Jump to content

Tomas m

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Tomas m

 1. Svetsat i gängade hylsor för fästen till styrväxel. Behöver det kläs med plåt under styrväxel?
 2. Sänkte golvet 50mm i bak. Resten blir svetsat från undersidan.
 3. Påbörjat inklädnad av sittbrun. Blev en plåtbock inhandlad ,stabil sak från 79👍 Klurigt att bocka allt rätt första försöket.
 4. Original brukar det sitta dubbla nivågivare som sitter i serie, då mäts den totala nivån (A+B) oberoende vilken tank som är full eller tom. Sen ser det lite farligt om man råkar köra pump 1 och returen till tank 2 enligt första skissen. Då finns det risk för fontän när tank 2 blir överfull. Så någon slang mellan tankarna bör nog finnas som kan leda över vid ev fel.
 5. Annars kan du använda ejektorverkan från returbränslet. Så slipper du extra pumpar och ventiler. Sätt en slang mellan tankarna så kan överflödet rinna tillbaka innan den första tanken är helt tom.
 6. Brukar var enligt bilden. Sätter du regulatorn(15) innan så får spridarna(13) bara retur trycket som är lågt. Rail(14) vill du ha mellan pump och regulator. Eller ska du bygga med förgasare?
 7. Blir dåligt tryck i Fuel rail med den inkopplingen. Regulatorn ska sitta på returen.🙂 Eller är allt inbyggt i trottelhuset?
 8. Går att bygga med vantskruvar eller skruvar med excentriska brickor så man får det justerbart.
 9. Bygg för bussningar i båda ändar på bilen, så har du möjligheter att välja senare om du ska kullänkar eller bussningar i stagen. Min var byggd så här när jag köpte den.
 10. Bussningar i bakkant. Lika på panhardstaget.
 11. Börjar bli dags att svetsa i golvplåtar, funderar på att sänka ner golvet (exempelbild nederst). Min båge är ganska låg och jag vill ha den högre än huvudet. 890mm från botten till toppen på bågen. Bågen är 360mm hög. Hur har ni andra på era bilar? Mått?
 12. Hej. Söker 7a behöver inte vara körbar bara den är vägreggad. Gärna äldre stuk med förgasare. Gärna i Uppsala trakten, men rätt bil så åker jag gärna. Mvh Tomas
 13. Min motor har 78mm så då kan det passa efter några drag med en fil, jag har bara 3 cyl . Tack för svaret👍
 14. Jag har en ny Toyota låda i kartong som bör passa om starlet lådan rasar.
 15. Hej. Jag har byggt en adapterplatta av 8mm stålplåt. För att få lådan att passa motorn. Aygo lamellen passar på Starlet lådans splines. Finns sprängkåpa att köpa till de Toyota lådor med lös kåpa. https://www.rwdmotorsport.com/product/1kr-fe-to-toyota-w-series-56-bellhousing/ Skulle jag börja från 0 så skulle jag bygga med motorn bak, med drivpaket från en framhjulsdriven bil. Och köpa en donator bil.
 16. Lött på nya vajerändar så nu ska det gå att sladda👍 -18 ute så svalt i garaget ❄️❄️
 17. Kapade bort och fäller in spaken. Så nu nås spaken från förarplats och passagerares ben får plats. Ska bli ny snedsträva under spaken.
 18. Funderar på om jag ska försöka fälla in spaken i kardantunnel rören. Så jag når den utan att sträcka mig (mer sladdvänligt). Samma ställe som tidigare bild men mer till höger.
 19. Testmonterat på passagerarsidan, verkar kunna funka👍 Rumpan får plats😃
 20. Tyckte det blev trångt för passageraren. Men ska testa sätta den där. Behöver spaken vara åtkomlig av förare under färd?
×
×
 • Create New...