Jump to content

Örnie

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Örnie

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Habo

Profile Fields

 • Namn
  Johan Örneling
 • Ort
  Habo
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Såg denna annons på Blocket: https://www.blocket.se/annons/ostergotland/vinterhjul_citro_n_c5_4_108_4x108/92956989 Ser ut att vara likadana fälgar som de längre upp i denna tråd. 🙂
 2. Jag köper gärna "byggboken ron Champion" av dig. Du har fått ett PM. 🙂
 3. Japp, överarbetat och omständigt är kul. :P Eftersom motorn sitter så långt fram behövde jag få bak v-spaken 27cm. Jag byggde vidare på den lösning byggherren hade gjort och nu funkar det förvånandsvärt bra. Var lite rädd för att det skulle bli stor påfrestning på de 3bultar som håller fast allt i v-lådan men allt känns stadigt och stabilt. :) Motorns placering är väl inte helt optimal. Med en liten justering av chassiet så skulle motorn gå att flytta bak ca 10-15cm. Det får bli ett senare projekt om jag skulle få slut på saker att skruva med. ;)
 4. Japp, blått och aluminium ihop är snyggt. :) Hehe, jag har en lång lista på allt jag vill göra med bilen. :P Tanken är att få den mer anpassad för aktiv körning och inte bara vara en glassätarbil. Håller på att isolera och sätta gips i garaget och det drar ner tempot på bilmekandet just nu tyvärr. :(
 5. Vinterns planerade aktiviteter består av att byta kamrem, svetsa dit lite förstärkningsrör i kardantunneln och bygga ny störtbåge + 1000småsaker till.
 6. Växelspaken var glappig och trög och det var omöjligt att veta om man fått i 1an eller backen. Köpte en Quaifespak och kapade sönder. Parade ihop den med lite plåtar och prylar och sen var det klart. 🙂 Glappfritt och med backspärr. Bytte hjul till BBS 14tummare. Satte kolfibervinyl över instrumentpanelen och bytte ratt. Före och efterbilder:
 7. Gillade inte matlådorna i motorrummet, så dem byttes ut mot andra i aluminium. Luftfiltret blev mosat när huven var på. Motorn fick knappt luft och gick orent så fort man gasade lite. Satte dit en insugsbox istället och fick kapa en del i huven. Före och efterbilder:
 8. Hej! Jag köpte min Locost Seven förra året. Bilen hade varit i trafik sedan 2010 och var därmed "färdigbyggd". Finns dock ganska mycket jag vill fixa till på den. Tänkte det var smidigt att ha en projekttråd där man kan ställa lite frågor och få lite tips. 🙂 Bilen är längre och bredare än vad som är vanligt förekommande, vet dock inte vad den bygger på för nån variant. Sitter en förgasarkonverterad 2.0l Zetec motor i den. På väg hem med nyförvärvet:
 9. Sänker till 2500kr, nu blir det inte billigare. 🙂
 10. Ingen som behöver fälg och däck?
 11. Lagt till "Gear Lever Extension" och justerat priset på hjulen.
 12. Hej! Jag har 4st fälgar med däck till salu. Har suttit på min Locost Seven. Både däck och fälgar är nästan nya, har bara gått några få mil. Fälgar Oxxo Mimas Storlek: 15x6tum Bultmönster: 4x108 Et/offset: +21 Navhål: 65.1mm Däck Nankang Ultra sport NS-2 195/55-15 Pris: Sålda! Mobil: 0733315607 eageling@hotmail.com Hjulen finns i Habo/Furusjö, 3mil norr om Jönköping. Mvh/ Johan Örneling
×
×
 • Create New...