Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

swedishGT40 last won the day on November 19 2020

swedishGT40 had the most liked content!

Community Reputation

159 Excellent

About swedishGT40

 • Rank
  Garagetomte
 • Birthday 11/05/1982

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Västmanland

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Lorenz
 • Ort
  Västerås
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

2449 profile views
 1. Börjar bli dags o beställa hem kylare o kondensor. Någon som har tips på rejäl kylare som klarar mycket plågande och bankörning i dom varmaste av dagar? Pro alloy vet jag om, har frågat dem vad dom har o erbjuda, men känns lite dyrt om 750£ är deras billigaste kylare (o racevarianten kostar mer) Är ute efter en s.k. "dual pass" kylare.
 2. Kan man montera Dzus så att fjäder hamnar inuti en sluten balk? Funderar på att använda dem för o säkra sparklådorna, men då måste jag isf. säkra fjädern inuti balkar, eller skär ur balkarna o svetsa i preparerade plåtbitar med fjäder redan nitat. Sen undrar jag om Dzus försänkta modellen sticker ut under panelen? Kanske är därför de finns en "button" modell som inte är försänkt och ligger ovanpå panelen?
 3. Hittade denna som huvlås till din bil Henrik. https://www.demon-tweeks.com/se/demon-tweeks-leather-strap-panel-fasteners-ardlbs/
 4. Får kika. Tror jag siktade på ca 13cm från golv till underkant pedaler (snitthöjd) Kläm upp dem på något hemma o provsitt med lös stol, så gjorde jag för o bedömma lämplig höjd
 5. Stål, svetsat för att få plan yta. Nu måste jag grubbla på hur jag ska montera sparklådorna, vill kunna demontera dem, men vill också få det snyggt 🤔 (tänker mest uppepå sparklådan)
 6. Plåtbelagt hyllan för rutramen, tog lite instick också för att stödja instrumentpanelen och fyllde ut hörnen för att stödja tanklocken.
 7. Det är inte helt hopplöst o kunna få plats med den där. Ska montera tankarna nästa vecka och justera in sparklådorna, då kan jag kika bättre om det går o nyttja dom ytorna som ser ut o kunna funka, återkommer.
 8. Dom accepterar iaf riktiga centrummuttrar med utstick. Körde genom SFRO1 med mina fälgar som har klassisk centrummutter med tre "ekrar"
 9. Tjenare Håkan, det var länge sen sist man sågs / hörde något om din aktivitet. (Gamla alfakretsar) Vad gör du nu när du sålt av Rox'en förutom en P1800 då?
 10. Innan jag rotar runt på nätet efter några bra kylkanaler för bromsar så tänkte jag kolla vad ni på forumet kanske har liggandes som aldrig kom till användning. Behöver 2st för 76mm slang. Är dom "close enough" så kanske jag köper ändå för rätt peng o slaktar o har som modell för egentillverkade i glasfiber istället, funkar nog de med. Posta gärna bild och mått på vad ni har liggandes som ej tänkt användas, så ska vi se om det är något jag kan använda. Något liknande min modell är jag ute efter, får dock inte in modellen från demon-tweeks tror jag (är inte mycket som saknas dock)
 11. Klurar på kylningslösningar, skulle luften räcka till om man drog ett lite större rör från sidoscoopen och sen delade den baktill mellan bromskylning och oljekylare tro? Finns kanske risk att luften helst går till bromsarna bara, då det erbjuder minst motstånd eller? Alternativt någon form av bromsluftskanal under golvet(precis bakom sparklådan där hjulhuset blörjar) typ som Ferrari har likt bild. Vill man skippa nedsticket så kanske man kan använda kanaler likt dom på huven och sen leda luften genom den tomma delen av sparklådan (iaf tom där bak i mitt bygge) och
 12. Har börjat passa in sparklådor och snart återstår "bara" huven som lär skäras i hundra bitar känns det som. Men oavsett så har jag en stilla undran om hur ni som byggt klart eller nästan klart valde att göra med alupaneler och sparklådor o takspindel. Nitade ni dem uppepå panelerna, eller skar ni skarv mitt på balk för att inte få överlapp? Sitter o undrar lite vad som är snyggast och mest praktiskt (om jag inte lägger överlapp så kan jag t.ex. ha separata skruvar för sparklådan och kan därmed demontera den utan o släppa på panelerna, men blir krångligare o få till hyllan för a-stolpen)
 13. Någon som har tankar o idéer om hur man ska kyla olja, motorrum och bromsar bak samtidigt utan o montera scoopen uppepå huven? Edit: hittade lite bilder på hur Gelscoe löst sin kylning. Dock inte forcerad kanal, utan bara insläpp av luft.
 14. Detta är en bra och viktig diskussion tror jag Örjan, tack för ditt engagemang. Jag drog upp en skiss hur jag tror/vill att luften ska ta sina vägar genom och runt bilen. Övre delen är en standard GT40 kaross, inga interna luftkanaler eller tvingade scoop. Undre delen ska försöka påvisa hur jag tror man kan få luften att gå (via röda linjerna och även ena gröna på undersidan som går genom oljekyl. Oljekylen kan man ta luft till genom sidoscoopen eller undersida) Frågan jag har grubblat på är vad händer om jag delar sidoscoopen till bromsar och oljekyl, då kommer
×
×
 • Create New...