Jump to content

Göran Nilsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by Göran Nilsson

 1. Jag brukar lufta bromssystemet genom att trycka in bromsolja i luftnipplarna och därigenom pressa luften framför sig ända upp till huvudcylinderns oljebehållare.
 2. Jag anlände kl 07:30 då var det en hel del folk/bilar där men inga långa köer, Max 3 personer i kö. När bilkaravanen startade gick det det väldigt sakta på fina små krokiga vägar men jag tröttnade halvvägs och tog en egen väg direkt till Vallåkraträffen. Jag tror att jag kom dit som nr 2 och fick en väldigt fin parkeringsplats. Jag såg ett par 7:or och väldigt många andra bilar och bäst av allt är det ju att prata bilbygge med intresserade. PS. När jag startade hemifrån kl 6 var vägbanan blöt sedan nattens regn dock bara ett par tre mil men det räckte för att skita ner bilen ordentligt, så nu blir det ett par timmar tvättande men det är det värt.
 3. Hej Någon som planerar att delta i Lergökarallyt imorgon, 20/8 ? Vet ni om man kan komma starten när som helst mellan 07:00-09:00 ?
 4. Jag tror säkert att det kommer fungera om du värmebehandlar delen i ugn, sätter metallhylsor i skruvhålen och staga upp insuget så den inte hänger fritt.
 5. Denna epoxin är lättillgänglig i Sverige och här ser du Tg i databladet. http://www.nilsmalmgren.se/Datablad/TDS S NM Laminering 635.pdf Vad använder du för glasfiber till insuget ? Glöm inte sätta metallhylsor i skruvhålen 🙂
 6. Så gjorde jag ett litet stöd för kopplingsfoten men det slutliga utförandet blev inte som jag ritade det, det blev bättre i verkligheten 😀. Fotstödet har samma justerbarhet i djupled som pedalstället, 4 positioner 40mm delning. Dessutom har stolen 3 positioner i djupled.
 7. Nu har jag riggat om och mätt bump-steer totalt 12 ggr och lyckats få ner bump till mindre än 1mm, så jag är rätt nöjd 😄
 8. Det blev jättefint, bra jobbat 👍🏻
 9. Det relät är av typen NO, normaly open, och så har den schotty fly back diod. Dioden är där för att släcka ut störningar som kan påverka annan känslig elektronik. Jag har alltid använt mej av vanliga standard relän utan problem, till pumpar , fläktar och andra elförbrukare i mina fordon. Mina relän styrs av en MaxxECU. Vid ett tillfälle beställde jag högkvalitets relän med fly back diod dock hade jag glömt att det var sådana när jag skulle använd dem och kopplade några fel, dioden var polaritets känslig, så då gick de sönder.
 10. Vanligt standard relä som är NO, (Normaly Open), alltså den sluter kontakterna när relät drar funkar och att den klarar pumpens effektbehov, de flesta bilrelä brukar klara 40Amp. Vad drar din pump? ’För att jag är nyfiken , vad skulle det vara för speciellt med det dedikerade relät vara som inte ett standard relä har ?
 11. Tack vare kontinuerligt regn idag och att jag fick hem den sista svarvade detaljen till styrsystemet, styrstagsförlängarna, så kunde jag jobba lite på bilen. Leveransen tog en del extra tid då jag strulade med ritningen. Men hursomhelst så riggade jag styrväxlen provisoriskt/teoretiskt bara för att få ett första mätvärde på BumpSteer. Inte så illa, avvikelsen från vertikallinjen blev 3,0mm det är detsamma som 0,27 grader och jag tror att det är svårt att ha den precisionen med bara ratten när man kör 🧐. Jag tänker göra ett par nya riggningar och bumpsteermätningar av styrväxlen för att se effekten, det kanske går att förbättra lite. Det var gött att va i verkstaden och meka lite med bilen det har inte blivit mycket av den varan de senaste månaderna då det är så mycket annat jag vill göra och Måste göra, man får ju inte missa att köra mycket med finbilen och köpa glass. Imorgon blir det solsken och då blir det nog en tur till Skummeslöv strand för en glass 🍦.
 12. Jag har god erfarenhet av detta medel. https://www.skruvskemiteknik.se/shop/product/rapid-s-trogflytande-fargbortagare-2-liter?tm=webbshop
 13. Ja, det är både hel och halvljus i samma insats. Ja, den är godkänd, märkt med HCR, den är godkänd med H1 lampa. Nej, den är inte godkänd med H1 LED lampa. Det är bara jag som ska prova å se hur ljudbilden blir och hur mycket ljus det blir. Fördelen är att blir mindre varmt med den H1 LED lampa jag köpt.
