Jump to content

EUSSVEN

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

EUSSVEN last won the day on July 31 2021

EUSSVEN had the most liked content!

Reputation

29 Excellent

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Andreas Svensson
 • Ort
  Tibro
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack Kollar upp det. Sedan måste jag se till att skummgummit i tanken håller, får bli ett prov i en glasburk.
 2. Skall konvertera till E85, och kommmer byta bränslerören. Tänkte köre med PEX rör, har någon erfarenheter av det? De kommer skyddas för UV ljus och strålningsvärme.
 3. Vill tacka alla för en bra och rolig bandag🙂 PS: glömde slänga toalettrullen 😅
 4. 1. Bengt Johansson 0705430023 2. Tommy Kopp 0709547068 3. Andreas Svensson 0766774386 4. 5. 6. 7.
 5. Och noskonen gick på! Nytt för iår, rött! Nya stolar, bälten, topp, ventilkåpa. Med filter och så vart den riktigt tyst och upplevdes "dra" bättre vid accel. Kanske den berömda placebo effekten men att det känns bra är det som räknas!
 6. Byggde ett litet "scoop" för att trycka in luften i lådan genom filtret ned till insuget av turbon. På sidan hänger SAAB's original oljeavskiljare som sedan får sitt vacuum efter luftfiltret. Ett VP rör fick agera intag för vevhusvent. Annars är det en del VVS rör och så, billigt och bra.
 7. Sedan tillverkade jag en låda i plåt.
 8. Så här blev det. Byggde först en pappmodell:
 9. 1. Jari Kinnunen, körning med 1 förare, 1 på mat 2. Per "Pac" Adelsson, Körning med 1(kanske 2) förare, 1 på mat(kanske) 3.Fredrik Vedde Engzell, körning 1förare, 2 på mat 4. Mikael Nordin, körning med 1 förare. 5. Christian Liljekvist, körning med 1 förare. 6. Per Lindberg, körning 1 mat 7. Stefan Larsson, körning med 1 förare, 1 på mat 8. Lars Andersson , 1 körning , 1 mat 9. Göran Nilsson, 1 körning , 1 mat 10. Andreas Svensson, Anders Bergelin, 2 förare, 2 mat.
 10. Smidda kolvar har mer spel, gissar att de är mer ovala innan de blir varma än vanliga som har ämnen ingjutna för att hindra dito? Ringarna hade samma storlek. Angående oljedimma, därav en bra avskiljare för att inte sänka flampunkten. Har nu alla saker hemma så det är bara att prova :).
 11. Då har du i princip samma system som jag har nu, bara att min behållare fylls på i rasande takt när man kör hårt. Har nog en del "blow by" då jag klämde i smidda kolvar när jag byggde den senaste motorn? En fundering är att köpa detta kit och bara ta oljeavskiljaren https://www.l-m-r.se/p/saab-602/9-5/motordelar-7382/ovrigt-8089/uppgradering-venhusventilation-saab-9-3-t7-9-5-98-03.html Även Mann+Hummel har en bra avskiljare, men verkar svår att få tag i inom eu? https://www.darksidedevelopments.co.uk/products/mann-hummel-provent-200-oil-catch-can-breather-system.html De hittar man på en del jordbruksmaskiner, säkert bra saker, men kostar....
 12. Skall bygga vevhusventilation. Finns det lämpliga oljeavskiljare från donatorbilar som kan passa? Bakgrunden är att det aldrig varit en sluten vevhusventilation för motorn ( SAAB B204 turbo ), utan en burk med ett filter som går ut i friskluften. Har misstänkt det varit grundorsaken till att den alltid rykt olja på vakuum vilket är mkt irriterande, dessutom fylls burken upp snabbt vid hårdare körning. Byggde ny motor förra säsongen men bekymret kvarstod... Så elementärt... Tanken är nu att använda original backventil för att dra tillbaka gaserna via plenum när det är vakuum. Vid laddtryck så går gaserna via en tjockare slang från vevhuskåpkan via oljeavskiljaren som sedan för tillbaka oljan till torrsumpen och gaserna innan turbon. Hoppas det är korrekt och kommer fungera bättre? En tanke slog mig att tomgången kanske måste justeras då det plötsligt finns en väg till för motorn att dra luft när den går på vakuum? Har idag ett volvo 850 spjäll och en MAP givare i stället, motorstyret är ett gammalt NIRA I3+, dvs ingen tomgångsmotor.
 13. Illa, är upptagen i helgen. Hoppas det kan finnas möjlighet att komma förbi en senare helg?
×
×
 • Create New...