Jump to content

Mats Karlsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by Mats Karlsson

 1. Härligt ! uppstart är alltid uppstart oavsett mindre motgångar. 🙂
 2. Googlade namned lite snabbt och fick upp denna sida: https://www.hydroscand.se/se_en/product/multioil-oil-pressure-hose-20-bar-1432-50 "A very good all-round hose for many applications, such as return hose for hydraulic systems, diesel, gasoline, unleaded gasoline and E85 fuels with max. content of aromatics of 50%. The cover is resistant to external oil, abrasion, weather and heat. Electric resistance 106 Ohm. Not to be used as petrol pump and fuel hose in automotive engine compartments."
 3. https://www.gates.com/us/en/fluid-power/engine-hose/fuel-line-hose.p.4219-000000-000000.v.4219-05652.html https://www.amazon.com/Gates-27348-Barricade-Fuel-Line/dp/B0058XDL0K
 4. Jag håller tummarna att du hittat felet. Oftast är det ju nåt sånt här "enkelt" när det uppstår plötsliga intermittenta fel. Då är det systematisk felsökning och dokumentation av åtgärder och påföljder som oftast ger bäst resultat.
 5. Lite montering pågår, samtidigt med optimering av skruvlängder, samma typ av skruv överallt, momentdragning etc. Idag monterades bakbromsar, förvaringsfack, tank och bränsleledningar.
 6. Fick bekräftat nu att dom uppdaterar mina instrument med varningslamporna. Kostade 30£ extra per instrument så 10£ per lampa, billigare än att köpa dom löst ! Hastighetsmätaren får tändning, lågt oljetryck och handbroms. Varvräknaren blinkers höger/vänster samt helljus.
 7. Verkar som att övertrycksventilen från pumpen låst sig. Verkligen inte det första jag gissat på men med det oljetrycket så behöver pumpen bytas ändå (om det inte är ett signal fel, enklare att byta givaren först för att dubbelkolla?)
 8. Helt rätt, tomma garage drar till sig trädgårdmöbler, cyklar och annat skräp som inte hör hemma där. 🙂
 9. Jag ruggade bara ytan med en scotchbrite duk och tvättade rent med aceton. Verkar funka bra det med.
 10. Tips på stopp ringar: https://www.wiberger.se/templates/gn707.htm
 11. Vad bygger du för bil och vad tror du färdig vikt blir?
 12. Tack! jag hade missat detta men såg det i installationsmanualen nu. Skickar dom ett mail om att jag vill ha det som option. Supersmidigt att få allt inbyggt. 🙂
 13. Det blev 100 mm diameter mätare från ETB instruments. Kollade med Smiths först men deras classic serie supportade inte fem cylindrar på varvräknaren. ETB löste dessutom en ändring på skalan på hastighetsmätare från 300 km/h till 220 km/h utan extra kostnad. (bad även om att slippa dubbelskalan för ett så cleant intryck som möjligt)
 14. Så nu är hastighetsmätare och varvräknare beställt. Bör väl vara här lagom till Midsommar. 🤪
 15. Det beror på vilken årsmodell av motor man har. 19992-1994 har inget stöldskydd alls. Därav att dessa motorer (framför allt turboversionerna) är populära att transplantera ner i 240/740 etc och sen trimma
 16. Jag bygger med samma motor och har tänkt använda orginalboxen. Vad är det som skulle ställa till det med att använda orginalboxen (boxarna)?
 17. Det ska bli kul att se dina lamphus, jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag ska använda ännu. 🙂
 18. Ibland måste man få motivera sig själv med lite helt onödigt arbete. 😁
 19. Aaah jag hade missat att elmotorn satt i oken. Ooops. 🙂
 20. Började jobba på bakdelen igår och det första som gjordes var att mäta och kapa upp urtaget för infällningen av framtida nummerskylt. Jag ska fälla in skyltbelysningen i ovankant av urtaget. Hoppas hinna det innan helgen.
 21. Jag skulle nog försöka sätta ett mekaniskt stopp så att elmotorerna inte kan dra längre än till en fast punkt. (glöm inte ta hänsyn till slitage på bromsbeläggen)
 22. Det är 100 % gatbil med aerodynamik som en ladugård så jag tror inte det spelar så stor roll. 😀
 23. Lite röda Knight rider dioder i hålen kanske kanske vore nåt 🙂
×
×
 • Create New...