Jump to content

Mats Karlsson

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    684
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    106

Everything posted by Mats Karlsson

  1. Jag tror inte du hittar nån som gör karosser i Sverige. De flesta brukar komma från UK. Möjligtvis om du kan hitta ett redan påbörjat bygge att köpa.
  2. Jag stängde av luftvärmepumpen i mitt garage när det skulle svetsas på min ram för den störde även på låg fart. Att rikta fläktarna på svetsen åt ett annat håll har också blivit standardförfarande för mig.
  3. Faktiskt inte farligt kallt men så var jag ju bara ute 20 minuter. Skidhandskarna håller händerna varma och mössa+luvan på jackan gör att vinddraget stoppas lite som en mopedstrut. Tänkte köra idag med men åka till tippen och hugga ved hade högre prioritet.
  4. Med vinterjacka, mössa, luva och handskar så funkar det även med +1° C bara vägen är torr. 🙂
  5. Jag tror som Göran, sikta på att ha nedre armarna horisontella i rideheight. Det borde ge dig lite mer avstånd mellan styrstag och länkarm med. 10 mm frigång som minst brukar man väl räkna med för att det ska finnas plats för lite flex etc med utan att det tar emot. Hur justerar du camber sen? ska du ha excenterskruv som på Miatan?
  6. Är den godkänd för allmän framfart nu? 😀
  7. Idag löstes ett gammalt men lågprioriterat problem med att bränslepumpsrelät ligger och drar tjuvström bara batteriet är inkopplat. Jag vet inte riktigt varför det gör så men nån feltolkning nånstans när jag gjorde om elsystemet till motorn troligtvis.
  8. Idag vart det premiärtur på riktigt, ett par mil och lite färsk soppa i tanken gjorde starten på helgen härlig trots att det bara var 8 grader varmt. De nya skärmstagen funkar kanon, så skönt när det inte skramlar vid vägskarvar och liknande.
  9. Jag mätte upp min scrub till 15 +/- 3 mm och det var inga problem alls. Tror inte 22 är nåt problem heller, det är mer om du kommer över 30-40 som det verkar bli problem.
  10. Skärmstagen är nu helt klara och vilken skillnad den blev. Nu skallrar dom inte så fort man kör över ett litet gupp. 🙂 De gamle hålen är igensvetsade och de yttre ändarna på rören har fått 3D printade pluggar. Ett annat vinterprojekt var att få denna loggan jag ritat målad av Robert på Magic Line pinstriping.
  11. Jag har stört mig på denna onödiga 180 graders sväng på slangen pga att orginal vattenröret pekar frammåt när expansionskärlet sitter bakåt. I går blev det tömning av kylsystemet och bort med värmesköldar och grenrör för att fixa detta. Lite vinkelslip och lite svets löste problemet. Väntar in en ny packning innan det kan återmonteras och för att lyxa lite extra tog jag med det till jobbet och fick svetsen penetrantprovad bara för att vara på säkra sidan. Den fick godkänt på täthet men utseendet var väl bara 3 av 10. 🙂
  12. Dags att uppdatera lite här igen. Stång är alldeles för oeffektivt viktmässigt för min smak så jag körde på med min plan med 16x2 rör och binder ihop dom med ett par 15x3 plattjärn. 3D printade ett par distanser för att hålla rören på rätt avstånd från däcken innan jag näste fast rören i de gamla 20x1,5 rören som jag tidigare kapat av. Igår kväll helsvetsades allt och nu återstår bara att tillverka 8 st "muttrar2 som ska pluggsvetsats fast i rören för att kunna skruva skärmen mot. Skönt att snart kunna bocka av detta jobbet i listan och få lite energi för att köra andra mindre jobb. 🙂
  13. Svart och guld funkar alltid. Istället för JPS gör du en GNS logga. 🙂
  14. Härligt att det börjar dra sig mot slutet ! 🙂
  15. Trean bör räcka om du lägger en plåt ovanpå som förbinder de två plåtarna på var sida bussningen.
  16. R-däck är väl ofta ganska "feta" i sin bredd jämfört med motsvarande storlek i gatdäck så om du anpassar skärmarna till R-däck nu så kanske gatdäck senare kommer se väldigt taniga ut jämfört med skärmarna senare. Jag skulle valt gatdäck, med din låga vikt kommer dom hålla relativt bra på bana ändå och när du inte jagar varvtider så känns R-däck som överkurs. Extra plus för gatdäcken om du skulle överraskas av en regnskur nångång.
  17. Jo den var i två delar men det märkte jag inte förrän delarna släpte från aluhuset. (lilla diffen, 1,6)
  18. Vi hade diffen ur bilen. Det hade ju ärgat rejält mellan stålhylsan och aluminiumen så de första försöken med värme och avdragare var lönlösa. Fick ta en hålsåg och köra ur gummit och sen bågfila mig igenom stålhylsan och fläka ur en bit med tryckluftshammaren innan det släppte. Det blev nya bussningar från IL motorsport men inte polyuretan.
  19. Jag har precis bytt diffbussningarna på Tobbes Miata, helvete vad dom satt fast efter 30 år. Hoppas dina inte var lika jäkliga. 🙂
  20. 1. Jari Kinnunen, om jag får färdigt bilen 2. Lupus 3. Mats Karlsson / SuperFive Locost 4. 5. 6. 7. 8.
  21. Om inte annat så finns ju Öbergs automotive i Billesholm, där kan du få lacka själv med med stöd av en professionell lackerare. Långt att åka visst men en eller ett par helger så bör det ju vara klart.
  22. Klarar du siktkravet på sidoblinkersen om den sitter så lågt? (5° från centrumlinjen bakåt)
  23. Tänk på att förutom scannern så behöver du ha en hyfsad specad laptop/workstation som orkar hantera filerna som genereras. 👍
×
×
  • Create New...