Jump to content

Mats Karlsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Mats Karlsson last won the day on October 23

Mats Karlsson had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

About Mats Karlsson

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.matsgarage.com

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Mats Karlson
 • Ort
  Vargön
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Martin du har absolut ingen skuld i detta. 🙂 Om det inte vore för dig och ditt byggbord och jiggar så hade jag inte mitt bygge gått så bra och fort som det gjort. Jo jag håller med om att mer konsekventa bedömningar från SFRO vore bra. Inte för att jag vill påverka resultatet av mitt eget bygge utan för att framtida byggen ska bedömmas likadant oavsett var man bor i landet. Jag har nu fått ett ok på att använda sådana rod ends med bussning i som Tpau länkade till tidigare så det känns som en väg att gå frammåt.
 2. Jag har fått ok på kollapsbarheten av styraxeln och polyretanbussningar nu så det blir lite extra jobb men det känns överkomligt jämfört med att behöva bygga om alla länkarmarna.
 3. Jo jag har bygghandboken och har läst precis dom raderna. Jag har gummitätningar till uniballsen dock ej monterade för det tänkte jag göra när allt annat är ytbehandlat och "klart"
 4. Tack Gustaf, jag har skickat länken vidare till Uno. 👍
 5. Det är ett förslag värt att kolla upp. Tack. 🙂
 6. Han ville ha en gummi bussning i valfri ände av alla länkarmar . Det enklaste är ju att ersätta alla de inre polyamid bussningarna med en polyuretan-gummibussning och bygga bort uniballsen som jag har på den främre övre länkarmen. Jag hoppas det är ett förslag som han godkänner.
 7. Idag var det byggbesiktning ! 😃 ...och det gick inte alls bra....saker jag trodde var OK var fel och de saker som jag trodde skulle kollas mer på accepterades utan problem. Jag listar punkterna här så kanske nån kan kommentera eller komma med tips. 1. Sierrans rattaxel, han undrade om själva axeln i röret är kollapsbar eller om det bara är ytterdelen? Jag var osäker så jag får kolla upp detta. Kan triangeldelen i framkant tryckas in i röret? 2. Mina delrinbussningar i länkarmar och uniballs dömdes ut. Måste vara gummibussningar vid infästning mot ram. Väldigt s
 8. Nuke gör ju fina grejer men dom kostar ju en bra slant. https://www.nukeperformance.com/category.html/competition-fuel-cell-unit
 9. Tack Bengt. Jag tänkte se om orginal remskiva från Volvo generatorn passade rakt på men jag tror den var nån mm eller två större, får väl svarva fram en hylsa isåfall.
 10. Är det nån som enkelt kan mäta diametern på Biltemas axel? (eller vet storleken på muttern/gängan)
 11. Aaah, det var jag som såg lite fel på deras produktbild. 😄
 12. Biltemas lilla är ju smidig och lätt att få tag på men jag gillar inte att det kommer sladdar ur den. Föredrar som det är på OEM generatorer att kontaktstycket sitter i höljet.
 13. Orginalgeneratorn till min motor är på 100A och väger 7 kg, det känns som jag borde kunna spara 3-4 kilo där men ändå ha tillräckligt med effekt för att driva insprut och belysning. Nån som har tips på vettig generator på ca 60A och vet vad den väger?
 14. Jag tror inte det är dom som dimensionerar som är emot styrpinnar, snarare är det ekonomiska skäl som vill hålla nere antal ingående delar, antal artikelnummer etc.
 15. Så var det dags att börja kolla på kylsystemet. Alla som bygger med T5 motor i Volvo 240/740/940 verkar använda det som kallas "stora 960" vattenröret. Så ett sånt köptes. Tyvärr passar det inte riktigt med GLT motorns grenrör och dragningen av den motorns bränslerör. Så vinkelharry fick komma fram. Mät fjorton gånger och kapa sen. 🙂 Det som ligger i bakgrunden är det som blev kvar av orginalröret och 960 röret. På plats. 960 röret krockade med röret från tvåans cylinder samt med bränsleröret som går upp över motorn till höger om grenröret. Den observante ser att jag har dragning b
×
×
 • Create New...