Jump to content

turb00le_gt40

Forumdeltagare
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

    Never

Reputation

0 Neutral
  1. Hej Nån som kan hjälpa med lite karossmått? Jag håller på att cadda ramen och vill gärna veta att jag har rätt mått på karossen i 3d modellen. Jag har tänkt köpa en mk1 kaross från GOX så bästa vore om nån orkade mäte lite på en sån. Delar gärna det jeg har av cad modeller om nån orkar mäta lite...
  2. Jag kom fram til samma slutsats som dej för att få lite vettig ackerman. Alternativt får en kompromissa på scrubradie men då får ni problem med SFROs riktlinjer. För min del så är även benplats viktigt så jag lägger hälst inte rattstången ned mellan pedalerna.
  3. SwedishGT40 wrote: Tyvärr är en magnetborrmaskin för stor. Får borra iordning styrhylsor att spänna fast på ramen och borra i stället. Snackade med SFRO lite snabbt idag och inget materialcert krävs, bara man skriver upp vad man använt för material så skulle det räcka. Letar rundstång 20 samt 30mm just nu, behövs för tillverkning av infästningar samt svetsändar. Någon som har ett par meter liggandes och vill sälja? P355j2 på godset ska det vara Du är medveten om at P stål är tryckkärlstål? Inget specielt rent mekanisk jämtemot S355 annat änn at materialet ink sertifikatet är "godkänt" för tryckkärl. Sen vet jag inte om du behöver material som är pendelslagprovat ner til -20*C, är det ett krav från SFRO?
  4. Jag skulle kunna köra den antigen i fem modulen i inventor ultimate eller ansys om du inte har väldigt brottom...
  5. Evt kan du köra med pushrods, lite mera komplicerat och kostar nogra grunkar mer i delar...
  6. Det vill vridas lite åt båda håll då dom främre punkterna inte står på linje med dom bakre. Doch är stagen så långa så et blir inte jättemycket. Jag rekomenderar (om du inte redan gör det) att rita i solidworks, inventor e.l. I solidworks är det busenkelt att rita upp 3d sketch som du kan prova lite olika inn/utfjädringsmått och mäta vad som händer. Lite mera kluringt i inventor då 3d sketch inte är lika lättjobbat där.
  7. SwedishGT40 wrote: Det jag klurar på är att stötisarna endast finns med 1/2" eller 12mm bussning eller ledlager. Så antingen får stötisen ett eget fäste i uprighten, eller så bör man lämpligen köra m12 ledlager. Hade nämligen tänkt köra m16 överallt för att hålla det enkelt, men kanske får tänka om. Om det var jag som skulle göra upphängningen: M12 uniballs mot chassit, M18 uniball som nedre "spindelleder" alt köra med nått från en serieproducerat bil med dubbla a armar. Sen fäste för dämparen i nedre bärarm så langt ut det går för att hålla MR nere. Övre "spindelleder" behöver inte vara lika grov som nedre då den inte ska ta nogon axiell last i lagringen, endast hålla uprighten på plats. Ang antidive och antisquat så ville (och kommer jag) att inte köra med det. Fabriksbilarna har lite av båda men det var som ett resultat av aerodynamiken som blir når dom kör på typ lemans, med andra ord på en vägbil så har det mera nackdelar änn fördelar. Om du ser på t.ex corvette så bygger folk bort antidive fram då det inte uppskattas för normal körning och typ konbana.
  8. Den stora dimensionen gäller vel endast om en uniball används istället för en std spindelleder? Dom får ju rätt stora axiella påfrestningar då, iaf den nedre.
  9. Frågan är ju om man vill ha antisquat? Kika lite på hemsidan til Malmberg... Han kör inte varken antisquat eller antidive på panteran. GT40 hade lite av både från fabrik, står i SAE paprerna om du har dom....
  10. Annars finns det lite att välja i på summitracing...
  11. Då har jag ritat och mätt lite (suttit under en bänk). Om det ska funka så får bredden på ramen vara min 800mm mellan framhjulen så pedalerna kan sitta så långt fram som möjligt och "coupen" får gå förbi center på framaxel.
  12. Hej Jag håller på att planera ett gt40 bygge men har en liten sak som jag inte blit helt klok på; höjd. Jag har läst lite och försökt hitta lite info men väldigt mycket olika synspunkt på hur lång en kan vara i en gt40. Jag är ca 195 hög och då ser jag flera som kört med gurney bula då det va enda lösningen. Tanken är att köpa en gox kaross og göra ramen själv. Jag kan då montera stolarna i princip rakt på golvet, golvet kan vara på höjd med nerkanten av tröskellådorna. Tror ni det kommer att funka om jag köper stolar motsvarande typ tillett?
  13. Nu har inte jag läst alt innan; RC typ 5-10cm över marken, bak bör den ligga lite högre änn fram. Så det borde nog funka med dina 85mm. Om det var mitt bygge så ville jag nog försökt att få övre armen lite längre så du inte får så mycket cambergain som du har nu. Man måste helt enkelt bara sitta och göra om på mått och testa lite bump, droop och roll.
  14. Hej och tack för svar. Vet att det finns ett par bilar i norge men det är replicor så frågan är ju hur pass bra gjorda dom är... Får rita lite och se vad som händer...
  15. Då har jag gjort lite mera research... Hittade nogra 3dstudio modeller på nätet men dom var rätt kass. Hittade en del bilder (blueprints/outlines) men rätt många av dom var också kass då proportionerna inte stämde med måtten karossen ska ha. För att sätta det lite i perspektiv så var det typ 5cm avstånd från fälg til skjärmkant när "ramen" låg på backen, detta med 18 tums fälgdia 🙂 Har nu hittat en "ritning" som efter vad jag kan se alla mått stämmer på. Om nån är interesserad av detta så ge en signal här eller på pm.
×
×
  • Create New...