Jump to content

Fjonkalicious

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by Fjonkalicious

 1. Jag fnular på hur jag skall lösa bränslesystemet till den nya motorn. Tidigare sitter det en bränslepump för insprut, men nu behöver jag nog något annat. Hade föredragit en extern pump, vad föreslås? Enl. tillverkaren av förgasaren så behövs 4.5 psi. Kikade på ngn facetpump, men det är inte säkert att den kan flöda tillräckligt, varpå man behöver två. Två känns ju lite överflödigt? 
   

  Finns det något tips på regulator som är bra för applikationen? 
   

  Samt vilken typ av rör och hur stort bör man dra fram? 
   

  Motorn kommer nog vara törstig som fasen, så det gäller nog att ta i gällande flödet av soppa. Förgasaren är en weber 48 IDA. 

 2. 19 timmar sedan, Ctrl sade:

  Nice, stor klump du slapp uppe på blocket där. Hur var det med motorn, var det packning eller hade det gått något i godset? Drömde om den bilen nyligen, tror det är något i det undermedvetna som saknar den snurran.

  Den var toast. Har inte ens delat den, men kikade in och det såg inte kul ut. Dock tror jag att skicket förvärrades av att den stod med vatten i över en vinter. 

 3. Undrar om det finns något regelverk för att bygga om husvagn? Om man köper tex en begagnad husvagn i mindre trevligt skick men med bra chassi. Kan man sedan bygga något eget på chassit? Vikten kommer ju säkerligen att diffa. Vad kollar bilprovningen på? 
   

  Mest nyfiken om det går...

 4. 21 timmar sedan, Jocke4U sade:

  Är det någon som är duktig på grafisk design och kan hjälpa till med färg-omläggning av logga?

  Adobe Illustrator kan hjälpa tror jag.
  Har grund-materialet i flertalet format men EPS och TIF är nog de mest intressanta 😉

  Jag har lite mkt på bordet för tillfället men pm:a vad du önskar så skall jag hjälpa till.

  Förresten, jag får inte ”updates” på olästa trådar som man fick förr. Då man kunde se fetstilade rubriker längst nere. En av de mest använda funktionerna av mig...

  Vid närmare eftertanke: skulle det inte vara trevligt med en mer genomtänkt logotyp som fungerar även som ett märke, bannerlogotyp etc? Jag tänker kanske något som har format som man kan göra ett litet klistermärke och ha på sitt fordon?  Den som är nu är ju mer bannerformat och blir stor i utskrift. Likt Rejsa, Mhk, Mgcc etc...
   

  Inget om nuvarande logotyp, bara en tanke...

  • Like 1
 5. Hur har ni haft det när ni besiktigar er amatörbyggda fordon? Kollar besiktningen/bilprovningen era avgasvärden eller hur hanteras det? På mitt köpta fordon(ej byggt av mig) så står det t31bs 100g/km. Om jag förstår det så är det för att beräkna skatten. Men mäter man något? 
   

  Har wankelmotor i min bil och dom är kända för att inte alltid vara helt lätta att få ner i rimliga värden....

   

 6. Gustaf är inne på rätt. Original elsystem tar lång tid att rensa och svårt att få stabilt, även om det går. Vissa lyckas, så omöjligt är det inte. 
   

  Eftermarknad behöver inte kosta allt för mkt. Kolla på begmarknaden, runt 10 kkr eller billigare är inte omöjligt.

 7. Kom ut en annons på facebook market, jagga v6. Lite mkt effekt med 238 hk, men du kanske kan bygga en tung bil? 15 kkr efterfrågades.

  kan inte länka av ngn okänd anledning.

 8. Lidl säljer 180 kgs vågar för 80kr/st. 
   

  4 st och då kan man väga 720 kg för 320 kr. Förutsatt att något hörn inte är över 180 kg. 
   

  Ingen precision kanske men en hint om läget för cornerweight.

×
×
 • Create New...