Jump to content

Pedalen

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Pedalen

 1. Hämtade upp slangar till oljekylet på Hydroscand och började placera oljekylet i helgen. Stort tack till @Rikard Larsson för specifikationen så jag lägger in det här också om någon mer behöver. Slang 14325008 Koppling 90 grader 42004006 Banjo 427412062 Banjo 42822006 Och här på plats Börjat kolla lite på sladdarna också och det är ju kul att man har lite att välja på😂 Tänkte gå igenom den så att man bara har motorstyrningen kvar så får man hantera övriga elen separat. Även beställt en massa luftslangar från KL som borde dyka upp i veckan.
 2. Så har alla bältesinfästningar kommit på plats. Jag har 3 och 6 punktsbälte på förarplats och 3 punkt på passagerare. Efter lite sökande i din byggtråd @Rikard Larsson så hittade jag informationen om slangarna på Hydroscand för oljekylet. Toppen, det ska bli en tur förbi där i veckan. Kollar lite på dragning av slangar och rör till intercoolern också, vart handlar man såna saker bäst tro?
 3. Har varit lite dåligt med uppdateringar här det senaste men mellan lite sjukdomar och annat har det hunnit hunnit fixas en del i alla fall. Bland annat har jag fått hem dämparna, blev Protech från Libell. Ser ju riktigt bra ut i alla fall så det ska bli spännande. Efter lite sökande hittade jag MAM https://www.advancedmechanics.se/ som hade både material och möjlighet att bocka störtbåge. Ligger utanför Uppsala så det gick ju att hämta upp där också. Även kardan med adapter är på plats så det har varit flitiga besök på olika uthämtningsställen.. Noskonen var lite för bred så den har kapats och satts ihop igen. Med noskonen på plats har arbetet påbörjats med en scuttle. Nu börjar man kunna se formerna lite. Önskar med detta ett riktigt gott nytt bilbyggar år till er alla!
 4. Idag kom intercoolern på posten så man var ju tvungen att kolla hur det ser ut. Funderar på om oljekylaren från 9000 räcker eller behöver man något rejälare. Det skulle ju passa om man sätter upp det så här. Obs endast illustrativt, inga fästen finns ännu🙂. och en bild från ovan också.
 5. Tack @Jocke4U. Jag gjorde samma konstaterande så de borde dyka upp på posten idag 😀. Lyckades få med en bromskontakt också, det. hade jag liksom inte tänkt på tidigare. Har påbörjat jobbet att fila ner bromsoket från 240 så att den passar på 140 spindeln också. Går fort i början när man kan köra med rondellen men sedan blir det mycket fila och testa. En klar och en kvar... Har dock inte borrat den invändigt ännu.
 6. Fick lite fixat i helgen också. Det var verkligen snabb leverans på kylaren så man var ju tvungen att kolla lite hur den såg ut. Det är en 3 lagers Honda civic kylare med fläkt. Testade att koppla på den och det var rejält sug i den så hoppas att den ska göra sitt jobb. Nu väntar man på att ICn ska dyka upp också... Har även fått fast fästena till bågen så nu kan man börja mäta på den. Var på biltema i helgen och skaffade lite bromsnipplar så snart är det väl dags att ta tag i det. Började med att ta loss bromsvätskebehållaren från Saaben. Är det någon som har en bra lösning för att ansluta till denna eller får man skaffa en ny behållare?
 7. Det har nu hänt en del annat här senaste tiden. Lyckades äntligen hitta en lämplig donatorbil så att jag fick rätt motor. Känns verkligen skönt att få det klart, har varit svårt att hitta lämpliga objekt under ganska lång tid nu. Den är nu slaktad och den nya motorn har letat sig till sin plats och jag fick även med alla kablar och bälten så nu finns det lite att montera. Har även hittat en lämplig kärra att dra bilen med sedan så nu slipper man hålla på att hyra hela tiden. Har varit lite småfix att ta hand om men nu hoppas jag att den ska rulla fint. Fick lite bra tips på besiktningen som jag har börjat ta hand om. Har nu vinklat in hela kardantunneln så att jag får lite mer utrymme vid stolarna. Även börjar titta på växelspak så man kan sitta och torrköra lite i alla fall😊 Fick dra om styrningen lite också för att passa bättre med nya motorn Har även förlängt de övre fästena till stötdämparna så att den blir lite brantare vinkel Lagt en beställning på kylare nu så snart kan man börja titta på hur allt ska få plats i nosen också.
