Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  1076
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by swedishGT40

 1. Hydraulrör är allmänt rekommenderade som bärarmar och i tjocklek 3mm, så kör på det.
 2. Nu är rören bak klamrade och t-kors på ny plats. Fick tyvärr inte in den mellan plåtarna, det skulle kollidera med kylarrören då, annars hade det blivit ännu mer dolt.
 3. Tror du att fordonet kommer brukas så pass att bränsle är en fråga?
 4. Kört färdigt med klammer för bromsrören bak nu, ska kolla hur jag vill lösa förgreningen, sen fortsätter jag framåt o kör klart innan jag avslutar panelarbetet bak. Som ni ser så kommer mycket lite av rören att synas efter panelerna är på plats.
 5. Jag vill helst bara slippa mekaniken och långa tändkablar. Men vill också hålla det rent från onödigt kablage och dölja eller ha det likt 60-talets motorer visuellt. Nånstans kommer jag få välja mellan moderna funktioner och avgasrening kontra estetiskt "korrekt". Det är den balansgången jag letar just nu gällande tändningen. Hur som helst så har jag börjat på o klamra bromsrören, och det är inte den vackraste färgen direkt, men kommer vara dolt bakom paneler när installationen är klar och funktionellt är dom kanon! Sitter som gjutna i chassiet och är lättanvända.
 6. Njaa, dom lär bli välgrillade när dom sitter inklämda mellan grenrören 😁
 7. Lutar nog åt det hållet du säger, men vill dölja spolarna på ett snyggt sätt. Tänkte först att man kunde pressa in dem mellan bottendelen och delningsplanet för ITBer, men det blir för trångt. Annars om man placerar dem bakom en plåt i ena tröskeln t.ex. så blir det långa tändkablar, det förstör lite av vinningen. Vill undvika o ha dem på ventilkåporna om möjligt, men vill hålla dem korta. Dvs. jag får inte riktigt ihop logiken 😄 EDIT: Jag svarar mig själv lite, man kanske kan sätta CNP på ventilkåporna och sen bygga en egen fejkad kåpa ovanpå där man fräser iordning samma mönster som i en Gurney Weslake kåpa? Lite halvt avancerat men skulle kunna bli snyggt och diskret.
 8. Snyggt! Ska dom sitta ovanpå ventilkåporna, eller på annan placering? Jag försöker komma till skott och bestämma om jag ska försöka dölja installationen på något vis eller bara montera på motorn. Alt. köra en "modern" fördelare med elektronisk tändförställning för att det ska se mer tidskorrekt ut. Har svårt att komma i mål med tankebanan tyvärr... Har iaf beställt sprut och soppapumpsenheter, avvaktar med tändningen tills jag bestämt hur jag vill att det ska vara.
 9. Tänkte köpa hem lite styrsystem o annat snart, men har svårt o bestämma mig för om jag ska köra coilpacks eller "smart" fördelare. Vad är era åsikter med för o nackdelar? Och vilken approach valde ni själva?
 10. Skulle säga att det är fullt möjligt då jag vet en som byggt med just samma setup. Google alfa seven. Finns på alfapower.nu
 11. Fick du ordning på någon däcktext som du ville ha då Henrik?
 12. någon som har tips vart man köper prisvärda clips för bromsrör 3/16" och 1/4"? Har använt clips av typen enligt bifogad bild tidigare, dock har jag svårt att hitta på sådana i 1/4" storlek, bara 3/16". Gillar inte så kallade "p-clips" då dessa ska skruvas eller nitas, utan söker clips man trycker in i ett hål och som går att återanvända om man skulle behöva plocka loss röret eller dra nytt. Extra bonus med clips som tar dubbla ledningar i kombon 3/16" och 1/4" då bromsrör och kopplingsrör går parallellt längs hela bilen. EDIT: Glöm det, såg att Biltema precis börjat sälja just den typen jag efterfrågar, hoppas dom nyper vettigt då, deras gamla var helt värdelösa på den fronten...
 13. Fixade bottenlock till hästskon, inte helt perfekt, men fullt godkänt ändock. Återstår andra sidan och sen insida hästsko som jag bävar lite för då den är krånglig 😅
 14. Personligen kör jag lokalt företag som tar emot mina dxf filer i skala 1:1 med glädje, inga ställkostnader då jag är återkommande kund. producerar mina dxf filer från sketcher i 3D programmet, är alltid spot on. (man får se upp med dubbla linjer ibland däremot)
 15. Och locket till föregående plåt. Dags o börja malla igen för insida av nyligen satt plåt samt undersida, sen överger jag bakre partiet för denna gång och börjar montera lite delar istället så man kan börja luska ut vart de finns behov av hål osv.
 16. Rätt mig gärna här om jag minns fel, men ska inte en rattstång pluggsvetsas?
 17. Dagens skörd, nu kan man skönja formen av plåt för att efterapa originalbilens chassi.
 18. Dagens arbete, ger mig för denna gång. Nästa steg är dom skitjobbiga plåtarna bakom sparklådan upp mot hästskon...
 19. Lägger upp frågan här i tråden, jag är ute efter en spillbit 60mm rundstång. Skall svarva till som profil till sick o falsmaskinen jag har för att kunna rilla 1" breda ränder i sparklådeplåtarna. Någon som har enklare konstruktionsstål minst 60mm diameter liggandes inom västmanland? Har löst leveransfrågan, så bortse från ovan.
 20. Har köp från Marifix när det vart små volymer, och direkt från Goebel när det vart hela förpackningar. Frakten går på lite från Goebel i tyskland, men köper du två kartonger så tjänar man på det redan där då priset per mutter är så mycket lägre. Även blindnitar köpte jag därifrån sist. Gastät nit t.ex. för panela en tät kupé https://www.goebel-shop.com/en/special-rivets/a-429 Eller nitmutter t.ex. för att fästa försänkt i ramen eller med standardskalle i panelen https://www.goebel-shop.com/en/blind-rivet-nuts (Du kan ändra valutan uppe i listen, det skickas från tyskland, så inga extra moms eller tullpåslag)
 21. Nitmutter i alu med räfflad baksida så dom förhoppningsvis inte ska rotera om det vill sig. Vägrar använda plåtskruv då repeterbarheten i dem är dålig och risk att det vibrerar loss.
 22. Börjat med några av plåtarna bak. Anpassning för lite broms/kopplingsrör genomförs löpande. Ingen av dessa nitas nu, utan nitas först efter alla tänkbara hål har tagits då dem ska lackas svarta innan slutgiltigt montage.
 23. Kan bara instämma med Arto, det är inte jättejobbigt att bygga egna uprights, kräver bara tid och nogrannt arbete 😄 Med det sagt, så har jag läst om flertalet som lyckats väl med wilwoods pro spindle som du nämner. Så du kanske kan skippa större delen av arbetet o köra med den uprighten och sen fokusera på "rätt" bärarmlängder och infästningspunkter i chassi?
 24. Kylaren vart punktad idag, så jag kan fortskrida lite på den delen när gummibussningarna kommer. Vart lite mer mallande och hämtade upp mina utskurna momentbrickor för drivknutarna.
×
×
 • Create New...