Jump to content

B.Svensson

Forumdeltagare
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by B.Svensson

  1. Det visade sig att det var en nästintill komplett motor och manuell låda. Det saknades dock databox  Säljaren hade planer på att montera annat sprut och slippa orginalboxen med tex kodad nyckel. Nackdelen med detta ser jag som en extra kostnad för ny box och sprut men även att det inte är original vilket hade funkat driftsäkert i 18000 mil... finns ju ingen anledning ur ett trimningsperspektiv när motorn ger 240 hk original tänker jag... hur skulle ni tänkt?? 

  2. Den enda S typen jag hittade för 15 var mörkblå Men fanns i Uddevalla..  där var en interiör bild med ljus skön och en spak till automat.. menar du kanske en annan bil?? 🙂

  3. Jag har bara hittat westfield och Mk som kan köpas direkt från England och så så zero som köps av återförsäljaren i Sverige... tar gärna emot tips på flera... caterham verkar bara sälja hela bilar..Eller har jag inte lyckats hitta rätt sida...  måste ju finnas fler företag tänker jag?? 

  4. Ok, du löser det snyggt!! .. vad kostar en torrsump lösning, kan ju vara bra att veta då jag också är inne på att göra allt komplicerat 😅  måtten du angav på din skiss, är det utvändigt mått på ramen som då är byggd i 25 mm fyrkantsrör?? 

  5. On 2020-06-25 at 19:22, B.Svensson sade:

    Hej Marcus,  tack för input ! är det höjden på din motor som skapar allt extra arbete för dig?? 

    Hej igen.. Har du lust och möjlighet att kolla hur stort motorutrymmet kan bli i en gt? 

  6. Hej Kjelland, 

    Så är det ju.. själv vill jag bygga med större motor än vad som är standard men vill inte börja från scratch.. utan utgå från ett kit och modifiera det som behövs.. och gärna då ett kit som behöver så få förändringar som möjligt. 

  7. 6 minuter sedan, Morty sade:

    Satsa på en bromsad diff redan från början. Om du ska köra lite aktivt så behöver du den, framför allt om du väljer en mjukare setup i bilen och inte en ren race setup. En frisk Ford viskodiff fungerar alldeles utmärkt.

    Tack för tips Morty, sitter en sådan diff standard i någon bil?? 

  8. Jag har precis beställt sfro handboken men det är flera dagars leveranstid och jag är i tänkarfasen nu...😅 

    Tänker jag rätt här? 

    Effekt på 240hk ger 176 kw och vid beviljad dispens behöver då bilen ha en tjänstevikt på 882 kg. 

    Förare 75 kg och antar bränsle 30 kg. 

    Så om bilen "tom" väger 777kg så skulle motorn på 240 hk vara ok? Är detta rätt,? 

    Om man bygger på en Alu v8 eller en v6 bör det väl vara rimligt att bilen tom kommer väga närmre 800 kg om man inte medvetet strävar efter att bygga så lätt som är möjligt?? Eller vad tror ni? 

    Och fnns det mer "godkänd barlast" vid fastställandet av tjänstevikten om nu bilen råkar bli lite för lätt för motorn ?? 

     

      

  9. Hej,

    Nybörjare som jag är famlar jag vidare efter ljuset i tunneln. Jag funderade kring detta med att Sierra grejor är en vanlig donator... fick tips i en annan tråd gällande motorval om ett bygge med Jaguars v6 motor som egentligen är en något förädlad ford motor... så min undran är om  en jaguar s type kan tillhandahålla fler delar än motor och låda i ett kit som är baserat på Sierra grejor..  någon som kan tänkas veta något om detta? 

  10. 6 minuter sedan, vedde sade:

    Kan ta med till Kinnekulle. Man behöver inte diffat egentligen, beror på hur fränt det ska vara. Och sen kan du byta hela insatsen om du vill till riktiga grejer om du har mycket pengar.

    Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
     

    Jag vet ännu inte hur fräckt jag vill och kan  bygga... men jag är helt säker på att pengar blir en begränsning 😬  vet ännu för lite för att jag ska börja köpa på mig grejor..   måste bestämma mig för  vilket chassi och  vilken motor först och ju mer jag läser desto svårare verkar det bli... 

  11. 13 minuter sedan, vedde sade:

    Jag har en 7,5" diff till salu. Kolla under säljes.

    Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
     

    Vi bör ju en bit ifrån varandra och frakten på en klump lär  väl kosta en slant. Men jag kollade på annonsen o h såg att den inte var diffad.  Behövs det i gen diffbroms i bilarna? Funkar en standard Sierra diff oavsett årsmodell?? 

  12. Markus, tack för det tipset att så att säga börja bakifrån med drivlina och använda ford så långt det går... inget jag funderat på men kan uppenbarligen spara mycket tid och pengar 👍

×
×
  • Create New...