Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  1157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

swedishGT40 last won the day on November 7 2021

swedishGT40 had the most liked content!

Reputation

284 Excellent

About swedishGT40

 • Birthday 11/05/1982

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Västmanland

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Lorenz
 • Ort
  Västerås
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

4707 profile views
 1. Ursäkta min svaga "google-fu" då jag vet att t.om. jag själv frågat detta förut. Men nu är det högaktuellt att maska av och pulverlacka hjulupphängningen, dvs. jag vill veta skarpt vad som anses vara ett MÅSTE att maska över för att inte skapa mekaniska problem. T.ex. där jag pressar i en gummibussning, är det verkligen nödvändigt att maska av insidan av hylsan från pulvret? Kan förstå ytor där t.ex. lagerhus, hylsor, förband etc. ska sitta. Men samtidigt så ser jag hela tiden folk och företag som tillverkar och säljer delar som är fullt pulverlackade. Vart ska man lägga sig?
 2. Kom tillslut överens med mig själv om hur jag vill göra med släcksystem. Snubblade över denna som det var YPPERLIGT pris på samt FIA godkänd enligt teknisk lista 16: https://speedpro.eu/produkt/rrs-optifirex-elektricky-hasici-system-fia-425l/?wcmlc=EUR
 3. Tack för feedbacken, det var verkligen intressant o se alla olika varianter. Denna gång var det Micke's bild som gav mig det slutliga svaret och jag är på rätt väg (dvs. samma approach som Micke) Detta förklarar också hålen som jag nu minns att jag frågade dig om i instrumentbrädan Micke, dom är där av samma anledning som mina kommer vara, för att skruva den stabilare delen med träbakstycke mot chassiet 😁
 4. Gjort ett avbrott i instrumentpanelen och fixade iordning undre fästena till kylaren istället. Skulle behöva göra något fäste som bygger så lite som möjligt nu för o hålla ner den men samtidigt inte vara i vägen för huvscoopet.
 5. Har rätat upp sargen ovan instrumenten och plasta ihop, baksidan förstärkts i nästa steg. Hoppas den håller formen nu då 🤣 Har även kapat upp och justerat ut ändarna för att kunna bygga på med skum o plasta ihop nya formen för att passa mot dörrarna. Helt otroligt hur fel formad den är... Förresten så vore det uppskattat om folk som är klara med sin kupé kunde fota lite hur det ser ut i området runt a-stolpen och dörrposten/gångjärnet. Är nyfiken på hur folk har avslutat runt panelen i det området nämligen, då jag tycker min är otillräcklig i storlek. SGT bilar av extra intresse då det är kaross från dem jag har byggt på.
 6. Klurar lite på släcksystem och vart man ska lägga balansen. 4,25L känns overkill då jag inte tänkt släcka kupén, utan bara motorrum och trösklar. Sen tänker jag mig att man har en liten handsläckare framför sätet på passagerarsidan istället som komplement om det skulle behövas för att ta sig ut(dvs. Om det centrala systemet fallerar) Men frågan är mest om man ska orka brys sig om ett elektriskt system, vad får man för minst dubbla pengarna liksom? Skulle nog helst vilja ha ett lättviktssystem, men kanske inte nödvändigtvis elektriskt. Tips på vart man hittar 2,8L alusystem och tillhörande liten handflaska för vettiga pengar?(gärna svart tub om så finns) OMP är lite väl dyra för deras grejer tycker jag. Och tyvärr blir 2.8L stål +2.4L hand över 10kg släcksystem, mycket vikt o addera bara sådär 🤔
 7. Hej Johan, det låter lite udda, men jag vet att han inte säljer delar som är "svåra att få tag i" till kunder hos andra konkurrenter. Ungefär som RCR inte säljer något alls mer eller mindre om du inte köpt bil av dem. Jag har dock blivit quotad delar från honom tidigare som jag tänkte köpa, t.ex. täckgaller, rutor, lampor etc.
 8. Kör du med dessa själv? Det jag var fundersam på med varianten jag la upp bild på är just om någon nötning av rören förekommer med glasfiberväven som kanske kan orsaka problem över tid. Något du reflekterat över isf?
 9. Vad händer här då, har du gått o blivit klar? 😁
 10. Tack för tipsen, ska kolla närmare vad karnag har, dom andra kommer tyvärr inte få plats (tror jag) Idag svarvade jag nya bussningar till bakre gångjärnen och fick lite mer styr på karossen då och kunde därmed också svarva fästen som svetsades in för gasfjädrarna bak.
 11. Någon som har erfarenhet av att isolera kylarrör och ac rör med denna typ av slang? Har använt denna förut i motvänt syfte, dvs. att skydda rören från värmekällor utifrån, men borde väl funka tvärtom också? Tänkte isolera rören i tunneln med denna då det är trångt, och konventionell isolering blir nog svårt o klämma in.
 12. Intressant, men tveksamt att jag skulle välja grått. Har testat o färglägga bärarmar o annat i orange i modellen, det föll inte i smaken tyvärr. Däremot kommer fälgarna lackas om till orange i centrumpartiet framgent. Blank/krom utseende på bärarmarna är fortfarande mest lockande tycker jag. Ska se om det går o lösa på ett vettigt sätt, annars får man gå på ett alternativ så länge tyvärr.
 13. Min pulvergubbe meddelade idag att han inte kan få tag i pulverlack med kromfinish längre, så där gick planen för hjulupphängningen/baklysena åt skogen. Några tips på alternativa kulörer som skulle kunna passa bra på hjulupphängningen kanske? Kanske i samma kulör som Gulf orange, eller Gulf baby blå? Tänkte försöka få pris på riktig också, men allt är stängt nu, så inte en susning vad en hel hjulupphängning kan tänkas kosta. Någon som har input på prissättning för kromning som fått det gjort förr? Dunka gärna på med kulörförslag annars på delarna, eller om jag "bara" ska lämna in för förädling av något slag istället kanske...(väger ju inget iaf)
 14. Vart snabba beslut, så nu är dem hemma. Ska svarva pomstyrningar till lagerhållarna och sen kapa in rören o svetsa ihop. Borde inte ta allt för lång tid.
×
×
 • Create New...