Jump to content

Mikael Gundlach

Forumdeltagare
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mikael Gundlach

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 08/30/1971

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Mikael Gundlach
 • Ort
  Höganäs
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hejsan!

  Sitter hemma och skriver upp en matrial lista till mitt locost bygge.

  Då jag vill ha fjädrarna inne i bilen (Inboard suspension). Och förslaget på min bygg ritning är att använda uniballs.

  Vikten på bilen räknar jag landa på ca 750 till 850kg typ, och enligt bygg SFRO handboken1.2 " Mot spindel ( om inte kulled) M18/18mm håll.

  Då till min fråga : Vad jag kan utläsa så ska jag använda M18 på den del som är monterad på spindel lager huset, Men jag använder orginal  Ball joint till Mazda NA då spindel lager hus kommer ifrån en Mazda NA, där jag bygger en egen undre arm som Ball joint som ska monteras på. Och där kommer push roden att sitta.

  Räknas detta då som montering på spindel eller ej ? Om inte kan jag använda M14 istället då det passar bättre till mina bäramar som är av dim 30x3mm.

  mvh

  Mikael GUNDLACH

  AArms05_2.png

 2. Har nu kommit lite längre i min motor planering, tanken var att bygga en bil för gata men har nu lagt över tilll att det blir mer ban körning. Kommer att få mer ut av bilen, så till motor val ligger Saab 9-3 2.8v6 högst på listan eller Alfa 3.0 v6 med rotex kompresor ja man har satt ribban högt.
 3. Hej! Är i planering/materiel inköp inför att bygga en mitt motor locost bygge. Siktar på en vikt runt 800kg ca. Så valet av donator är det svåra, då jag kommer använda så mycket jag kan ifrån donatorn. Önske lista, manuell låda, ca 175hk, turbo med möjlighet att mappa om. Alla förslag tas imot, volvo, saab mm
 4. Hej ! Gjorde en för frågan till Stena stål i Helsingborg men fick nobben då de inte säljer till kunder utan konto. Endast det stål de har hemma säljer de till kunder utan konto eller som inte har företag. Så var handlar ni erat i Skåne trakten ?
 5. Hej Ligger i start gropen till att bygga en locost bygge. Funderar om det är möjligt att använda en Volvo V50 som donator, eller är motorn allt för in syltad med elektronik. Hade tänkt mig att använda i så fall 2,4 liters version, skulle bli ett skönt ljud och ett lagom drag med en vikt på 800kg. Mikael
×
×
 • Create New...