Jump to content

Peter-E

Forumdeltagare
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Peter-E

  1. 10 timmar sedan, Jocke4U sade:

    Nej, det är inte SFRO utan Transportstyrelsen och när man gör ursprungskontrollen där man skickar in kvitton på delar man använt.

    Tips (igen) köp SFRO's byggbok och du kan även kolla lite här http://sfro.com/index.php/byggbesiktningsprocessen/ursprungskontroll

    Sen finns det troligen inte ett fast % av inköpspriset men skulle du köpa alla väsentliga delar av en och samma leverantör så kan du nog få problem

    Ja jag får ta och skaffa SFROs bok. 

    En annan fundering.. Det är väl max 20kw/100kg som är tillåtet om man får dispens?  Det begränsar ju valet av motor ordentligt. Westfield har ju motorer som ligger kring 250hk (i några modeller) och det är väl totalt omöjligt att få en Locost godkänd med den effekten i Sverige? 

  2. 6 timmar sedan, Jocke4U sade:

    Väljer du ett etablerat startkit som t.ex. Westfield så kan du lättare köpa delar från olika leverantörer men ändå enkelt att hitta vad som passar. Därmed undviker du att bli klassad som byggsatsbyggare.

    Spara även ALLA kvitton, även småprylar som lite skruv här och där - som tar en större budgetpost än vad man kan tro. Allt sånt hjälper också till att undvika byggsatsklassningen.

     

    "Byggsatsklassningen" innebär det att bygget döms ut av SFRO och därmed aldrig kan användas på allmän väg? 

  3. 1 timme sedan, Christer J sade:

    Jag är 182 och har samma längd i golvet och grabben som är 192 slår knäna i ratten i den. Dala7 Anders försökte inte ens krypa ner. 

    Och det är en Mcsorley du pratar om? 

  4. 1 timme sedan, Christer J sade:

    Även om du skulle köpa en färdigbyggd bil i England så måste den reggas som amatörbygge för att få köra den. Det låter som om du ser det som en nackdel med amatörbyggd bil? Jag ser bara fördelar.

    Nej jag ser inga nackdelar. Försöker bara skapa mig en uppfattning om "spelets regler". Att köpa en färdigbyggd ny bil från England har aldrig varit aktuellt, däremot hade jag kunnat tänka mig en komplett byggsats och skruva ihop själv. 

×
×
  • Create New...