Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  1245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by swedishGT40

 1. Det har vart lite stiltje här på sistonde och det kommer fortsätta så ett tag till pga. flytt till ny och större bostad (och verkstad såklart) Svarven ska bytas ut, och kanske letar sig en fräs in så småningom. separat yta för smuts och finmek, stängda skåp för att håla rent lättare osv. Dvs. lite bättre förutsättningar för att ha fortsatt roligt i verkstaden. Söker efter en Emco Maximat 11 till nya verkstaden, så tips mottages varmt, och även tips på plåtskåp ca 1000x2000x500 mottages (beg. minst 3st likadana) Jag är även ute efter att fixa slangvindor för tryckluft samt el i verkstaden, så är på jakt efter det också.
 2. Kompletterar ett par bilder på v-spåren.
 3. Jag körde på tpau's tips till förra bygget där jag ville behålla original instrument, men köra ny styrning etc. Lätt o få igång o funkade väl.(så väl elen på en alfa kan fungera iaf 😅)
 4. Kollar intresset för min trogna svarv då jag inte orkar flytta den när jag byter bostad. Har fungerat väl i min ägo, och det finns mycket tillbehör samt originalbord. T.ex. trebackschuck, fyrbackschuck, extra backar, drösvis med sparskär och vändskär samt stickskär. Det finns chuckar och dubbar m.m. Det finns kvar original drevsats och svarven har matning för gängor. Kräver 3fas uttag. Uppskattad vikt ca 350kg. Går att flytta på två personer om man skruvar bort motor, samt svarvbädd från bordet. Finns intresse av byte mot modernare bänksvarv helst med elektronisk styrning och mätning. Riktpris 20'000
 5. Tack för tipset, jag fick dock oväntat tag i en ny torkaraxel med rätt mått idag, trots ivrigt sökande i ett års tid så var det inte förens man frågade på alternativ som man hittade rätt, ironiskt kan de vara ibland 😆
 6. Kom på en sak, är det någon på forumet som har en axel med 9/16 splines? Skulle vilja testa och tillverka egna ersättningsbitar för övre delen på torkaraxeln. Detta då dom levereras med 17/32 idag överallt, när armarna är gjorda för 9/16. Dvs. jag köper gärna en snutt 9/16 splines axel om någon har över från rattstångsbygge eller dyl.
 7. Hämtade lite grejer idag, och gjorde ett trevligt besök i Arto's garage 😊
 8. Klurar lite på att köra med en tillfällig lösning för spjällhus, spridare osv. Till bygget för att snabba på processen. Någon som har bytt ut insug o soppadelar på sitt bygge o vill sälja av det gamla?
 9. Hmm, ok. Får titta på möjligheten senare. Men rent spontant så tror jag att scoopet kommer fastna på fläktarna. Det är om man ska skära isär scoopet och göra en skarv med tätlist som sitter kvar i kylaren när man lyfter. Men kanske får bli ett senare projekt.
 10. Hej, Det skulle gå bra. Jag är hemma då jag har en som ska hämta hyllor imorgon
 11. En dum fråga kanske, men är det meningen att man ska kunna öppna främre huven med scoopet på plats?
 12. Krängningahämmarstagen nu klara också.
 13. Blir fint de där Thomas, kul o se att det rör på sig 👍 Hur gör du med diverse rör som ska dras framåt? Ser inte ut o vara allt för mycket plats i tunneln, men ögat kanske lurar mig😁
 14. Någon som är sugen hojtar till, är hirschman smcp10 lager högergängade, halva nypriset= 300kr/st endast provmonterade! Finns 4st att sälja av då jag byter ut dem mot vänstergängade.
 15. Jag är lite småsugen, men då jag ej vet ännu vilken storlek på primärrör jag kommer köra så kan jag tyvärr inte ta det beslutet idag 😕
 16. Bara o slå till 😁 Inte allt för långt från mig 🤔
 17. Kan lätta din börda om du kan skicka inkl. frakt för listat pris. (schenker brukar vara billiga på lätta grejer likt dessa, typ 59 kr eller dyl.)
 18. Motor o låda på plats, instrumentpanel o ratt på plats, plåten i höger hjulhus klar, samt beställt material för att slutföra krängningshämmarstagen. Kommer ha 4st högkvalitativa högergängade m10x1,5 länkhuvuden till salu då jag byter till vänstergängade för ena änden av stagen. Någon som är sugen hojtar till, är hirschman smcp10 lager, halva nypriset= 300kr/st endast provmonterade!
 19. Vill minnas att jag postade vxlknopp i gulffärger i min tråd förut. Men hittar inte på den, och lyckas inte googla fram den heller. Skulle vilja köpa mig en innan dom slutar existera, men då behöver jag tips på vart någon annan möjligen kan ha sett sådana. Ser ut som denna, men gulfkulörer istället.
 20. Touchdown, sjukt liten bilen blir helt plötsligt 🤣
 21. Fått ihop bakvagnen nu, saknas stag för k-hämmare endast.
 22. Med andra ord så finnes intresse från min sida 🙂 EDIT: Ska du installera godingar likt dessa?
 23. Kan tänka mig lätta din börda av dessa dämpare då jag likt dig lär behöva samma dämpning 🤣 Får dom plats med 01e låda?
×
×
 • Create New...