Jump to content

Mikael Nordin

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by Mikael Nordin

 1. Bilen fungerar igen och i söndags kördes sprintfinalen med Svkg på Vårgårda flygfält. Denna gång med lite annat upplägg. Detta gjorde så körningarna flöt på bättre och väntetiden blev kortare. Gött jobb Svkg Hur gick detta då? Helt ok. Bilen höll tätt och körningen gick bra. Lyckades med 72-tider, 72.55, 72.73 och 52.47. Håller ett jämnt, lågt tempo Extra nöjd med 180-graders vändningen i första filmen. https://youtu.be/cKsjpGD9OJE https://youtu.be/XDNrqFk7gdg
 2. Då har man äntligen fått ordning på bilen och oljetrycket igen Efter att jag monterade det nya filtret bytte jag olja o vips så va allt oljetryck borta. Testade oljetrycksmätaren och den verkade funka. Efter att jag rivigt motorn och kontrollerat oljepump, övertrycksventil, pick-up, oljetråg o.s.v utan att hitta något fel kopplade jag in en mekanisk tryckmätare. Oljetryck som vanligt. Fick tag i en ny givare av Peter på Rejsa forumet (Tackar!) och kopplade in den. Inget oljetryck ändå Visade sig att min fräcka, Swoosh tryckmätare lagt av helt. Kanske lika bra, väldigt svårt att se oljetrycket i solljus med den mätaren så det fick bli en gammal hederlig mekanisk AutoMeter mätare istället. Dock va den nya mätaren något mindre än hålet i bilen så fick snida till en liten täckbricka i kolfiber. Tycker det blev helt ok Känns bra att allt är klart inför Sprintfinalen på Vårgårda flygfält och höstrusket på Falkenbergs motorbana med Svkg
 3. EBay har jag oxå hittat på. Hittade inte på Dalhems dock, har du någon länk?
 4. Var får man tag på en sådan här oljetrycksgivare? 1/8 npt gänga.
 5. Jag märkte inget läckage på banan och såg inga oljedroppar på asfalten under bilen när jag drog upp bilen på kärran. Filtret borde ha gett sig på banan. Va ju ett väldigt litet hål så olja blev väl hängande under bilen och droppade ner på kärran när den blev utspädd med regnvatten på vägen hem??? Vattnet va regnvatten som fastnat i oljespillet. Regnade ganska bra på vägen hem när bilen stod på släpet.
 6. Bytt oljefilter och startat upp, oljetrycket är tillbaka och motorn låter bra så den har klarat sig. Ca 3-4 deciliter olja hade läckt ut.
 7. Igår traskade jag glad i hågen ner till garage för att i lugn och ro rulla av bilen från kärran. Väl i garaget hittar jag stora delar av släpkärran dränkt i olja och vatten Faan! Tänkte jag högt för mig själv. Nu har motorn gått åt helvete Pallar upp bilen och tar en titt. Verkar som det läckt från motorns vänstra, bakre del som sedan har skvätt på golvet undertill. Torrt och fint i övrigt. Hittar inget uppenbart fel så jag startar upp motorn. Den låter bra men får bara upp ca 2,5 i oljetryck. Brukar vara närmare 6 på kall motor. Helvetesjävlaskit Nu har motorn sagt upp sig ordentligt Slänger mig under bilen igen och ser då en liten bäck av olja som rinner ur motorn. Oljefiltret har spruckit Känner genast att jag börjar torka upp efter ett par kallsvettiga minuter. Nytt oljefilter och en tvättning så är vi på banan igen. Puh Hoppas att filtret va ett måndagsexemplar...
 8. Får också passa på att tacka för en trevlig, bra bandag, Hoppas på några fler bilar till nästa år.
 9. Tillbaka från körning på Kinnekulle med Locost-klubben. Bra arrat och vi klarade oss från regn så är väldigt nöjd Väldigt lite bilar, typ 25st som både är bra och dåligt. Många fria varv men lite ensamt ibland... Bilen och körningen gick bra, det nya kolfiberlocket funkade kanon. Återkommer med film och tider. Lyckades på slutet av dagen ta tv-kurvan på ett alternativt sett Som sagt flöt dagen på bra om man glömmer min lilla snurrning. Enligt Harry's LapTimer gjordes många 58 tider och 3-4 57:or. Dagens bästa blev 56:74 men när jag manuellt tar tid så får jag den till en väldigt låg 57:a så får nog ta den med en redig nypa salt Några varv från dagen:
