Jump to content

Mats Karlsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Mats Karlsson last won the day on April 30

Mats Karlsson had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

About Mats Karlsson

 • Rank
  Advanced Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.matsgarage.com

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Mats Karlson
 • Ort
  Vargön
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har fått lite delar laserskurna och bockade. Allt material är S355. Lite bockade delar. CP10 plåtarna/difffästena på plats. Ibland så lyckas till och med en amatör som jag lägga några hyfsade svetsar. Mycket gas går det åt....... CP3/4 påbörjade och snart monterade, detta gjordes idag. CP3/4 fastpunktade och bakre ramen påbörjad. Nu börjar man se lite skillnad mot en helt standard Haynes bok ram. Planen är att få alla rör på plats under helgen för att nästa veckas långhelg börja helsvetsa ramen.
 2. Separat batteri till backen men som ändå laddas av motorn under körning?
 3. I onsdags så gjorde jag klart det sista på bakre delen av ramen. Jag skulle fått en bunt med chassiplåtar idag men dom hann inte igenom laserskärningen och bockningen på jobbet så dom får jag väl nästa vecka nån gång. Så idag efter lunch så började jag kapa upp alla delarna till basen för den bakre hjulupphängningen.
 4. Jag skulle nog säga att den motorn behöver renoveras, 38 och 20% är lite för mycket. Hade det varit 14, 17, 17, 17 så hade man nog kunnat köra vidare ett tag till.
 5. Aaah, jag kollade bara på den hela, tack Martin ! 👍 Finns det nån nackdel med att göra D1/D2 (snedstagen som triangulerar långsidorna på motorutrymmet) i 25x25 istället för 19x19 som det står i boken? Den övre snittytan kommer ju sticka utanför mötande rör litegranna men det går ju lätt att svetsa för med en bit spillplåt?
 6. Insåg igår att främre V't måste bort igen för att kunna få dit fixturen till dom nedre länkarmsfästena....
 7. Lite mera jobb gjort i helgen. Mäta, mäta, kapa, kapa, prova, mäta, justera och sen en liten svetsplutt.... Många pinnar blir det.... 🙂
 8. VW/Audi 1.8t 20v med motorkod AEB innan 1996 ska vara utan immobilizer men kan vara svårt att hitta, alternativet är ju att strunta i orginal ecu:n och köra eftermarknadssprut. Jag satte en sådan motor i en Scirocco MK1 och det fungerade bra till slut när jag väl fick tag i rätt kontakt för att programmera bort immobilizern. Mappning är det bäst att ta hjälp med om man inte är tillräckligt intresserad själv, lätt att spika sönder en kolv om man inte vet vad man gör.
 9. Jo det är en stark motor och vass klinga, det enda minuset är väl vinkelskalan som bara är graderad i fem graders intervall och inte direkt pålitlig. Jag ställer den ungefär, gör ett kap i en spillbit, mäter och justerar tills jag får rätt vinkel så det tar lite extra tid vid varje vinkeländring.
 10. Jag fick låna hem denna från jobbet, ett riktigt as till maskin men jädrar vad lätt det går att kapa. 🙂
 11. Fredag 26/4 drog jag och grabben igång, mäta, köpa, mäta kapa.... blev väl ca 3 timmar innan hungern satte stopp men vi fick ihop en bit. På lördagen fortsatte vi med bottenlagret och dagen avslutades med lite nästning av delar. På söndagen var jag själv i garaget och pysslade med front ramen större delen av dagen, den är lite pysslig att få till men det gick tillslut men jag fick göra om FF3 en gång efter en felkapning.....😫
 12. Här är min bild på min nya bil !! (använd er fantasi) 🙂
 13. Å andra sidan är ju en Seven bara en uppgraderad Mark VI. (https://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_Mark_VI) och den tillverkades mellan 1952-1957. Det kanske kan vara ett kryphål?
 14. Nedanstående postades i facebookgruppen tidigare i våras. Sen är det kanske inte applicerbart på sevens eftersom dom inte kom förrän 1957? "Nu är det klart, skärmkraven försvinner även för amatörbyggda hotrods! Precis som remissen som kom tidigare indikerade, så kommer det en ändring i reglerna som gör att amatörbyggda bilar vars "utseendemässiga utformning till huvudsak är byggd i likhet med en årsmodell av 1953 eller tidigare" slipper skärmar. Samtidigt kommer en text som säger att de undantag som finns tack vare årsmodell, fortsätter gälla för ombyggt fordon. Ändringarna börjar gälla 20190801, och finns här: https://www.transportstyrelsen.se/TSFS/TSFS%202019_29.pdf Tänk på att det förstås går bra att göra klart SFRO-besiktningen innan 1 augusti, så länge man registreringsbesiktar när reglerna börjat gälla."
×
×
 • Create New...