Jump to content

Prmr

Forumdeltagare
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Prmr

 1. Enklast är väl att parallellkoppla led:en med den gamla lampan och låta den hänga bakom instrumentpanelen, den lyser ju ändå bara innan motorn startat eller om det är något fel på laddningen. Jag försökte damma av mina gamla elkunskaper och räkna ut vilket motstånd som behövs, En kontrollmätning på min befintliga lampa gav 32 ohm som då borde vara på 4,5w Nya dioden är på 0,25w så då borde jag bara behöva simulera 4,25w för att uppnå samma effekt som den befintliga lampan, inte för att +-0,25w lär spela någon roll. (12v*12v)/4,25w=33,88 ohm Hittade ett trådlindat 33 ohms motstånd på Elfa klassat för 10w som borde göra susen. https://m.elfa.se/sv/tradlindat-motstand-33-ohm-arcol-hs10-33r/p/30115711?track=true Hoppas på att bli rättad om jag är helt ute och cyklar! [emoji51]
 2. Jo även laddningslampan blir led fast parallellkopplad med ett motstånd för att få laddningen att fungera! Bara för att få samma sken på alla lampor på instrumentbrädan.
 3. Ny instrumentbräda börjar ta form! Vill få plats med ett par mätare till och nya Led-lampor+brytare. Blir en 3mm aluplåt som jag tänkte lacka med krymplack. Behöver jag rugga plåten innan eller fäster färgen bra ändå?
 4. Min var besiktigad en månad innan regbesiktningen och då ramlade T12BF-koden in direkt iaf.
 5. Nu är även jag medlem i tryck å pys klubben! Turbon monterad och provkörd, dra åt skogen vad roligt när det rör på sig. [emoji16] Kontaktytan på 195:orna är inte tillräcklig på dom första tre växlarna om jag sitter ensam i bilen, med passagerare så biter den sig fast på trean iaf. [emoji57]
 6. Tackar! Ibland ska man ha turen på sin sida! [emoji57] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 7. Då var regbesiktningen avklarad och bilen förärad med koden T12BF. Jag nämnde för besiktningsmannen att jag nog måste göra en kontrollbesiktning efter för att få koden på papperet. Men han protesterade och påstod att om det är gjort en kontrollbesiktning inom 12mån så borde den ”gälla” (inte 24mån som det står på transportstyrelsens hemsida) Så utan kontrollbesiktning efter står det nu T12BF i transportstyrelsens app och det saknas datum för nästa besiktning, precis som det ser ut på flera andra T12BF-fordon som jag tjuvkikat på. Som senaste besiktning står det datum då den besiktigades för ca en månad sedan. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 8. Nu är regbesiktningen bokad. Hoppas på att kunna skryta med en ny bokstavskombination efter den 24/6 😏 Funderar dock på hur det är med frågan om kontrollbesiktning före/efter? Som jag uppfattar det så räcker det med en godkänd kontrollbesikning som är max 24 månader gammal. Eftersom den är besiktigad i våras så borde det räcka, eller?
 9. Då var det dags att starta en tråd om mitt nya inköp! Bilen är en Westfield byggd av Stisses Garage i Motala 2009. Enligt uppgift byggde dom 2st samtidigt (om nån har info om den andra så är jag nyfiken) Vet inte så jättemycket om den, ännu! Zetec 2,0 Typ9 låda Link G4 Storm styrsystem Fick även med ett bolt on turbokit, med en Garrett TB28 och vattenkyld IC. Planerna är först att lära känna bilen, kanske putsa lite! Nästa steg blir att få igenom bokstavskombon T12BF, för att därefter montera tillbaka turbokittet. Bilen är mappad med turbon av Tobias på Witune i Arboga och ska leverera ca200whp. Låter lämpligt mycket tycker jag!
 10. Tackar! Det blev en Westfield, ska försöka få upp en tråd snart! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 11. Det får bli nästa projekt! Köpte mig nyss en Westfield! Skickat från min iPhone med Tapatalk
 12. Köpt! [emoji57] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 13. Vad är det för pengar totalt för att få ett bygge färdigt ut på vägen? Förutom själva byggkostnaden då! SFRO: 4500kr Ljudmätning: 1300kr Ursprungskontroll: Pris? 600kr Regbesiktning/vägning: Pris? 2500kr Totalt: 8900kr Är det nått jag glömt? Bra att ha en referens (läs förhandlingsläge) om man köper ett projekt tänkte jag.
 14. Det är helt sant! Men nått så intressant har inte dykt upp än! @longen Har läst igenom din byggtråd fler än en gång! Mycket snyggt bygge 👌, du ska inte sälja? 😏
 15. Japp 6st just nu tror jag. Ett par stycken som skulle vara intressant att kika på. Största problemet är väl att jag bor för långt ifrån allt intressant! 🤨 Här uppe har bilarna inte töat fram än!
 16. Söker fortfarande efter rätt objekt! Vet att den står där i någons garage och väntar...!
 17. Söker färdig reggad sjua. Gärna något som jag kan köra med i sommar för att sedan renovera/förbättra nästa vinter. Eller något som redan är i toppskick. Allt av intresse! En fördel om det finns i mellersta eller övre halvan av vårt avlånga land, men rätt objekt är värt att åka en bit för. /Peter
 18. Tanken är absolut en glassräser. Roliga dagsturer på kurviga vägar och kanske någon dag på bana ibland. Känns vettigt att köpa ett känt märke med bättre tillgång till delar. Förutom westfield och Mk Indy har jag dålig koll på vilka märken som är ”kvalité”
 19. Hallå alla lärda! Ny medlem med väldigt begränsad kunskap. Jag har länge varit sugen på en Sjua eller liknande, och nu är det dags att göra något åt saken! Har börjat gräva i denna djungel lite och upptäckt att den är helt oändlig, ändå har jag bara skrapat på ytan. Har pendlat mellan att beställa en ram och bygga själv, att köpa ett projekt och bygga färdigt eller att köpa färdig bil och anpassa till vad jag vill ha. I dagsläget känns det mest intressant med färdig reggad bil som man kan utveckla över tid. Lite fix är inga problem, jag har inte tummen mitt i handen. Men jag har aldrig konstruerat något själv och vill inte ta mig vatten över huvudet och sitta med fingret i naveln om tio år med ett halvfärdigt projekt för att intresset svalnade. Drömmen är ju att bygga ihop en egen bil så småningom men det får bli ett senare projekt. Bara att sortera mellan alla olika tillverkare och modeller känns som ett jätteprojekt just nu. Bomba mig med er erfarenhet! Vad är mina alternativ? Westfield, Indy, Tiger Vad ska jag tänka på? Vilken modell passar mig? Vad är det för skillnad storleksmässigt på olika modeller?
×
×
 • Create New...