Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    1,426
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    54

Everything posted by swedishGT40

  1. Aha, tack Gustaf 😁 Idag skruvade jag lite med stötdĂ€mparna runtom och monterade in lyftkopparna. Ska stĂ€mma av rĂ€tt ride height och köpa förlĂ€ngda fĂ€störon för att komma nĂ€rmare för att justera in det sista pĂ„ höjden genom att förspĂ€nna fjĂ€drarna. Inga bilder togs idag tyvĂ€rr.
  2. KrĂ€vs bogserögla pĂ„ bilen för regbesiktningen? Vill minnas det var sĂ„, men hittar inte det i boken nu nĂ€r jag letarđŸ€”
  3. Tack för tipsen pĂ„ vajrar, det lĂ€r komma till anvĂ€ndning 🙂 Kollade speccen pĂ„ cv knutarna igĂ„rkvĂ€ll i soffan, 13mm rörelse +/- har dem, sĂ„ att jag mĂ€ter speciellt exakt pĂ„ centrumlĂ€get Ă€r nog knappast döviktigt. FĂ„r se till att motor o lĂ„da sitter dĂ€r det ska och köra fjĂ€dringen upp o ner o kolla av vilka lĂ€ngder jag kan mĂ€ta fram och ta medelvĂ€rdet som lĂ€ngd för drivaxlarna tror jag, sĂ„ lĂ€nge ingen annan har ett bĂ€ttre förslag 🙂
  4. Upp, ingen som har möjlighet att hjÀlpa till med denna transport?
  5. Började kolla pÄ att mÀta ut drivaxlar. Han som ska tillverka dem sa att mÀta ut lÀngden bara, men hur bör jag tÀnka nÀr jag mÀter dÄ bÄda sidor har cv knut och kan röra pÄ sig i axiellt led? Ska bÄda lÄsas med ring mot knutarna, eller ska ena tillÄtas glida i splinesen? Och nÀr det Àr faststÀllt, hur ska jag mÀta tillförlitligt dÄ jag manuellt fÄr försöka centrera knutarna i deras "ring" dÄ dom Äker fritt ut/in? Har grovkapat ett rör jag kan mÀta pÄ, men hur noga Àr det att cv knutarna Àr exakt i sitt centrum nÀr jag mÀter? Skulle vilja passa pÄ o frÄga om nÄgon har erfarenhet av att fjÀdrarna "hÀnger" lite ocksÄ pÄ coiloversen. Dvs. dom Àr inte lika raka o fina som coilsen, utan har en lÀtt bananform pÄ sig. Man kan se det i bilden ovan att fjÀdern Àr lÀtt böjd utÄt/framÄt i fordonets riktning.
  6. Ska till o bestÀlla vÀxelvajrar. Tips pÄ bra stÀllen o köpa ifrÄn mottages tacksamt
  7. Kikar pÄ lyftlösningar för garaget framgent. NÄgon som testat o anvÀnda elvinsch med vajer istÀllet för kÀttinglyft? TÀnker om man monterar den sÄ den gÄr via löphjul sÄ fÄr man lite extra lyfthöjd dÄ inte motorpaketet skall fÄ plats i höjdled lÀngre. https://duab.se/skog-tradgard/atv-tillbehor/vinschar/genzo-elvinsch-pw-800-kg HÄller pÄ o stÀdar ur det sista i garaget och hoppas vara igÄng och meka igen till nÀsta helg. Dags o börja med punkterna som kan innebÀra vÀnte-/leveranstid.
  8. Söker nĂ„gon vĂ€lvillig sjĂ€l som kan tĂ€nka sig plocka med avgassystem till en GT40 mellan vĂ€xjö och VĂ€stmanland. Är sjĂ€lv aldrig i regionerna och materialet blir skrymmande och risk för skador om man ska dra det via fraktbolag. SĂ„ om nĂ„gon ska ut o resa mellan dessa regioner sĂ„ vore jag glad om ni kunde höra av er sĂ„ styr vi ihop nĂ„got. TidsmĂ€ssigt har jag flera mĂ„nader pĂ„ mig, sĂ„ ingen panik 😊
  9. Det Ă€r sĂ„ sexigt sĂ„ det borde rĂ€knas som porr detta đŸ€€đŸ€€đŸ€€ NĂ€r blir det 18 Ă„rs grĂ€ns pĂ„ denna trĂ„d? 😁
  10. Om du inte ska försöka gĂ„ stenhĂ„rt pĂ„ "original look" sĂ„ kan du ju alltid plasta in en tĂ€ckbit i mitten över vĂ€xellĂ„dans Ă€nde som bygger ner en bit, och sen utnyttja höger o vĂ€nster sida av den för att bygga diffusortunnlar 😄 Typ som bild om du förstĂ„r vad jag menar (röda linjen Ă€r nedbyggnad i karossplasten)
  11. Är just det jag menar, navet pĂ„ en c5 Ă€r mycket kortare och dĂ€rmed kommer spindeln in i fĂ€lgen pĂ„ ett annat sĂ€tt.
