Jump to content

rallyelwood

Forumdeltagare
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

rallyelwood last won the day on March 14 2017

rallyelwood had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About rallyelwood

 • Rank
  fd. elwood

Contact Methods

 • Website URL
  http://hoftware.com

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Interests
  fordon, tåg, musik, teknik i allmänhet, natur, kulturhistoria

Profile Fields

 • Namn
  Henning B
 • Ort
  Galgbacken
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Camber blir justerbart både bak och fram. 👍
 2. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Hepp! http://www.snowball.se/?page=webshop&cat=tools&product=153
 3. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Länkarmar blir till, eller Åter efter ett längre uppehåll Förstärkningar i bakre spindeln som svetsas i senare För att placera hållare för länkarmsplattan (främre undre länkarm) i jiggen Bockade främre undre länkarmsplattor Jigg till bänkkapen för att kapa många bussningsrör smidigt Bussning och yttre bussningsrör passar i länkarmsfästen 22 st yttre bussningsrör 24 st bussningar Bussning-närbild Diverse länkarmsdelar Notchar länkarmsrör (den borrmaskinen höll inte hela vägen , att montera rörnotchen i pelarborrmaskinen var mycket, mycket bättre ) Mallar ut för bakre övre länkarm En bit kopparrör skyddar insidan av yttre bussningsröret Främre undre länkarmsplatta monterad i jiggen Bakre nedre länkarm tar form Första röret notchat för bakre övre länkarm Kan nog bli bra detta (bak vänster)
 4. rallyelwood

  Rör bärarmar

  Hydroscands 1900-rör uppfyller SFRO:s krav, enligt vad jag kan se. Utdrag från: EN10305-4: https://www.dropbox.com/s/rzve0xthflxuu1f/10305.pdf?dl=0 Översättning mellan DIN och EN finns i SFRO-boken, om jag inte minns fel.
 5. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Nu händer det synliga saker i garaget. Bakspindlarna är punktade, så när som på två förstärkningsplattor i det övre "benet". Vi har haft en diskussion med vår SFRO-man angående toe-justering i bakvagnen. Vårt förslag (se tidigare inlägg) kan ge tendenser till caster-förändringar och han föreslog istället schimsning av lagerhållaren, ut vid spindeln, vid behov av justering. Vi kommer gå på det senare. Dels på grund av argumentet ovan, dels på grund av att det blir enklare konstruktions- och produktionsmässigt. Svetsning pågår. Använd jigg. Ser ut att passa... Dags för nästa spindel. Färdigpunktat. En lite plåtram. Hållare för länkarmsplatta (vid spindelled). Färdig jigg. Detalj.
 6. Dags för "nya" sommar hjul/däck? Sänkt pris.
 7. rallyelwood

  Toyo T1R, R1R och R888

  Intressant läsning. Jag har kört T1R på min Saab den senaste säsongen, både gata och bana. På gata fungerar de bra. Jämfört med R888 (GG) som jag kört på banan för några säsonger sedan så känns T1R betydligt sladdrigare (vaeare däckssida) om jag inte ökar trycket ordentligt från gattrycket. Nu är ju Saaben dubbelt så tung som en 7a, så kanske inte helt relevant...
 8. rallyelwood

  Burbåge till seven

  Vad är det dimensioner på rören? Vad är det för bredd på huvudbågen? Vilken stålkvalitet? Hoppas du kan svara, tack på förhand.
 9. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Länkarms- och bakspindeljiggarna är alldeles strax klara: Jigg för undre länkarmar (både fram och bak). Basplatta för jigg till undre länkarm fram ritas ut. Bakspindeljigg klar (nästan). Bakspindel löst placerad i jiggen. Fyra jiggar mer eller mindre klara, bara en kvar att göra.
 10. rallyelwood

  Bussningar till A armar

  Kan bidra med att polyuretanbussningarna från rallydesign har dessa dimensioner: https://www.dropbox.com/s/74j04c6lzfzyxjd/rallydesign_DAR003-PB122.jpg?dl=0 Den övre vänstra är den som nog är populärast på detta forum, ska passa bra i ett 35x3-rör. Säljs i set om 8 (?) på rallydesign.co.uk under art.nr. DAR003.
 11. rallyelwood

  Infästning av Sierra/Scorpio diff

  Jag och brorsan bygger Haynes Roadster och har tänkt montera vår diff som följer. Håller med dig Kenneth, med stumt främre fäste gör gummiupphängt bakre fäste inte så mycket nytta.
 12. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Efter "lite" påtryckningar och en vettig anledning så har vi bestämt oss för att bygga in viss toe-justering i bakvagnen enligt denna princip (tack för idén Ove):
 13. rallyelwood

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Det blev en lugn bygghelg senast. Hatten av Genomsikt Dags att sota Förberedelser för att plocka ur ventiler Henning ställer in pelarborrmaskinen En länkarmsjiggs tillblivelse
×