Jump to content

K-son

Forumdeltagare
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by K-son

 1. God förmiddag! Jag är på jakt efter ett elschema över kabelhärvan till ovanstående motor, om det är någon som har. Sen undrar jag om det går att använda motorns original givare, har tänkt köra med ett MS alternativt VEMS.
 2. Då har man fått lite gjort: Jag och min sambo har köpt nytt hus, så har varit mycket med det, samt att göra i ordning vårat nuvarande hus för försäljning. Fått lite tid att skruva ur motorn ur S40:in, så den är hemma nu Skaffat material till bärarmarna Försökt klura ut hur jag ska bygga en jigg till bärarmarna Försökt klura ut hur bärarmarna ska se ut, längder och vinklar Kikat på hur stora spacers jag kommer behöva Slipat rost på bakaxel, roligaste jobbet som finns Börjat strippa ner motorn Motorn hemma Ställt upp hjulen för att mäta för spacers Framhjulen uppställda också
 3. @gka: Jag behöver spacers för att flytta ut hjulen så de inte tar i chassit. Fick fälgarna väldigt billigt och de är så jäkla snygga, tycker jag. Så blir nog spacers nu, då en supra bakaxeln och framaxel inte passar inom budget just nu. @Bronto: Om det är Volvo motorn du menar så har jag en redan, men tack ändå. Patrik Som måste få tummen ur och jobba lite på bilen igen samt ladda upp bilderna.
 4. Jepp @vedde blir mer show än go. Men som du skrev innan går ju alltid bygga om sen.
 5. Då har det hänt lite: Fälgar inskaffade:: Blitz Technospeed Z2 9x18" och 10x18" (lite stora kanske, men billiga) Spindlar inskaffade 2st 140 spindlar. Motor inskaffad: Volvo S40 2.0t, ska bara monteras ut ur bilen. V-låda: M47 med kardan och slavcylinder, ska bara hämtas hos polaren. Nu ska jag bara försöka få fram lite vettiga längder samt vinklar på bärarmarna, fyrlink, samt storlekar på spacers. Patrik
 6. Håller tummarna för att startmotorn ska funka. Du verkar ju gå hand i hand med Murphy i år. Enda fördelen är att så länge han är hos dig, kan han ju inte vara hos mig, eller? 🤔 Bäst att jag skyndar mig ut i garaget och fortsätter svetsa....
 7. Tack för bilden då förstår jag lite bättre. Jag ska inte köra med 20"arna de har jag använt mest för att kunna se lite proportioner. Blir troligtvis 18", det är iofs stort det också. Men en polare har 4st jag skulle kunna få köpa hyffsat billigt. Dock bultmönster 5/114.3, så jag lär behöva spacers iaf. Patrik
 8. Nä har inte testat Casim. Hur moddade du BMW spindlarna och från vilken modell var de?
 9. Jodå det ordnar sig nog med motor och växellåda. Min bror har en s40 2.0t som bara står, inte en Saab men ändå.....
 10. Då vet jag vem som hann före mig, var också sugen på motor - växellådspaketet. Jag tycker att du ska köra med trionic 5 styrsystemet, har ju spikindikering, går att mappa själv. Jag hade kört med det i alla fall. Lycka till med konverteringen.
 11. K-son

