Jump to content

Örnie

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Örnie

 1. Hög tid för en uppdatering. Nu är förstärkningar, nya bältesfästen och bågen helsvetsade och allt har blivit målat. Gamla instrumentpanelen passade inte med nya förstärkningsrören så jag gjorde en ny. Saknas hastighetsmätare, oljetemp och tankmätare på bilderna. Jag har fått dit en aeroscreen och provmonterat nya bakspeglar, måste modifiera de raka fästen så de passar den välvda "shutteln" bara. Just nu håller jag på att montera ihop bilen igen. Förhoppningsvis blir det körning om inte alltför många veckor. 🙂
 2. Länge sedan jag skrev nåt här. Garaget har fått el installerad. Gött med fungerande lampor i taket och fungerande eluttag på väggarna. :) Köpte en svets också. Tänkte att det kan vara bra att ha när man mekar sjua. :P Blev en Erfi från verktygsboden. https://verktygsboden.se/mig-magsvetsar/ready-to-weld-mig-150 Håller på att punkta dit båge, nya bältesfästen och förstärkningar lite här och där. En polare får helsvetsa de viktiga och synliga delarna sen, jag har en bit kvar innan mina svetsar är perfekta.
 3. Det blir isåfall "Bolt on"-spacers från Spacer.se var tanken. Bra idè med kilen. 🙂
 4. Skyddsbågen är kapad till rätt höjd och jag har skaffat rör till en bakåtsträva(tejpen på bilden). 🙂 Ska svetsa dit några trianguleringsrör och kardanfångare i kardantunneln tänkte jag. Blir lite förstärkningar runt stötdämparfästena bak och vid fästet för bakåtsträvan också är tanken. Annars händer det inte så mycket med bilen just nu. Håller på med det sista på garaget: slipa och måla taket, sätta lister och dra el kvar att göra. Sedan kan jag förhoppningsvis få lite ordning och komma igång med bilen på riktigt. 🙂
 5. Köpte nya bakskärmar i höstas. Skulle vara 270mm breda, men jag får det till 290mm hur jag än mäter. Frågan är om man vill köra med 20-25mm spacers bak, vet inte riktigt hur det påverkar väghållningen.? Eftersom baken på min bil är väldigt rundad och sluttar mer än de flesta andra så sticker skärmarna ut en del bakåt. Vet inte riktigt hur jag ska göra med detta. Kan hända att jag kör vidare med de gamla skärmarna tillsvidare.
 6. Hmm, nu har jag lite att kolla på. Tackar! 🙂 Jag satte dit en ny termostat i våras, kollade aldrig om den funkade eller inte. Satte dit en sån här: https://www.burtonpower.com/std-thermostat-x-flow-ltc-3-0-88deg-qth102.html
 7. Tänkte mest på hur man fyller systemet med ny kylvätska. Går det fylla hela systemet genom expansionskärlet? Bottenslangen har lite lutning uppåt hela vägen från kylaren till motorn, borde inte kunna fastna luft där tycker jag. Botten"Slangen" består av aluminiumrör och silikonslangsböjar. Vilken är "kupevärmeslingan"? Expansionskärlet sitter bara lite högre än påfyllningen till Raceline-railen. Går inte montera kärlet högre och fortfarande stänga huven. Får man bort Raceline-railen skulle kärlet definitivt bli högsta punkten i kylsystemet. Kanske räcker med att lossa kärlet, palla upp det över huvnivå och varmköra motorn så kanske luften försvinner.?
 8. Går väldigt långsamt framåt här, håller mest på med spackling och målning av garageväggar och tak. Ska bli skönt när man kan få lite ordning och börja meka ordentligt igen. Har köpt kamrems-kit och vattenpump som ska bytas framöver. I somras hade jag problem med att vattentempen gick upp och ner hela tiden, från 80grader och ända upp till 120grader ibland. Innan jag bytte kylvätskan i våras låg den stadigt på runt 80grader. Luft i systemet är min vilda gissning. På min motor sitter en Raceline water rail istället för original termostathus. Har sett på några forum att det kan bli problem med kyltempen om man har en raceline monterad. Funkar det bättre med originalhuset? Det får lätt plats i mitt motorrum. Hur fyller jag på kylvätska isåfall, genom expansionskärlet? Har Polokylare och Volvo expensionskärl?
 9. Såg denna annons på Blocket: https://www.blocket.se/annons/ostergotland/vinterhjul_citro_n_c5_4_108_4x108/92956989 Ser ut att vara likadana fälgar som de längre upp i denna tråd. 🙂
 10. Jag köper gärna "byggboken ron Champion" av dig. Du har fått ett PM. 🙂
 11. Japp, överarbetat och omständigt är kul. :P Eftersom motorn sitter så långt fram behövde jag få bak v-spaken 27cm. Jag byggde vidare på den lösning byggherren hade gjort och nu funkar det förvånandsvärt bra. Var lite rädd för att det skulle bli stor påfrestning på de 3bultar som håller fast allt i v-lådan men allt känns stadigt och stabilt. :) Motorns placering är väl inte helt optimal. Med en liten justering av chassiet så skulle motorn gå att flytta bak ca 10-15cm. Det får bli ett senare projekt om jag skulle få slut på saker att skruva med. ;)
 12. Japp, blått och aluminium ihop är snyggt. :) Hehe, jag har en lång lista på allt jag vill göra med bilen. :P Tanken är att få den mer anpassad för aktiv körning och inte bara vara en glassätarbil. Håller på att isolera och sätta gips i garaget och det drar ner tempot på bilmekandet just nu tyvärr. :(
 13. Vinterns planerade aktiviteter består av att byta kamrem, svetsa dit lite förstärkningsrör i kardantunneln och bygga ny störtbåge + 1000småsaker till.
 14. Växelspaken var glappig och trög och det var omöjligt att veta om man fått i 1an eller backen. Köpte en Quaifespak och kapade sönder. Parade ihop den med lite plåtar och prylar och sen var det klart. 🙂 Glappfritt och med backspärr. Bytte hjul till BBS 14tummare. Satte kolfibervinyl över instrumentpanelen och bytte ratt. Före och efterbilder:
 15. Gillade inte matlådorna i motorrummet, så dem byttes ut mot andra i aluminium. Luftfiltret blev mosat när huven var på. Motorn fick knappt luft och gick orent så fort man gasade lite. Satte dit en insugsbox istället och fick kapa en del i huven. Före och efterbilder:
 16. Hej! Jag köpte min Locost Seven förra året. Bilen hade varit i trafik sedan 2010 och var därmed "färdigbyggd". Finns dock ganska mycket jag vill fixa till på den. Tänkte det var smidigt att ha en projekttråd där man kan ställa lite frågor och få lite tips. 🙂 Bilen är längre och bredare än vad som är vanligt förekommande, vet dock inte vad den bygger på för nån variant. Sitter en förgasarkonverterad 2.0l Zetec motor i den. På väg hem med nyförvärvet:
 17. Sänker till 2500kr, nu blir det inte billigare. 🙂
 18. Ingen som behöver fälg och däck?
×
×
 • Create New...