Jump to content

K-son

Forumdeltagare
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by K-son

 1. Har idag suttit och surfat runt på bildelsbasen. Kan man använda 850 spindel? MVH Patrik
 2. Efter Le Mans och kalas har jag hunnit kapa lite fler rör, även börjat kapa dem i vinkel. Nu till min fråga: ena änden på rör "C" är 72.2 grader och andra sidan är 75.9 grader, borde vara 80 grader på bägge. Men är detta inom "felmarginalen"? Eller ska den kapas om?
 3. Tackar för snabbt svar, tänkte flytta hjulen lite snabbt sen ikväll för att få ett hum om hur bilen kommer bli. Är det godkänt med spacers?
 4. Japp det är de som är längst fram. Då väntar jag med dem också. Rikard Larsson: Vad har du för nav fram? Bultmönster? Hur bred är din bil och vilken hjulbas har du?
 5. Varvar att kapa rör med att kika på 24h Le Mans. Hur många här har tänkt kika på 24h Le Mans? Har reviderat mitt chassi val. Satt och jämförde 7:442E och 7:400, de bitarna jag hade kapat innan stämde överens med båda chassina, så nu passade jag på att byta till 7:400 chassit. Men har en liten fundering ang bitarna LA och LB hur har ni gjort när ni har kapat dessa? För jag antar att de ska vara vinklade åt båda hållen.
 6. Jag tänkte mig 7:442E chassit just för att jag inte vet vilken motor samt v-låda jag ska ha. Så tankegången var: bygg stort så får nästan alla motorer samt v-lådor plats och skulle jag ändra mig, är det lättare att kapa ner längden på rören än att svetsa på lite stumpar Men kanske skulle satsa på 7:4(?) chassi istället. Har en Beach Buggy i garaget och den är kort och ser halv bred ut. Tänker mig att sjuan jag vill ha ska vara bred (fet) hade ju varit fränt med korthjulbas med, men blir kanske för avancerat som första bygge.... Jag jobbar även utifrån K.I.S.S-metoden, alltså Keep It Simple Stupid Någon donator bil blir det inte, så många pluspoäng hade jag tydligen inte ... Därför jag undrar lite när man behöver vissa saker, så jag kan försöka se till att jag har dem hemma när de behövs. Annars är tanken att bli klar så fort som möjligt utan att "haffsa" igenom något, helst innan ungarna tar studenten iaf ( de är 4 och 2 nu)
 7. Har spanat in både Rikards och Christers byggen, har dock inte reflekterat över vilka chassin de använt(alla chassin var super seven chassin) 20"arna är där just nu mest för att jag har dem, vi råkade köra sönder en av fälgarna förra året, därför bara det finns tre fälgar med däck. Har inte bestämt mig för vad jag ska ha för fälgar än Tror jag kör på med 7:442E, får bygga något smidigare sen. Bra med lite tips på hur man ska gå till väga för att bli klar med bygget. Fyll gärna på med mer tips, ex: i vilket stadie behöver man skaffa styrväxel? Vad ska man ha för nav? Ska nog fortsätta ha 5x108. När behöver man dem? Hur mycket av chassit kan man göra klart innan man behöver motor, v-låda m.m.
 8. Helskotta vad stora bilderna blev.... Undrar vad jag gör för fel, använder photobucket, såg ok ut på mobilen. Kengren: Tackar får hoppas att det är lika roligt som alla skriver/säger john koskela: Har du någon ritning på adapterplattan? Vad kör du med för koppling svänghjul? Men ikväll har det blivit lite gjort, kapat lite. Märkt ut vart jag ska kapa Lite kapade bitar Maskinerna jag har använt hittills. Funderar på att ta med rören till jobbet, där har vi kallbandssåg(tar dock bara 0-60 grader)
 9. Hej! Efter att ha surfat runt på detta eminenta forum till och från nu i några år, har jag äntligen fått ett ok av min sambo att bygga en bil. Så för att ge mig en lite spark i r*ven startar jag nu en byggtråd. Inget i bygget är spikat än. Tanken är att det ska bli en glassätarbil. Men tänker mig Motor: SAAB 2.0T B204E. Kanske en Volvo sug 5:a V-låda: R25-R28. Låda till Volvo 5:an? Hört talas om någon m90, den ska dock vara ganska ovanlig. Bakaxel: (denna har jag) från någon Volvo, tror 740 Chassi: Mcsorley 7:442E (ritningen för det chassit jag har utskrivet) Har skaffat 48m 25x25x2 Hjul: Har 20" som mått hjul just nu. Lite funderingar: Behöver jag ett så "stort" chassi som 7:442E? Är ute efter en bil som ser "fet" ut. Tror även att den breda nosen passar bättre, om jag ska köra turbo. Kan tänka mig andra motor- och v-låds- alternativ också. Uppdateringarna lär komma sporadiskt Utan bilder har inget hänt, har jag förstått. Den fina bakaxeln... Lite rör som ska kapas till och svetsas ihop, till ett chassi förhoppningsvis. På återhörande.
×
×
 • Create New...