Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

swedishGT40 last won the day on October 19

swedishGT40 had the most liked content!

Community Reputation

139 Excellent

About swedishGT40

 • Rank
  Garagetomte
 • Birthday 11/05/1982

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Västmanland

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Lorenz
 • Ort
  Västerås
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

2132 profile views
 1. Kan vara värt o kolla vad din närmsta SFRO tycker om ditt snabbfäste för ratten också. Minns jag rätt så brukar dom kräva tvåhandsfattning för en sådan lösning, den där kan man "råka" lossa om man klantar sig med fattningen (jag vet att det är långsökt) För övrigt så tycker jag ramen ser bra ut i konstruktionen, och borde inte ge några bekymmer för dig 👍
 2. Tack för tipsen, applicering väntas bli under kommande vecka. Just nu slipas chassiet från svetsar och preppas för appliceringen. Det är måååånga svetsar o slipa...
 3. Tips till säljaren, Kolla hur registreringen ser ut, kan vara svårsålt om bilen nästan är klar men fallit ur registret hos SFRO t.ex. Är registreringen i sin ordning och papper går att överföra så ökar försäljningsvärdet markant.
 4. Tänkte mer på det faktum att det lär spruta överallt i garaget om man ska dra fram slangen o köra loss 😅 Får testa fram om man kan få en lugn o fin stråle o spola med något av munstyckena o lite lägre tryck i ledningen kanske.
 5. Känns lite olustigt att försöka spola med slang, kanske ha en hink med vatten o en handduk som man doppar/vrider ur lite lätt o sen drar rent med. Avslutar med en torr handduk o torkar bort vattnet?
 6. Då det snart är dags för applicering av POR-15, så vill jag fråga dom som använt det hur ni applicerade "metal prep" och hur ni avlägsnade det. Det är en etsande syra som jag förstått, så man lär vilja avlägsna syran helt`? Applicering som jag förstått enligt följande: Degreaser -> Metal prep -> Rostskyddsfärg -> Eventuell topplack. Det är metal prepen jag är osäker på hanteringen utav. Applicering och avlägsning metal prep, hur exakt? Funderar på att pensla ut den, men räcker det att torka torrt sen, eller måste det tvättas bort på något vis?
 7. Idag plockades bakvagnen ner o chassiet ska nu slipas o gnos inför lack, och sen jobbar jag vidare med karossinpassning och fästen/gångjärn.
 8. https://grabcad.com/library/audi-01e-fwd-6-speed-gearbox-1
 9. Nej, fick kontakt med en nisse på annat forum som hade en gammal scanning, han lade glatt upp den på grabcad. Bli medlem där o plocka hem den gratis 👍
 10. Uppdaterat modellen efter inmätning av växellådan. Nu stämmer positionen exakt i modellen (sånär som på tiondelar) i alla led, och medbringare och drivknutar är också med i modellen nu. Börjar bli lite prylar 😆
 11. Fantastiskt engagemang att räkna på skruvförband måste jag säga, kör på, jag har flänsarna hemma o dom ska bearbetas innan montage. Idag kom godkänt beslut om utökad effekt 20kW/100kg, så allt är klart pappersmässigt nu för fortbyggnaden av bygget.
 12. Kanske det är anledningen till att Fixit gör medbringare med stift? För att avlasta skruvförbandet tänker jag. (Fräst i ett enda stycke tydligen, lär vara vansinnigt dyra)
 13. Nu är det jag som tänker tokigt, du är på rätt spår (även om formeln är lite mer avancerad) Jag hade totalt släppt tanken att varvtalet är 9ggr lägre efter utväxlingen såklart, dvs. Effekten är densamma, det är bara momentet som ökar och varvtalet minskar i samma proportion. Edit: Oavsett så bör det hålla, finns många som kör effekt genom 108mm knutar, och det är 6st m10 på 94mm bultcirkel.
 14. Så vid maxvarv på ettan har jag 9ggr effekten? Dvs. En 500hk motor ger 4500hk på hjulen? Låter lite tokigt.
 15. Lekte lite igår, fick tag i en vettig modell och det ska moddas och fixas innan det är klart, men det är mycket bättre utgångsläge än den gamla dummien som låg inne (växellådan)
×
×
 • Create New...