Jump to content

Mats Karlsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Everything posted by Mats Karlsson

 1. I nödfall skulle det nog göra det men jag letar nog helst efter nåt med metallhus, silverfärgat eller chrome som jag kan matta ner för att matcha karossen lite mer.
 2. Det går sakteliga frammåt. Noskonen är klar för ihopnitning. Nu har jag börjat göra plåtarna som ska styra luften in i kylaren så det pysslas vidare. Jag har även börjat kolla lite på vad jag ska ha för framlampor och det är fasen inte lätt att hitta nåt som ser bra ut och har rätt märkning.
 3. Det var nog en 924 eller 944 isåfall, 914 har aldrig haft offcenter eller styrservo.
 4. Ja men du får med hela bilen på köpet. (jag har tyvärr ingen extra) http://914er-shop.info/de/technik/lenkgetriebe
 5. Porsche 914 har men de är kanske inte heller helt billiga.
 6. Japp, noskonen började ta form igår och är i stort sett klar. Lite fintrimmning och igensvetsning av hål och slipning av krympmärken ska göras innan den nitas ihop. Idag har jag byggt ett par nedre fästen till den och den ska få ett par övre fästen med så att den kan sitta kvar stabilt även när man tar bort motorhuven.
 7. Helt rätt att blanda upp lite tråkiga jobb med sånt som är roligt så länge som man ser till att inte bara göra dom roliga. Vad är det för fabrikat på instrumenten?
 8. Jobbat vidare på början till noskonen i helgen. Ny blir det några dagar vanligt arbete innan en ny långhelg med mera garagetid.
 9. Jag misslyckades med att få klar karossen till nyår men när jag satte ner den på hjulen nu i eftermiddag så kan jag ändå inte sluta att le som en tok. Det blir faktiskt rätt bra !
 10. Steg ett är att kapa bort det mesta av plåten. och det mesta av trät i plywood skivan som håller fast plåten. Sen är det bara att börja jobba sig varv på varv runt insidan och börja vika ner innerflänsen. Insidan var enklare än utsidan mest pga att det bara krävs sträckning av plåten i hörnen. Första försöket, kanske blir ett till senare men detta duger att ha att jobba emot tills vidare.
 11. Så var den yttre flänsen klar, dags för den inre. 🙂
 12. Jag har faktiskt minst tre år kvar innan jag fyller gubbe! 😄 God Jul till dig med, här är bygglusten på topp just nu men det är så mycket annat som ska hinnas med också men i mellandagarna hoppas jag kunna klämma in några timmar varje dag.
 13. Gjorde ett par nya lager till noskonen idag och började slipa till lite form på den.
 14. Efter ett par rundor med grov klipp och finklipp samt slip och fil för att får ner de sista millimetrarna så passar nu höger sidoplåt mot resten av bilen. Tro det eller ej men skillnaden mellan vänstersidan och högersidan blev inom nån millimeter så det är jag supernöjd med. Jag trodde inte jag skulle lyckas få till det så bra. 🙂
 15. Hade det varit rostfritt så hade jag eventuellt kunnat lösa det men inte svart material.
 16. Pysslar vidare så smått men visst går det långsammare nu när det är fler och fler plåtar som ska passa ihop samtidigt. Men ändå så känns det mestadels positivt när det växer fram nåt som skulle kunna vara en bil. 🙂
 17. Haft en bra helg i garaget med en del justeringar gjorda och ytterligare två paneler klara. 🙂 Ibland så fastnar jag lite i hur jag ska göra vissa saker med plåtformningen men då är det bara att påminna mig själv om att det är bättre att starta och göra fel så jag lär mig än att inte göra nåt alls. Plåten är relativt billig och det finns mer att köpa hos den lokala plåthandlaren.
 18. Wheelin' wednesday. Det är dags att börja forma till nästa par paneler, totalt blir det 6 st paneler som nitas ihop för att bli motorhuven. När det är klart så ska en bit av huven sågas bort för att få på ett litet scoop eller bula för att kamdreven på motorn är högre än vad karossen är.
 19. Fick slut på clecos så i veckan har det handlats 50 st till. många hål blir det att borra... och snart dags att börja nita lite. 🙂
 20. Jag har handlat en del från dessa: https://www.wegertseder.com/DIN-934-Sechskantmuttern Mycket olika varianter att välja på, hyfsade priser och snabba leveranser.
×
×
 • Create New...