Jump to content

Zepp71

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Zepp71 last won the day on January 14

Zepp71 had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About Zepp71

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Tomas Gauffin
 • Ort
  Järna
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

193 profile views
 1. Ja, det stämmer. Sen får vi se hur långt bak jag kan få motorn. //Tomas
 2. Jo, kollade just i boken. Mycket riktigt, min 60/60 mm bak. Jag skall räkna på vad 100 mm ger vid 30 gr. Funkar inte det, undersöker jag push rod koncept.
 3. Vad gäller kaross tänkte jag mest aluplåt. Noskon och skärmar i glasfiber. Helbur. skulle gärna ha en vindruta, men vi får se.
 4. 60 in och 60 ut? det var mer än jag visste! Var nog av uppfattningen att samma tes gäller bak 1/3 eller 40% ihoptryckt vid ride height. jag har likadana dämpare bak men mjukare fjädrar. 4" fjäderväg. Jag skulle möjligen behöva kortare dämpare när jag skall vinkla upp dem till 30°. Om jag skulle ha 15" med 5" fjäderväg då måste jag höja stötdämpartornet (eller vad man skall kalla det). Såg att Mats Karlsson gjorde det i sitt bygge.
 5. Då är denna post uppdaterad till där jag är idag. Har micklat med motorn senaste tiden. Har lagt tokmycket tid vid svarven på att bygga en water rail som ersätter orginal termostathus och den är inte klar än. Gjorde även en panikbeställning från UK innan Brexit. Kardan, svänghjul med kopplingskit lite kopplingshydralik mm. Provade också att lyfta i motor och växellåda och blev varse att oljetråget och lite på underdelen av sprängkåpan till lådan måste kapas lite.
 6. 10/12 Infästning ratt/styrkolonn, Ford Focus/Aston Martin 🙂 Montering stol - Fick till ett ok fäste så att jag får ned stolen maximalt utan att behöva sänka golvet. Stolar - enklare standard race stolar. Montering pedalställ - Hängande pedalställ.
 7. 4/12 Styrväxelförlängare Har svarvat och gängat två förlängare till styrväxeln, 24 mm sexkants automatstål.
 8. 22/11 Stötdämpare fram GAZ 9-13" Styrväxel Ford Escort mk2 Har byggt ett eget utflyttat övre stötdämpar fäste för att få 30° lutning på dämparen. Dämpare 40% "ihoptryckta" vid ride height.
 9. Jag tänkt köra med Rally Design smidda alu spindlar som tyvärr har Cortina/Taunus geometri och cortinas löjligt mycket utstickande nav. Jag ville inte heller köra med sierra gjutgjärnspindlar. (dock kanske fin geometri) Jag har ungefär 75 mm scrub nu med mina hjul. (60 mm säger SFRO som generell max, dock inte "hugget i sten") Jag har Mondeo bak nav för den typen av konvertering, om du känner till, då flyttar man in hjulet 20-30 mm. Men jag har fina ventilerade skivor som jag gärna kör med. Nedre arm är som boken för Sierra spindlar - övre armen är längre iom med lägre
 10. 15/11 - 21/11 Skarpa bärarmar fram. Samma hydralrör som bak, nedre 25x3, övre 20x3. 35x4 svarvad till 28,6 inre diameter för lagom presspassning av polybussningar. Övre med lite bockade rör för att få plats med utflyttat övre stötdämparfäste. (30° lutning)
 11. Mockup av framvagn. provisorisk övre bärarm hamnar för lågt iom design för lägre Sierra spindlar som jag har övergett och satsar på smidda alu. (Jag vet - stor scrub radie)
 12. 1/11 En första mock up på framvagn Tackar! Jo jag har varit i kontakt med SFRO, har pratat med G Riddarstolpe, då han är närmast mig. Jag har mest försäkrat mig om stål kvalite och dimensionering av rör. Jag vet tex att sfro vill att vinklar på stötdämpare skall vara 20-30° medans Haynes verkar vara 45°. Det har jag fixat fram, men bak har jag ca 45°, något som jag skall fixa.
 13. 16/10 Förstärkning kardantunnel och även även extra kryssstag på framdelen. Trixig svetsning i de skarpaste vinklarna - mycket utstick och mycket gas.
 14. 2/10-4/10 Hade inte helsvetsat hela ramen, bara bakre halvan. Gasen tog slut. Det går åt mycket argon! Helsvetsning av i stort sett hela ramen. Läste i SFRO boken att de kryssmäter ramen och har vissa toleranser de godkänner. Kryssmätte efter helsvetsning - diffar 0 - 0,3 mm. det bör godkännas.
×
×
 • Create New...