  Diverse delar

  Hej! Undrar om 140 spindlarna finns kvar. Har dock problem att ta mig till Göteborg. Mvh K-son
 12. Såhär i semestertider sitter jag och funderar på bärarmar. Vad ska jag välja för storlek? Har skaffat bussningar som är 32mm i ytterdiameter, ringde hydroscand de hade rör med ytterdiameter 35mm och 30mm fanns i 2 och 3mm godstjocklek. Men om jag tänker rätt blir innerdiametern för liten för att kunna pressa i bussningarna. De rören de hade hemma var E-coated, han jag pratade med visste inte hur det gick att lacka på dessa, någon som vet? Kanske skulle köra med 38 (ytterdiameter)x 3mm till bussningar och 30/35mm (ytterdiamater) x3 mm till bärarmarna Den lokala smedjan kunde frambringa 38x4 och 30x3 rör. Vad har ni för godstjocklek på era bussningsändar? Hur kommer man fram till hur långa bärarmarna bör vara? Då polaren inte hittar sin framvagn, så har inga spindlar. Inte heller några mått på bärarmarna än, men då detta dyker in vill jag inte sitta och vänta på materialet till bärarmarna. MVH Patrik Som jobbar på pluspoängen
 13. Hej igen! Tack Rikard Larsson för all hjälp med tips och råd. Nu har det hänt lite med bygget igen. Större delen av chassit är ihop punktat. Väntar på en polare som trodde att han hade en komplett framvagn till en 140 liggandes, behöver dock en plan B om han inte har någon. Material till bärarmar: 30x3 funkar det? Blir nog stora hjul 18", får se om jag ångrar mig i framtiden. . Nu ska jag försöka jobba upp lite pluspoäng igen, så jag kan få en till heldag i garage Det var allt för denna gång MVH Patrik
 14. Har idag suttit och surfat runt på bildelsbasen. Kan man använda 850 spindel? MVH Patrik
 15. Efter Le Mans och kalas har jag hunnit kapa lite fler rör, även börjat kapa dem i vinkel. Nu till min fråga: ena änden på rör "C" är 72.2 grader och andra sidan är 75.9 grader, borde vara 80 grader på bägge. Men är detta inom "felmarginalen"? Eller ska den kapas om?
 16. Tackar för snabbt svar, tänkte flytta hjulen lite snabbt sen ikväll för att få ett hum om hur bilen kommer bli. Är det godkänt med spacers?
 17. Japp det är de som är längst fram. Då väntar jag med dem också. Rikard Larsson: Vad har du för nav fram? Bultmönster? Hur bred är din bil och vilken hjulbas har du?
 18. Varvar att kapa rör med att kika på 24h Le Mans. Hur många här har tänkt kika på 24h Le Mans? Har reviderat mitt chassi val. Satt och jämförde 7:442E och 7:400, de bitarna jag hade kapat innan stämde överens med båda chassina, så nu passade jag på att byta till 7:400 chassit. Men har en liten fundering ang bitarna LA och LB hur har ni gjort när ni har kapat dessa? För jag antar att de ska vara vinklade åt båda hållen.
 19. Jag tänkte mig 7:442E chassit just för att jag inte vet vilken motor samt v-låda jag ska ha. Så tankegången var: bygg stort så får nästan alla motorer samt v-lådor plats och skulle jag ändra mig, är det lättare att kapa ner längden på rören än att svetsa på lite stumpar Men kanske skulle satsa på 7:4(?) chassi istället. Har en Beach Buggy i garaget och den är kort och ser halv bred ut. Tänker mig att sjuan jag vill ha ska vara bred (fet) hade ju varit fränt med korthjulbas med, men blir kanske för avancerat som första bygge.... Jag jobbar även utifrån K.I.S.S-metoden, alltså Keep It Simple Stupid Någon donator bil blir det inte, så många pluspoäng hade jag tydligen inte ... Därför jag undrar lite när man behöver vissa saker, så jag kan försöka se till att jag har dem hemma när de behövs. Annars är tanken att bli klar så fort som möjligt utan att "haffsa" igenom något, helst innan ungarna tar studenten iaf ( de är 4 och 2 nu)
 20. Har spanat in både Rikards och Christers byggen, har dock inte reflekterat över vilka chassin de använt(alla chassin var super seven chassin) 20"arna är där just nu mest för att jag har dem, vi råkade köra sönder en av fälgarna förra året, därför bara det finns tre fälgar med däck. Har inte bestämt mig för vad jag ska ha för fälgar än Tror jag kör på med 7:442E, får bygga något smidigare sen. Bra med lite tips på hur man ska gå till väga för att bli klar med bygget. Fyll gärna på med mer tips, ex: i vilket stadie behöver man skaffa styrväxel? Vad ska man ha för nav? Ska nog fortsätta ha 5x108. När behöver man dem? Hur mycket av chassit kan man göra klart innan man behöver motor, v-låda m.m.
 21. Helskotta vad stora bilderna blev.... Undrar vad jag gör för fel, använder photobucket, såg ok ut på mobilen. Kengren: Tackar får hoppas att det är lika roligt som alla skriver/säger john koskela: Har du någon ritning på adapterplattan? Vad kör du med för koppling svänghjul? Men ikväll har det blivit lite gjort, kapat lite. Märkt ut vart jag ska kapa Lite kapade bitar Maskinerna jag har använt hittills. Funderar på att ta med rören till jobbet, där har vi kallbandssåg(tar dock bara 0-60 grader)
 22. Hej! Efter att ha surfat runt på detta eminenta forum till och från nu i några år, har jag äntligen fått ett ok av min sambo att bygga en bil. Så för att ge mig en lite spark i r*ven startar jag nu en byggtråd. Inget i bygget är spikat än. Tanken är att det ska bli en glassätarbil. Men tänker mig Motor: SAAB 2.0T B204E. Kanske en Volvo sug 5:a V-låda: R25-R28. Låda till Volvo 5:an? Hört talas om någon m90, den ska dock vara ganska ovanlig. Bakaxel: (denna har jag) från någon Volvo, tror 740 Chassi: Mcsorley 7:442E (ritningen för det chassit jag har utskrivet) Har skaffat 48m 25x25x2 Hjul: Har 20" som mått hjul just nu. Lite funderingar: Behöver jag ett så "stort" chassi som 7:442E? Är ute efter en bil som ser "fet" ut. Tror även att den breda nosen passar bättre, om jag ska köra turbo. Kan tänka mig andra motor- och v-låds- alternativ också. Uppdateringarna lär komma sporadiskt Utan bilder har inget hänt, har jag förstått. Den fina bakaxeln... Lite rör som ska kapas till och svetsas ihop, till ett chassi förhoppningsvis. På återhörande.
×
×
 • Create New...