 10. En liten sommar update. Då jag inte har någon extrastol i bilen tänkte jag fixa något för att förhindra att grus, sten , däcksrester, luft och all annan skit som flyger in i cockpiten. Blev en liten tonneau i kolfiber. Får se om det gör någon skillnad.
 11. De nya extra framfälgarna börjar bli klara Anläggningsytan samt centrumhål svarvat av Anders Karlsson på Rejsa forumet ( https://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?p=1654553#1654553 ) samt bultmönster borrat/konat av mig. Nu skall de bara skruvas ihop. Ser ut som fantasin flödade fritt när fälgtyp valdes....
 12. Hittade några bilder på bilen som Oskar Kärrqvist har tagit. Tackar Båda är i uppförsbacke
 13. Sprint 3 med Svkg, denna gång på ny bana (Borås Motorstadion). Som vanligt bra arrat, trevligt folk och fina bilar Riktigt tight, rolig bana med lite höjdskillnader. Lite annorlunda mot Vårgårda flygfält där vi brukar köra. Hade problem med de tighta vändningarna men lyckades med två 45-tider och 45,14 som bäst. Halkar tyvärr ner några placeringar i totalen då Figgs, Strigård och Liljekvist körde fin-fint + många andra Film:
 14. Har fått tag på det 4:e fälgcentrumet Är det någon som har en svarv eller vet någon som kan hjälpa mig svarva av lite på anläggningsytan samt ta upp centrumhålen lite på centrumen? Gärna runt gbg området.
 15. Hittade en bild från Kinnekulle som Fredrik Arvidsson har tagit. Tack Lägger upp den här, är ju så sällan man får kort på bilen i rörelse... Hittade ytterligare en bild som Maciej Matwiejczuk har tagit. Tackar Ser ut som föraren få gå all in på salladsdieten
 16. Film. Fick tyvärr inte med någon utan 57varven 😞 Fick dock med en svårt missad växling😁
 17. Schroth har både till Westfield och Caterham som funkar bra. Buy Schroth Westfield II ASM Harness | Demon Tweeks (demon-tweeks.com) Buy Schroth Caterham II ASM Harness | Demon Tweeks (demon-tweeks.com) Sabelt har oxå. Buy Sabelt Lightweight Caterham / Kit Car 4 Point Harness | Demon Tweeks (demon-tweeks.com) Buy Sabelt Ultralight Westfield / Kit Car 4 Point Harness | Demon Tweeks (demon-tweeks.com)
 18. Hemkommen från Bankalaset med Svkg på Kinnekulle. Fantastiskt väder, mycket fina bilar och trevligt folk Som vanligt mycket bilar i varje pass men allt flöt på utan några incidenter. Körde i race-gruppen och fick till en hel drös låga 58-tider och lyckades med några 57:or. 57.96 och 57.34. Enligt Harry's så kör jag svårt ojämnt Viritual best visar 53.22 om jag sätter alla sectionerna. Tyvärr lär ju det aldrig hända
 19. Bilen lastad och klar inför avfärd mot Kinnekulle Ring tidigt i morgonbitti Hämtade oxå ytterligare några paket. Denna gång fälgcentrum till det nya fälgprojektet. Borra lite bultmönster och lite färg och de blir kalas till de nya fälgbanorna Behöver nu bara ett centrum till.
 20. 1. Jari Kinnunen, körning med 1 förare, 1 på mat 2. Per "Pac" Adelsson, Körning med 1(kanske 2) förare, 1 på mat(kanske) 3.Fredrik Vedde Engzell, körning 1förare, 2 på mat 4. Mikael Nordin, körning med 1 förare.
 21. Då va bilen fit for fight igen och klar för Kinnekulle med Svkg på lördag.
 22. I fallet med Martins 7a låter det mer som de har problem med batteri/laddning då startmotorn går runt. Låter ju riktigt seg när den drar runt motorn. https://www.facebook.com/JarlsBilservice/videos/949108358481361/ I mitt fall hände inget när man tryckte på starten p.g.a att en switch ej funkade som tänkt.
 23. Tanken har slagit mig oxå men denna kontakt är tydligen oxå med och styr varvtalsbegränsningen och insprutningen så motorn går ej helt ok med den borta. Är det smällen med Jarls 7:a du menar?
 24. Felet hittat. Det är brytaren på kopplingen som slutat fungera. Får se om jag kan få igång den eller om den måste bytas.
 25. Ja, det finns ju en del. Har kollat det mesta men har ej hittat sidostöds sensorn än. Får fortsätta kollen.
×
×
 • Create New...