Jump to content

Mats Karlsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Mats Karlsson

 1. Nej orginal likt blir det inte då jag inte gillar det stora urtaget vid sittbrunnen på en standard seven. Jag satt och klurade en stund i morse innan jag skred till verket, det blir den höga raka sidolinjen. Min kaross kommer vara ca 25 mm bredare än vad ramen är på varje sida så det blir ju lite extra plats för armbågen samt att jag inte är så stor heller. Det blev ganska mysigt när jag sen provhängde lite plåtar. Skulle det senare behövas en bula så är det inget större problem att ordna det.
 2. Jag var inte riktigt nöjd med passformen på fyrkantsröret jag gjort som ram till instrumentbrädan så det hamnade i skrothögen och jag började om från början. 20x3 mm plattjärn formades till efter en utfräst plywood mall. Ditpunktat och mycket bättre passform än tidigare. 🙂 Tanken är sen att skära fram en aluminumpanel som skruvas fast mot ramen med M5 skruvar mot 7 st nitmuttrar som ska sitta i 3 mm bleck som svetsas fast i ramen. Nu börjar vi komma fram där jag skulle vilja ha lite synpunkter från er andra. Jag klurar på om jag ska ha en rak sidoprofil vid sittbrunnen som den övre bilden eller en vinklad som den nedre. Jag ser för och nackdelar med båda. Plus för rad sida: Enkelt att bygga, högre sida bör ge mindre stensprut och turbulens. Minus för rak sida: Högre insteg, ser kanske lite "simpelt" ut Den vinklade sidan har motsatt för och nackdelar. Kan ni komma på fler för och nackdelar?
 3. Jag har också insett det i efterhand men då hade jag redan slängt orginaltråget så nu blir det 960 tråg. 🙂
 4. Tack för bra tips, en mindre skylt är lättare att passa in mellan mina förstärkningsstag bak så det är en bra idé.
 5. Inte mer än denna ganska enkla layout. Jag tänker en ganska ren bakre plåt med ett eller två runda bakljus per sida. Lamporna ska sitta något försänkta i plåten så dom är lodräta i rideheight. Även regskylten har jag tänkt ska vara nersänkt i en grund ficka mitt i plåten och ganska högt upp för att den ska kunna monteras utan att tanken är i vägen. Blinkers längst ut och position/broms innanför eller alla tre funktionerna i samma lampa. Tankpåfyllningen kommer fällas in i ovansidan av karossen på vänster sida.
 6. Gjorde en liten testbit för den bakre plåten igår.
 7. Ett par timmar på söndagen så blev högersidan också klar.
 8. https://arigoteknik.se/tools-drilling/ Finns i Sverige här om du vill slippa beställa utomlands.
 9. Dags att köra vidare med de bakre plåtarna, grundformen görs likadant som plåtarna framför. Sen lite trimning och en rullad fläns på det så närmar det sig provmontering. Lite inpassning och sen är det cleco dags ! Jag gjorde ett försök på högerpanelen med men den sket sig i falsningen så den gick i skrotbingen. Surt men så blir det ibland.
 10. Jäklar vad det bubblar i expansionskärlet? Är det normalt att det ser ut så? Har aldrig tänkt på det förut.
 11. Fick lite mera gjort så båda sidorna är klara. Slut på semester och dags att börja jobba igen så vi får se hur det går framöver.
 12. Lite sånt här har jag börjat pyssla med undersemestern.....mycket svårare än det ser att vara på tv. 🙂
 13. Jag och grabben var där med vår fyrbening Cooper och benchmarkade lite för vårt eget bygge innan vi åkte vidare. Det var ingen trängsel varken på banan eller i depån när vi var där vilket var lite tråkigt att se om man jämför med den fantasiska uppslutningen förra året. Men vi kom iallafall hem med lite idéer för hösten och vintern. 🙂
 14. Jag använder de pallmellanlägg vi har på jobbet som vi lägger på vanliga lastpallar för att skydda det som ligger på pallen mot stänk osv. Iofs begränsat till 1150*750 mm i storlek.
 15. Det ska väl vara ganska enkelt att bygga om till separata spolar + en så kallad JG box som tar signalen från ecu och ge instruktioner till spolarna när dom ska tända.
 16. Det är väl en liknande bil som Alfan som Ant byggde i denna serien. Han ställde motorn lite snett och drog kardanen vid sidan om sittplatsen.
 17. Ta reda på märkningen på glaset så får du lättare svar. 🙂
 18. Börja med att kontrollera mätaren och dess kablage/givare. 0,2 bars läckage från en vanlig luftkompressor hörs ju ganska väl så det borde vara ganska tydligt om det läcker och inte bara är ett mätfel.
 19. Spänn fast röret i skruvstädet och värm insuget nån minut med gasol eller liknande och sen borde det g å att dra ut?
 20. Undrar hur länge en vanlig bensinpump håller om den ska pumpa vatten? Biltemas 52-250 kanske kan vara värt en chansning?
 21. Tror inte en spolarpump fixar 9 bar. Googlade lite och hittade denna? https://www.amazon.se/siwetg-130PSI-vattenhögtrycksmembran-självstansande-pump/dp/B07YCH46DQ/ref=asc_df_B07YCH46DQ/?tag=shpngadsglede-21&linkCode=df0&hvadid=476475925605&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=13711326176271448108&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012577&hvtargid=pla-910333709991&psc=1
 22. Mythbusters byggde ju en båt helt i silvertejp så det tänkte jag köra med.
 23. Det händer lite i garaget även om det är dåligt med nya bildelar att visa några bilder på ännu men här är en bild från påskhelgen.
 24. Inte krav så länge som du klarar dig under effektgränsen 15kW/100kg tjänstevikt. Bygger du med 140 hk motorn bör du vara ok.
 25. Varför vill du ta bort den? sitter den i vägen så kan du flytta den och bara använda längre slangar.
×
×
 • Create New...