 14. Vill du ha STL-filen på kåpan så skicka ett pm med e-postadress så kan du fnula ihop ett par själv.
 15. Emil och Benny Tackar för uppmuntran 😀. Se info i bifogad foto, ur tråden om ”Tips om belysning”. Det är en vanlig H1 lampa som gör att det blir ganska varmt, jag köpte några H1 LED men vet inte om hur ljusstarka eller hur ljusbilden blir med dem, återstår att se senare. Kåpan har jag ritat själv och en kamrat har 3D printat den i för mej okänt material.
 16. Denna pumpen med bifogade munstycke ger en fin vattendimma. Jag planerade att använda det till att kyla intercoolern men ändrade luftintaget istället. Finns i Killeberg, kan skickas mot fraktkostnad. Pris 400kr
 17. Nu händer det ju massor i ditt projekt, kul att läsa 👍🏻. Här kommer några tankar från mej , kan inte garantera att jag har rätt MEN - Jag har tidigare fått rådet att bara använda vax som är särskilt avsett som släppmedel dessutom använder jag alltid PVA ovanpå vaxet, vet inte hur det fungerar med vanligt bilvax. - För bästa vidhäftning skall man använda polyester på polyester och epoxi på epoxi men är det inga delar som utsätts för några nämnvärda belastningar kan man gör som man vill, jag har limmat med epoxi på polyester utan några problem. - Berätta gärna vad du tycker om hur krängningshämmaren påverkade köregenskaperna .
 18. Jag har lyckats att klämma in några timmar i verkstaden då det varit regnväder. Då tillverkade jag alla rockers och monterade stötstänger och stötdämparna så nu har jag fjädring😀. Bara för att jag var nyfiken riggade jag bakvagnen så att jag kunde se hur mycket fjädrarna komprimerades och för att gunga lite. Nu är inte bilen komplett men fick ändå en indikation på att fjädrarna inte är helt fel. Med coilover på plats kunde jag svetsa fast hållare till strålkastarna och så gjorde jag en grov inmätning på strålkastarpositionen, höjd och avstånd från ytterkant på hjul/skärm. Och tillverkade fästena på strålkastarna och filade till och monterade strålkastarhuset. Positionsljus och blinkers kommer senare när jag hittat något smått.
 19. Kul att du har kommit igång igen, det är aldrig roligt att ha motivationsbrist, du gör ett fantastiskt fint jobb på dina bilar.
 20. Jag upptäckte att några bensinslangar hade torrsprickor, det sitter 4st korta stumpar i OEM fuelrail, de var inte mer än 12 månader gamla. Jäkla jobba att byta dem , tog säker 8 timmars jobb. Därför ville jag ha slangar av bästa kvalité för att slippa byta igen på många år. Efter en del telefonsamtal fick jag rådet att köpa detta fabrikatet. https://www.streetpower.se/351-bransleslang-gummi
 21. Det är säker fler än du och jag som haft problem med motor som bluddrar. Som jag nämnde tidigare så bluddrade min motor så fort motortemperaturen började stiga, den gick bra när den var kall men aldrig när den var ljummen/varm. Orsaken var att jag matade in bränslet på returledningen i OEM fuelrail, BTR sitter på denna fuelrail. Resultatet blev att en cylinder gick så magert så att den inte tände när temperaturen steg pga att ECUn justerade bränslet med motortemperaturen. När den var kall fick den cylinder tillräckligt med bränsle för att den skulle tända alla gånger. Det tog tid innan jag fattade det. Jag kunde lätt identifiera vilken cylinder strulade, när motorn var varm kunde jag rycka bort tändkablen på den cylindern utan att motorn ändrade varvtal nämnvärt , på tomgång, å då trodde jag givetvis att det var något med tändningen. Ge inte upp 💪
 22. Fy tusan så tråkigt, jag lider med dej. Ge inte upp, det finns en lösning, det är säkert!!!!.
 23. Johan, nu har jag alla grejor hemma så nu är det läge att brotscha mina två hål. Jag skickar ett pm till dej.
 24. Det var snyggt slöjdat 👍🏻
 25. En godhjärtad medlem hjälpte mej med att svarva en aluminiumdetalj till bränsletanken så nu har jag svetsat det sista på tanken och kan lämna tillbaks den lånade AC Tigsvets. Jag har fått hem delarna till rattstången, knutar, lager och teleskoperande krocksäker rattaxel. Dock saknar jag några detaljer för att kunna koppla ihop styrsystemet.
×
×
 • Create New...