  12. En annan spindel kan göra sÄ att navytan inte Àr sÄ himla förskjuten som den Àr pÄ cortina spindeln. DÀrmed förflyttas scrubben in i fÀlgen per automatik. Corvette c5 Àr ett bra exempel pÄ en spindel som Àr kompaktare i axiellt led.
  13. Nej de kommer inte synas pÄ nÄgot vis. Men insuget blir inte original oavsett för att passa i motorrummet.
  14. HÀnder inte mycket hÀr, men verkstan Àr nÀstan klar och jag har inventerat vad som ÄterstÄr för att kunna regga bygget. SÄ för första gÄngen pÄ lÀnge sÄ Àr tÀcket borta och huvarna öppna. Antar att jag mÄste bÀnka motorn om den strokas?
  15. Och precis som jag inte uppskattade det sĂ„ har ni rĂ€tt att inte hĂ„lla med om mina Ă„sikter heller, gud vad trĂ„kigt och enformigt allt skulle vara om alla tyckte lika om allt 🙂 Men mitt inlĂ€gg var INTE riktat som kritik mot varken bygget eller byggaren, utan som jag skrev sĂ„ Ă€r det en strĂ„lande insats frĂ„n Arto som verkar naturlig framför kameran och Ă€ven kul att hans fantastiska bygge fĂ„r lite tid i rampljuset samt att en reporter har valt att uppmĂ€rksamma det. 🏆 VĂ€l förtjĂ€nt Arto (Köpte numret av bilsport dĂ€r ditt bygge Ă€r med ocksĂ„, var givet köp sĂ„ fort man fick reda pĂ„ att reportaget hade gjorts) P.S. DĂ„ varken jag eller nĂ„gon reporter lĂ€r göra ett perfekt reportage om mitt bygge sĂ„ lĂ€r du aldrig fĂ„ se den dĂ€r filmen du refererar till @Jocke4U
  16. Roligt att du fastnade pĂ„ film Arto, tyvĂ€rr hĂ„ller jag inte med trĂ„dstartaren om betyget för intervjuvarens editeringsförmĂ„gor (eller irriterande pĂ„lagda kommentarer) Du var dock lysande Arto, du och bilen gjorde klippet bra Ă€ndĂ„ 😎
  17. Sjukt vilken finish det blir. Snart ringen vĂ€l mclaren eller nĂ„ andra o ber dig börja pĂ„ prototypverkstan 😁
  18. Är det en pantera man ser i bakgrunden?
  19. Tack Kalle, vart dÀrifrÄn jag köpte tillsist, lite tillsatsmaterial för kolstÄl och aluminium. Vid senare tillfÀlle sÄ skall Àven rostfritt köpas hem, men dÄ jag inte vet om det blir i 316L eller 321L sÄ ville jag inte köpa tillsatspinnar Àn. Utbudet verkar smalt pÄ 321, sÄ lutar Ät 316, men ÄterstÄr o se vad det blir nÀr man vÀl Àr dÀr.
  20. Trevligt med ytterligare ett gt40 bygge. Har du mĂ„ttat för den dĂ€r lĂ„dan? Vill minnas jĂ€nkarna bestĂ€mt hĂ€vdar att den inte fĂ„r plats innanför karossen pĂ„ en gt40. Vore ju trist om du fĂ„r problem med det lĂ€ngre fram i bygget tĂ€nker jag 😊
  21. 1.8T som jag lÀttade o trimmade samt svetsade in bur o styvade upp för banan.
  22. NĂ€r man ser bilder sĂ„ blir man pĂ„mind om den tiden man tĂ€vlade med 75 turbon, svunna tider 🙂
  23. Du pratar om att tillverka en förlÀngning, men varför inte istÀllet anvÀnda justerstaget som en förlÀngning? Finns att köpa i en uppsjö med lÀngder och dimensioner. T.ex. https://www.speeding.nu/c/chassi-2559/uniballs-ledlager-lankhuvud/justerstag/ Jag köpte dock mina frÄn mcgill motorsports tillsammans med lÀnkhuvuden och gummin o annat, dom hade Ànnu bÀttre utbud.
  24. Sagt det förr, men tÄls o sÀga igen. Fantastiskt arbete och tÄldamod frÄn din sida. FörstÄr vidden av arbete som krÀvs för att tillverka karossen för hand, stor respekt till dig och arbetet du gör, vÀldigt roligt att se den ta form.
  25. NÄgon som har tips pÄ vart man köper tillsatsmaterial med bra priser för kolstÄl samt aluminium primÀrt? Kommer behövs tillsatsmaterial för rostfritt sÄ smÄningom ocksÄ, men ligger lÄngt bort i tiden.
×
×
  • Create New...