Jump to content

Mange

Forumdeltagare
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mange

 1. Mange

  AVO Dämpare

  Hej, skulle du kunna skicka bild till mig? :) magnusson0908@gmail.com
 2. va bra :) ne dom kommer att bli kortare, det va mer ett test ifall det gick att göra så, det kommer bli ungefär 10-15 mm på vardera sida.
 3. Dags att uppdatera igen :) har fått hem alla fästplattor till fyrlinken och 10 st uniballs, då den förra konstruktionen förmodligen inte kommer att bli godkänd. va även iväg idag och köpte 10 st M20 bultar. så nu ska ja bara få tagg i svetsändar och hydraulrör till fyrlinken sen kan jag börja svetsa :) hur har ni andra monterat uniballsen? tror ni det fungerar som jag gjort det, med skruv - fäste - rörbit - uniball - rörbit - fäste - mutter? nån som har några bilder på era fästen med uniballs? :)
 4. sitter här o letar efter fälgar till lotusen, nån som har tips? :) är sugen på riktigt breda plåtfälgar i bak och lite smalare i fram, eller BBS split fälgar, vad kör ni med? och vad behöver man tänka på angående ET osv?
 5. NU har ja fått hem 10 st uniballs och alla fästen till fyrlinken :) ska bara försöka smita förbi hydroscand och köpa lite rör :) eller vart har ni köpt era rör?
 6. bra fråga :) hade inget att plugga hålet med så den fick sitta kvar, sen är det väl inte fel att ha den i och med att ja bara har kallgarage :)
 7. Då va det dags att uppdatera lite, har börjat att "renovera" motorn, ska egentligen inte renovera den utan bara lacka alla delar så att det ser nytt och fint ut :). har rivit av toppen och lackat blocket, upptäckte att ena hålet till grenröret har borrats upp och att gängerna i det nya hålet inte är så bra... så har fått gänga om det samtidigt som jag tagit ut en pinnbult som gick av när ja tog av grenröret. har även lackat insuget, ett vattenrör och transmissionskåpan. det tar lite tid att blästa o lacka allt men det är det värt :) har även beställt 10st uniballs och fästen för en fyrlink, ska bara få tag i svetsändar och rör. vart köper man godkända rör för fyrlinken? hydraulrör? kan man köpa det på hydroscand? ni andra som har fyrlink där ute, vad har ni för dimensioner på era rör? här är lite bilder:
 8. jaha okej, men då blir det nog att ja köper sånna :) men du har inte uniballs någon stans i fyrlinken då?
 9. har du det både fram och bak på fyrlinken?
 10. aa :) du kör med deras rod länkar va? funkar det bra?
 11. Eller är det nån här som gjort egna rod länkar?
 12. aa har redan läst det, men verkar som att det enklaste är att köra på snowballs rodlänkar. o köpa svetsändar och plåtarna i bak och i fram sen köpa rören från nån hydraulfirma :)
 13. som jag misstänkte då :) så då gäller det bara att hitta bussningar med så långt inre rör som möjligt :) tror det finns nån på SAAB 9000 som kan funka :) men hur är det med ställbara bussningshållare, får man svetsa en vanlig skruv på en hydraulrörs stump eller blir det för klent att svetsa i en skruv? för har nämligen en hel del 8.8 m20 gängstång hemma som skulle funka i så fall.
 14. tänkte om man skulle leta efter bussning på typ biltema att använda... bussningen ska ju in i ett rör, sen går det ju ett "ror" inne i bussningen, ska den klämmas mellan dom två "plåtarna" som skruven går igenom så att själva rörelsen blir av att bissnungen flexar elelr så... förstår ni? eller ska bussningen snurra på skruven?
 15. va bra, då blir det itne så dyrt som jag hade befarat :)
 16. ok :) är det godkänt med m16 på uniballs med?
 17. är det godkänt att "bara" ha m16 gängat?
 18. ok :) tack. aa jag tror dom har kvar den, nån som kallar "rodbussning" eller nått liknande.
 19. Tack så mycket för all info :) det lutar åt att det blir ett färdigt kit till tex volvo (då jag har volvo axel) men jag skippar uniballsen och försöker hitta gummibussningar som passar. om jag använder gummibussningar, får jag sätta hyllsan som bussningen sitter i på en skruv så att den blir ställbar? men kanske bara i ena änden, ungefär som jag har gjort nu. i så fall, hur grov skruv ska det vara? o måste hyllsan som bussningen sitter i vara i "godkänt" material eller duger vattenrör? för i så fall kan jag använda dom rören ja köpt till nått i alla fall :) nu blev det mycket frågor igen, hoppas att det är okej :P //Mathias
 20. Tack för hjälpen! :) blir nog en fyrlink med uniballs nu :) trots att det är dyrt :P men vad tror ni där ute om att köpa typ ett fyrlinks kit från snowball? vad skiljer ett fyrlink man ska ha på gatan gentemot ett för dragrace? jag har tröttnat lite på att försöka uppfina hjulet hela tiden så blir nog att ja köper ett kit, eller om nån har nått dom vill sälja? :)
 21. okej :) vart får man tag i gummibussningar? är det "bara" att ta några från en annanbil som är lämpliga? får man ha uniballs i båda ändarna i en fyrlink? om man nu vill köpa ett färdigt kit, vad bör man tänka på då? kitten som är på snowball skulle dom funka? blev mycket frågor nu hoppas att det är okej :)
 22. Nej nej nej jag upplever absolut inte att ni klandrar ner på mig :) bättre nån säger till nu än om en månad när det är för sent :) kan det vara värt att köpa typ ett sånt här kit?: http://www.snowball.se/?page=webshop&cat=rearend&product=59 istället för att försöka bygga ett själv? finns ju färdiga volvokitt o ja har ju volvo axel så det passar ju i ena änden :) får man ha uniballs o båda ändarna på en fyrlink?
 23. okej, så du tror det är så illa att ja måste göra om stagen helt?
×
×
 • Create New...