Jump to content

Kristoffer-Robin Lotze

Forumdeltagare
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kristoffer-Robin Lotze last won the day on October 12

Kristoffer-Robin Lotze had the most liked content!

Reputation

12 Good

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Kristoffer-Robin Lotze
 • Ort
  Rimbo
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alltså det här med att det ska vara 9 minus ute och lika kallt inne i mitt oisolerade garage... skittrist när jag har byggsug och bara vill ut och svetsa. Nog för att jag gillar vinter men i år får den gärna vara hur varm och blaskig som helst. 😂 Jag har fått svarva hjulen/dynorna till rörvalsen. Dom är långt ifrån perfekta men men. Även fått till lite mer med själva "kroppen" men totalt missat att fota framstegen.
 2. Ingen koll på hur dom är men riktigt snygga. 🙂 Var har du hittat dom?
 3. Huvudbåge samt ena a-stolpen på plats. Skulle fått dit den andra också men tummen tyckte annorlunda och dök in i lamellskivan när jag förberedde för svets. 😝
 4. Lycka kommer i många olika former. 😂 Nu har jag lite att göra igen. Har inte hittat nån som kan valsa 45mm rör någotsånär i närheten... inte heller finns dom att köpa. Såå... jag håller på att bygga en själv och eftersom jag är möbelsnickare så blir den i ek och plywood. I det här bygget blir det bara fem rör som ska valsas och det borde den hålla för.
 5. Haha! Ja nä det är rätt långt till veden plus att jag tänkte fixa nån slags skärm eller liknande när jag närmar mig. Då jag inte har möjlighet att bocka själv så beställer jag rören av en kille jag känner. Han jobbar bland annat med att bygga offroad-bilar så han har gott om prylar och maskiner. 🙂 Hittills är a-stolparna, b-stolpebågen samt hjulhus/insteg beställda. Hoppas bara jobbilen blir lagad snart så dom kan hämtas.
 6. Suget har kommit tillbaks. 😀😀 Att jag sen har gott om galningar i min närhet som stöttar såna här dumma idéer gör det dessutom ännu roligare. Har inte kommit så långt men lite har hänt... det har faktiskt till och med börjat byggas och inte bara sågas bort. Så ja. Det blir ett rent rörchassi (typ pickup) som sen karossen kommer fästas i. Man blir lite avis när man ser alla era fina garage med gott om plats osv... här är det tajt som helvete och dessutom grusgolv. 😂 Så jag har hittills gjutit två plintar vilket troligtvis kommer öka till minst sex alternativt åtta innan jag är klar. Men jag bygger mig bakåt så det kommer gjutas när jag bygger såpass långt att det behövs.
 7. Vad har ni för max? Så jag inte går på en nit även med detta? 😝
 8. Tack! Då har jag ett litet hum i alla fall... Nu blir inte det här en 7:a och hamnar troligtvis någonstans vid 1500 kg men då har jag lite siffror att utgå ifrån. 🙂
 9. Lite konstig fråga kanske men hur lång fjädringsväg räknar man med från full bump till full drop på en vanlig standardbil? Sitter och klurar på hur långa coilovers jag behöver och hur långt slag dom ska ha... tanken är att det ska bli en gatbil med lite längre fjädring än vanligt.
 10. GAH!!! Har precis fått reda på att SFRO inte rekommenderar längre 4-länk än 1000 mm. Inget jag förstått när jag läst bygghandboken... det står iaf inget om det på sidan 35. Om det står på annat ställe så har jag missat det vilket suger eftersom jag hela tiden designat och planerat runt att ha ca 2000 mm lång och det hade jag aldrig gjort ifall jag fattat att det fanns en "maxlängd". Aja... bara att bita i det sura, tänka om bakänden helt och köra på det nya istället. Annars finns risken att det blir underkänt vid provkörning och då är det ju lite för sent för min smak.
 11. Dagens skörd på skroten. 3" downpipe och en magnetventil. Sånt där som är bra att ha liksom. 😀
 12. Inte omöjligt... får provklämma lite på bussningarna och se hur mycket det går att trycka ihop dom. 🙂 Vad är det för materialspec på dom?
 13. Hade ju varit guld men jag behöver innerdiameter på 36 mm. Ska inte vara lätt tydligen. 😂😭😭
 14. Lite surt att behöva köpa 6 meter rör när jag behöver typ 35 cm som hylsor till bussningarna i framvagnen. För jag tar för givet att det behöver finnas materialspec osv. även på dessa små rörstumpar.
 15. Har du något modellnummer eller liknande så det går att fuskläsa lite specar? 🙂
×
×
 • Create New...