Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  1244
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

swedishGT40 last won the day on May 29

swedishGT40 had the most liked content!

Reputation

330 Excellent

About swedishGT40

 • Birthday 11/05/1982

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Västmanland

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Lorenz
 • Ort
  Västerås
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

5264 profile views
 1. Kompletterar ett par bilder på v-spåren.
 2. Jag körde på tpau's tips till förra bygget där jag ville behålla original instrument, men köra ny styrning etc. Lätt o få igång o funkade väl.(så väl elen på en alfa kan fungera iaf 😅)
 3. Kollar intresset för min trogna svarv då jag inte orkar flytta den när jag byter bostad. Har fungerat väl i min ägo, och det finns mycket tillbehör samt originalbord. T.ex. trebackschuck, fyrbackschuck, extra backar, drösvis med sparskär och vändskär samt stickskär. Det finns chuckar och dubbar m.m. Det finns kvar original drevsats och svarven har matning för gängor. Kräver 3fas uttag. Uppskattad vikt ca 350kg. Går att flytta på två personer om man skruvar bort motor, samt svarvbädd från bordet. Finns intresse av byte mot modernare bänksvarv helst med elektronisk styrning och mätning. Riktpris 20'000
 4. Tack för tipset, jag fick dock oväntat tag i en ny torkaraxel med rätt mått idag, trots ivrigt sökande i ett års tid så var det inte förens man frågade på alternativ som man hittade rätt, ironiskt kan de vara ibland 😆
 5. Kom på en sak, är det någon på forumet som har en axel med 9/16 splines? Skulle vilja testa och tillverka egna ersättningsbitar för övre delen på torkaraxeln. Detta då dom levereras med 17/32 idag överallt, när armarna är gjorda för 9/16. Dvs. jag köper gärna en snutt 9/16 splines axel om någon har över från rattstångsbygge eller dyl.
 6. Hämtade lite grejer idag, och gjorde ett trevligt besök i Arto's garage 😊
 7. Klurar lite på att köra med en tillfällig lösning för spjällhus, spridare osv. Till bygget för att snabba på processen. Någon som har bytt ut insug o soppadelar på sitt bygge o vill sälja av det gamla?
 8. Hmm, ok. Får titta på möjligheten senare. Men rent spontant så tror jag att scoopet kommer fastna på fläktarna. Det är om man ska skära isär scoopet och göra en skarv med tätlist som sitter kvar i kylaren när man lyfter. Men kanske får bli ett senare projekt.
 9. Hej, Det skulle gå bra. Jag är hemma då jag har en som ska hämta hyllor imorgon
 10. En dum fråga kanske, men är det meningen att man ska kunna öppna främre huven med scoopet på plats?
 11. Krängningahämmarstagen nu klara också.
 12. Blir fint de där Thomas, kul o se att det rör på sig 👍 Hur gör du med diverse rör som ska dras framåt? Ser inte ut o vara allt för mycket plats i tunneln, men ögat kanske lurar mig😁
 13. Någon som är sugen hojtar till, är hirschman smcp10 lager högergängade, halva nypriset= 300kr/st endast provmonterade! Finns 4st att sälja av då jag byter ut dem mot vänstergängade.
×
×
 • Create New...