunda och att man förregistrerade bilen och fick ett regnummer utan att bilen hade något godkännande och att den senare skulle regbesiktigas. Nu saknas regbesiktningen och vad jag förstår behövs olika handlingar till regbesiktningen så som ursprungskontroll, stämpelhandlingar från SFRO och buller intyg. Nu saknas alla dessa papper och antar ett regbesiktningen blir svårt. Vad tror ni?
 6. Slänger ut en fråga om hur vida ett bygge är godkänt eller inte. Har tittat på ett bygge från 80-90-talet som har fått regnummer och reghandlingar så att man kan göra ägarbyte. Enligt säljaren saknas reg besiktigas för att bli godkänt och all teknisk data saknas i reghandlingarna. Det finns inga papper från Sfro besiktningen men är den godkänd då bilen fått regnummer? Vad tror ni är bilen godkänd förutom regnesiktning eller har vissa godkännanden utgått med tiden då den blev avställd -92?
 7. Tack för tipset👍 Givaren fungerar men har ingen matarström in till mätarhuset, ska kolla vad som hänt från säkring 17 till mätarhuset. Ibland är man inte så smart, har haft felsökning på en varningslampa som varnar för låg bromsvätskenivå. Alla kablar verkade vara rätt och förstod inte felet. Sen efter letande så kommer jag på att jag luftade bromsarna och att nivån var för låg och allt fungerade som det skulle, bara att fylla på bromsvätska så slocknade lampan.😃
 8. Har limmat framrutan med Biltemas vindrutelim och hoppas att det fungerar. Har problem med att tempgivare inte fungerar och har en fråga om det skulle gå att testa den genom att kolla om det blir olika resistans när den ligger i vatten som jag ändrar tempen på för att se om resistansen ändras? Eller finns andra sätt för att kolla om den är hel?
 9. här kommer lite bilder😀 börjar pricka av saker inför sfro2 och då är bla blinkers fram monterat provisorisk för att uppfylla kraven på höjd. Det tar mycket tid att anpassa alla saker när vissa saker inte är planerade från början och att bygget ska vara ett locost.
 10. Vårens första provtur. Vilken härlig känsla. IMG_6807.mov
 11. Tittar på hur jag ska göra med framlysena, undrar lite på placeringen av hel och halvljuset. Det står i Sfro bygghandbok att hellyset inte får vara utanför halvljuset. Tror att det finns bilar som har det original. Har jag tolkat det rätt att jag inte får ha hellyset ytters?
 12. Dax för en uppdatering av bygget. Har nu startat upp bilen och provkört den lite för att se så allt fungerar. Jobbar med karossen och inpassning av gångjärn och låsningar. Det börjar se ut som en bil fast mycket återstår. Hoppas att alla karossdelar kommer på bilen innan vintern. Tyvärr bara en bild, hur gör jag lättast för att ladda flera bilder?
 13. Då var det länge sedan det blev uppdaterat, har varit ett garage bygge imellan. Blir bra att ha ett garage på 40m2. Karossen passas in mot ramen och har skurit upp för dörrarna och börjat plasta igen sidorna mot ramen. Har påbörjat renovering av alla cylindrar till broms och koppling, känd bra då allt är löst. Är mindre roligt att göra det när bilen är klar. Oljekylaren har fått nya slangar och kopplingar, var på swedol och hittade en lösning. Målet är kvar att bilen ska gå att köra med kaross på till sommaren, fast karossen kommer inte vara slipad eller lackad.
 14. Nu går det stänga fronten på bilen, låsen är på plats. Även rullat ut den för att se hur det blir.
×
×
 • Create New...