Jump to content

flintstone

Forumdeltagare
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Andreas Gumowski
 • Ort
  Sigtuna
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så om man vill ha en högre nivå än 3punkt, så får man det inte... lite konstigt! Det är som om ett fordon som måste ha bromsar inte skulle få ha ABS... Men jag är nog för gammal för att bli förvånad. Jag har tävlat med bil över 30 år och jag har svårt att förstå, att 4 punkt (eller mera) skulle bara bli bättre om man har fullbur och öronlappstolar. Även om man sitter på en ölback i bilen, så är 4punktsbätet säkrare än 3 punkt, under förutsättning att det är rätt monterat.
 2. Tack för ditt svar, Gustaf. Jag tycker det är lite konstigt att ett 4 punktsbälte, som är säkrare än ett 3 punktsbälte, med rätt väg gokännande (ECE) inte akcepteras. Men... man får väl byta efter besiktningen. När det gäller ett enkelt 3pkt bälte, för besiktningen har du ngt tips? det vore ju en dröm om man kunde använda samma fästpunkter som 4punkt! finns det 3 punktsbälten utan rulle?
 3. hej alla vetande. jag har letat och letat... tur att man redan tidigare var gråhårig! Fråga 1. bilen skall enligt reglerna ha 3-punktsbälten... men är väggodkända 4 punktsbälten ok? Fråga 2. var hittar jag en ritning med de vinklar som gäller fästpunkterna? det enda jag hittade var på sid 20 i regler för bil utdragen och jag blev inte klokare av den röriga ritningen på sid 140 i bygghandboken
 4. Beställer, så får vi se... Är det någon som har ett beprövat montreingskoncept? De skruvas fast med 2 bult underifrån, men man vill helst ha någon justeringsmöjlighet... Sidled är enkelt - ovalt bulthål, men upp och ner?
 5. vet du om dessa bälten är ECE godkända? och är det korta typen (för 2 sitsiga bilar) eller standard?
 6. nu har jag fått svar av Hella och de verkar ha rätt märkning! den övre 1E3 996 160-671 , den nedre 1EE 996 174-251
 7. Någon som vet om denna lampa blir godkänd? verkar inte finnas några symboler på glasen, men i beskrivningen står det Inspection Tag: E4 11372; ECE/SAE https://catalog.hella.com/catalog/product/view/id/9617/s/1EE 996 174-251/ vore iofs konstigt om Hella tog fram ngt, som inte var godkänt... alternativt denna lampa https://catalog.hella.com/catalog/product/view/id/9722/s/1E3 996 160-671/ oläsbar märkning på katalogfotot, men i beskrivningen står det Inspection Tag E4 10198,E4 6542,E4 6543,ECE
 8. Hur ser bältesfrågan för gatbilar ut idag? Är det fortfarande bara 3 punkts standard bälten som gäller, ellar har det blivit någon ändring där? Har sökt i Forumet, men hittar bara gamla inlägg. Om det är gamla reglerna som gäller, har ni tipps på några bra " beg" bälten som får plats på ett vettigt sätt, eller skall man använda sig tex av Mekonomens https://www.mekonomen.se/bil/tillbehor/sakerhet/sakerhetsbalten-och-nackstod/sakerhetsbalte-universal-pa9395sv ? Helst skulle man ju sätta in https://www.mlimits.se/motorsport-styling/invandig-utrustning/balte/folkrace/balte-sparco-3-punktsbalte.html eller ngt liknande. Stolarna är ett annat kapitel... Vettiga stolar till en Dala7? De skall få plats, jag skall få plats i dem (Bred akterdel 🙂 ) och så skall de se någorlunda vettiga ut i den bilen. Tacksam för tips eller kommentarer.
 9. lite konstigt att det blev bättre när du gick upp i diameter, vilket ger lägre tryck i oket, men huvudsaken det blev bra!
 10. Tack! Vad har du för diameter på huvudcylindrarna?
 11. Ok, då väntar jag på testresultaten 🤔
 12. men du har fortfarande 0.625 cylindrar för både fram och bak?
 13. Hänger på denna fråga... Dala7, borrade 240 ok fram, 940 ok bak, ingen servo. Vilken diameter rekommenderas på h-cylindrarna fram resp bak?
×
×
 • Create New...