Jump to content

Mats Karlsson

Forumdeltagare
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Mats Karlsson

 • Rank
  Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.matsgarage.com

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Mats Karlson
 • Ort
  Vargön
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack Gustaf, jag satt igårkväll och försökte lista ut om "vanliga" Sierror typ 2.0 105 och 115 hk hade ventilerade framskivor eller inte. När jag sökte på Mekonomen mm fick jag nästan bara upp solida skivor....? Tänkte nämligen beställa ett par HiSpec ok och behöver då välja bredd på skivorna, solida skivor fram känns lite snikigt när man ändå ska bygga.
 2. Är det några donatordelar som främre bakre hubbar och rattaxel/styrväxel som är likadana på Sierra och Scorpio?
 3. Kontaktade precis min Tibnor kontakt på jobbet angående rör till en ram men dom kunde inte lämna cert på varken 25x25x2 precisionsrör eller 25x3 hydraulrör. Märkligt ?
 4. Bara som tips så finns det en bubbla byggtråd på Boxervilleforumet som precis godkännts som elfordon med Leaf motor. Kanske finns idéer där att låna.
 5. Jag tänkte dra iväg en beställning till England innan Brexit dras igång för att få hem lite delar till mitt planerade bygge. Bilen blir en Haynes bok ram med Sierra spindlar fram Volvo motor och växellåda, Sierra diff etc. En beställning går till Rally Design med följande: * Escort styrväxel 2,4 varv * Styrväxel klämmor *Vinkelled för styraxel *Mushroom insert till Sierra nav. nåt mer jag ska komma ihåg? målet är att få så många delar som möjligt för ett rullande chassi och delar som jag inte enkelt kan handla här hemma eller från Tyskland.
 6. Annars finns det ju en mängd olika 12v tätade säkringsboxar som man kan använda som kopplingsdosa. http://www.vehicle-wiring-products.eu/product.php/1229/weatherproof-surface-mounted-led-fuse-box-10-way http://www.vehicle-wiring-products.eu/product.php/662/surface-mount-side-entry-blade-fuse-box Finns ju liknande i Sverige på Swedol bland annat....
 7. Sträckläste din tråd igår kväll, mycket lärorikt, hoppas den fortfarande fungerar bra.
 8. Mitt bygge finns inte alls utom i ett excelark och lite cadfiler just nu så allt kan ändras.
 9. Hämtade nya versionen av boken hos Uno igår, han bor ju bara 5 minuter bort från mig. Mustang II spindlarna ser ju rätt najs ut nu när jag letade upp dom. Inte farligt dyra heller vad jag kan se, bra med ett alternativ.
 10. Aaah, tack för svar. Jag lutar helt åt sugmotorn,.med M90H1 låda och en 3,14 diff skulle den kunna göra 110 km/h på tvåan och sånt är ju roligt. Med BMW låda får man hitta nån rolig kombo av låda och diff för att klara samma sak. Jag vill försöka hålla nere antalet olika interfaceytor så antingen får motor och växellåda vara av samma fabrikat eller så får låda/diff vara av samma fabrikat. Jag lutar dock åt dubbla A-armar bakvagnen alternativt DeDion men de dion verkar krångligare 🙂
 11. Vilket sammanträffande att det finns en Mats Carlsson som redan byggt en seven med en Volvo femma precis som jag ligger i planeringsgroparna att göra. 🙂 Jag skulle gärna höra mer om ditt bygge, motor/växellåda och övriga huvudkomponenter? Om du skulle göra det igen vad skulle du göra annorlunda?
 12. Någon som använt sig av dessa? https://www.hispecmotorsport.co.uk/uprights.html Ser ju snyggt ut men jag är alltid hälsosamt skeptisk till brittisk kvalitet men det vore skönt att kunna handla lite innan Brexit. Finns det fördelar/nackdelar med Cortina eller Sierra geometri? Planen är att bygga en McSorley 442 ram med antingen Volvo eller Honda motor.
 13. Intressant tråd med mycket matnyttig info. Jag har länge drömt om att bygga en seven men aldrig kommit till skott. Planen är att bygga en njutningsbar bil, mer känsla än direkt tokfart. I detta räknar jag ljudet som en viktig faktor och därför går alla fyrcylindriga motorer bort. En femma satt i min första bil (Audi 90) och det är nog däråt jag kommer gå. B5244S2, 140 hk sugmotorn men det här med passande växellåda är lite krångligt verkar det som, 960 lådorna verkar inte växa på träd direkt. Kanske enklare att gå direkt mot BMW eller miata låda?
×
×
 • Create New...