 8. Tack 😊 @Jocke4U Det är för att förarstolen har skena. Passagerarstolen är fixerad direkt så det skiljer en dryg cm mellan dem.
 9. Då har den fått lite luft under vingarna för första gången. Idag var det dags för SFRO1 och det blev en grundlig genomgång av bilen och några bra förbättringar som ska åtgärdas. Känns ju kul att den kan kallas bil nu och har ett alldeles eget chassinummer😊
 10. Efter lite sjukfrånvaro och välbehövlig semester har det nu blivit lite fart i garaget igen. Styrningen är nu på plats och stolarna är provmonterade så man kan få torr ratta lite 😊
 11. Så har styrväxeln kommit på plats. Det blev mycket mätande för att inte få någon bump steer men till slut blev det riktigt bra.
 12. Man kan justera frekvens i inställningarna på den men det är ju avstängt då jag testar DC nu. Behöver hinna leka lite mer på stål först så får jag väl skaffa lite grejer och se om den håller för AC vad det lider. Är inte riktigt topp prio nu men det kommer😉. Till det priset fpr man vara glad för sllt som funkar och plasma skärningen funkar bra i alla fall, DC utfallet är nog inte svetsens fel ännu så länge😂
 13. Alltså, instruktionsboken är ju ett skämt och jag har ju inte hunnit testa ännu men nog står det att man ska kunna Svetsa AC tig med den...
 14. Hitbox CT 520 heter den och köpte på Aliexpress då de hade på lager i Spanien så man slapp riskera några tullar eller annat tjafs när man tar från Kina. Det kommer kräva lite träning men jäklar vad det är nice med Plasma skärning när man får till det. Betalade knappt 3500 ink frakt för den och kom hem på en vecka.
 15. Fick hem en kombi maskin för plasmaskärning och Tig svetsning. Kommer krävas lite övning kan man snabbt konstatera men ska bli kul att lära sig. Hade svårt med att mata fram tråden i mitten...
 16. Då har den äntligen börjat få markänning. Skön känsla att se att det börjar likna en bil😊. Behöver förlänga styrväxeln och skulle behöva hitta gängstång M12 2.0 och helst en muff också. Någon som vet vart man kan hitta?
 17. Ja, det måste de verkligen ha. Jag skaffade en omgång Federal 595RS PRO. Inte snabbaste däcket på bana men skämmer inte ut sig heller enligt recensioner. Är ju ett tag kvar innan jag kan verifera det dock.
 18. De hade inte lagt på moms i England så det var inte så illa som det först kändes men man får nog primärt söka delar inom EU, det är tydligt. Och de stora vinnarna på Brexit är ju verkligen Storbritannien🙄
 19. Tack för info, då ska jag kolla hur de har hanterat momsen. Det är beställt från RallyDesign...
 20. Ja men då fick man en liten överraskning från DHL. Jag tänkte inte på att England inte omfattas av EU längre så nu åkte jag på 869 kr i importavgifter för styrväxeln. Trist, då kan man inte beställa från England mer och där finns ju så mycket prylar...
 21. Skönt att du har lite att pyssla med i alla fall😀. Man blir väl aldrig riktigt klar med ett sånt här bygge antar jag, finns alltid något att uppgradera eller fixa...
 22. Har nu fått fästen för fjädring på plats på ena sidan och hjulen har dykt upp så nu ser det ju nästan ut som en bil 😀. Väntar fortfarande på bromsok och styrväxel men finns ju att pyssla med ändå.
 23. Har varit en del annat men nu har jag fått lite tid att få ordning på framvagnen. Har gjort det möjligt att justera övre bärarmen så att det blir lättare att få till framvagnsinställningarna på bästa sätt sedan. Har även beställt både skivor, bromsok, hjul och en styrväxel nu så snart kan det komma lite tidiga hjulklappar...
 24. Ser riktigt bra ut. Jag har efter många funderingar beställt styrväxel också nu men det fick bli en escort växel.
 25. Blir ju ingen korv då heller😉 håller på att kolla på styrväxel nu. Funkar allt bra med mini cooper växeln? Det är inga problem med att vända den uppochner?
×
×
 • Create New...