Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  958
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by swedishGT40

 1. Tack för tipset, ska kika på det. Börjar komma hem lite delar så jag kan spurta klart alla fästen i chassiet och kliva in i nästa milstolpe, panela chassiet 😁
 2. Den där tången har jag sett förr, den verkar smidigt som tusan för trånga utrymmen. Men kommer kosta ca 1500 att få hem från UK eller kanske aningen mer. Hittade en modell jag ska prova på amazon faktiskt, men kvaliten på deras nitmuttrar lämnar oceaner att önska, man kunde t.om. se på bilderna hur hemska deras gängor var i muttrarna... Kommer väl kanske sluta med arvid nilsson muttrar iaf, men blir en skaplig slant för kalaset.
 3. marginellt med gnistor, och dom går bak till en uppsamlare tillsammans med det mesta av spånet. Boschklingan jag har nu gnistar mer o skär sämre, Makita skivan som satt från start skar bättre och renare.
 4. Någon som har tips på vart man får tag i vettigt sortiment nitmuttrar? Lutar åt rivert expert just nu, men snarare i brist på annat då jag fortfarande tycker det är alldeles för stora förpackningar och höga priser. Hittade en prisvärd tång på amazon som tog m3-m10, så den är beställd, men lägger jag i lite muttrar från arvid nilsson så är de 2 papp rätt så fort 😅
 5. Förespråkar denna typ av kap för snygga o raka snitt https://www.makita.se/product/lc1230n.html Men det är dubbla pengen... Har dock vart värd varenda krona i mitt bygge iaf, blir klockrent arbete med den.
 6. Jag har köpt sådana där "kodisar", men kan ej svara för funktionen än då jag inte kört med dem, endast provmonterat.
 7. Tack för svar Gustaf, Vart o gå på ursprungliga lösningen där vajern är intakt. Gasfjädrar beställda också. Har börjat sätta position för sparklådans karossdel och kolla plats för sprut och tändmodul. Går o skohorna in med batteriet, men det är på håret. Alternativt kanske det får huseras bakom stolarna som nödlösning om det skiter sig, återstår o se.
 8. Tack för svaren och engagemanget. Jag har nu färdigställt det med den metoden jag hade valt från början, kanske snyggar man upp det efteråt då inga ingrepp i chassi behövs för det isf. Nu jagar jag montageställen och längder etc. för gasfjädrar till huvarna. Tror mig ha hittat bra punkter tillslut (var lite kortslutning i hjärnan ett tag pga värmen) och bara leverantören jag hittat säljer för vettiga priser och till privatpersoner så löser det sig bra tror jag. Återkommer med resultat när grejerna är på plats om jag får köpa av dem.
 9. Håller på med o försöka knyta ihop säcken på handbromseriet, men försöker o hitta en smidig lösning på att byta ände på vajern som kommet från linjärenheten, men är osäker på om det håller med o pressa på en vajerterminal med gängstång. Något du vet @therealpinto som ändå besiktat o kanske testat en del handbromslösningar? Den kommer utsättas för dragande kraft på max 100kg.
 10. Kanske en jättedum fråga, men då jag inte hittar någon konkret information så frågar jag ändå. Vilka rördimensioner matchar upp mot AC kopplingarna? T.ex. en #8 AC koppling och rörände måste väl ändå motsvara AN8 rör? hittar ingen information någonstans om vilka rördimensioner det är till kopplingarna T.ex. #8 fitting 3/4" (nippeln är 3/4" gänga) är för slang 13/32 (10,3mm ID) Så inte helt orimligt att det kan vara detsamma som ett AN8 alurör som är 12,7mm utvändigt, men hittar inte den konkreta informationen någonstans tyvärr.
 11. Ska kolla om lokala ac firman kan ta hem reparationssatser för ac rör, de borde inte vara en omöjlighet o lösa. Och så kan jaf preppa allt själv o låta någon svetsa ihop rören sen bara. Tackar Magnus 👍
 12. Väldigt detal Väldigt detaljerat och bra Magnus, men saknar svaret på vilka typ av kopplingar och rör du använt dig utav, samt vart man får tag i dem (om det är nå special för AC) Är det vanliga JIC/AN och Alurör, eller nå special för AC? EDIT: Misstänker att de kan vara nå special, då slangkopplingar skall anslut mot rörkopplingarna med en o-ring? Och det är dom kopplingarna för rör och rören jag inte vet vart man får tag på. EDIT 2: Har nog funnit det jag letat efter, ken-co.com säljer kopplingarna jag är ute efter. Men det kanske finns tipps om lika kopplingar lite mer lokalt som någon har koll på?
 13. Kapa upp den i svarven, du måste ha dubb för o centrera det långa huset innan du svarvar 😁 Finns säkert en bild i min tråd nånstans från 2019 nån gång när den delen gjordes.
 14. Löste frågan, så har en undran till er som byggt med AC, och mer riktat mot @Magnus. Viktorsson som jag sett i tråden byggt nästan exakt som jag tänkt det med rören i tunneln. Eftersöker vilka rör o kopplingar som används till ac rör, och lite tips och idéer på lösningar med o fästa rör i tunneln som spar plats då det blir trångt. Att dra ac slang är o glömma, alldeles för otympligt tyvärr.
 15. Dom två olika du nämner är lika hårda, det lär endast diffa lite i övriga materialegenskaper beroende på behandling. CR1 t.ex. 7% förlängning, dvs. Nära mellan sträck o brott. CR2 25%, bra val. Hade svårt o hitta något på JR, det bör vara för plåtar 🤔 Du vill över 10% för att SFRO ska vara nöjda på ramen, 20% på bärarmar.
 16. Någon som roat sig med o väga främre och bakre karossen från SGT? Tänkte försöka få fram lämpliga gasfjädrar o köpa hem, men hittade inga uppgifter, och har inte möjlighet att väga delarna heller tyvärr 🤔
 17. Tack för svaret Arto, då räknar jag på max 3 liters tank att försöka skohorna in mot torpedväggen 😆 Har sett samma siffror som du nämner, men även siffror där man säger 4% expansion, men det är bara canton som omnämner drawdown på 12% (mängden vätska ett system kan dra ner tills den når termostaten och orsakar luft i systemet) Men i ett välfyllt system så borde man inte behöva bry sig om en s.k. drawdown när man dimensionerar exp.kärlet, särskilt inte om man saknar termostat också 😄
 18. Kan verifiera att det är denna variant du är ute efter.
 19. Söker lite info om kylsystemet. B.la. hur man bestämmer om det ska vara en eller två expansionstankar, samt vilken volym som behövs på dem. Hittar nämligen olika uppgifter överallt... Jag är van o designa enligt bild iaf, men vet inte hur jag räknar ut hur mycket volym som behövs(dvs. Hur mycket vätskan expanderar) Hjälp?
 20. syns på bild att röret är för smalt för att vara en i alu, den där är en stålvariant, inte den du söker. Kollar du nogrannare så ser du att den har rost också, alu rostar inte 🙂
 21. Jag kan nog inflika här då jag gjorde samma operation(dock med custom längd) Volvo original nummer 7820955127 Kan säkert rota fram någon bild nånstans också, annars kan du gräva i min tråd.
 22. Tackar, får ringa o kolla med lev. hur prisbilden ligger.
 23. Det såg kompakt ut, har du nå mått o priser på grejerna?
 24. Vill minnas att någon av oss GT40 byggare här installerade ett fogmaker system. Är intresserad av o veta mått på behållaren, och pris för kitet. (tänker mig 3 munstycken, en i varje tankutrymme och en i motorrummet.)
×
×
 • Create New...