Jump to content

john koskela

Forumdeltagare
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

john koskela last won the day on January 26 2018

john koskela had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About john koskela

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  john koskela
 • Ort
  säffle
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har köpt en lyft. Ni kan ta bort inlägget/annonsen.
 2. Vil köpa en Saxlyft / låglyft. Någon som har och vill sälja? John Koskela, Säffle. 070 5733165 john.koskela@telia.com
 3. Biltema mätare med tankarmatur funkar alldeles utmärkt.
 4. Går bra / godkänt med ögla runt kroken. Du får absolut inte svetsa i en godkänd draganordning. Om du inte byggt den själv alltså......
 5. Galva chassiet. Väger lite mer men blir rostskyddat på både ut och insidan.
 6. Jodå...det gick bra. Var inga större problem alls med vare sig SFRO eller bes organet(OPUS). Fick ut den på vägen hösten 2018. Körde med öppna kort med SFRO. Sa att det var en engelsk import som rivits i minsta detalj och byggts om till vänsterstyrning samt förstärkts. Visade kort på den renblästrade ramen med alla förstärkningar. SFRO gjorde ett test på en rambit, tror det hette Brinell prov. Det visade sig att ramen var av godkänd materialkvalite. Bärarmarna byggde jag nya med de gamla som mall. Köpte rätt sorts rör av ett företag här i Säffle. Fick intyg på stålkvaltén då också. Jag tyckte
 7. En kompis har en hel bil som inte är dyr, men den står i Säffle.
 8. Jag kom över en ny oanvänd adapterplatta från KL racing för 1500kr. Kostar ny 2995kr och finns på lager hos KL racing. Finns för bade rakställd aller originallutande motor. Jag kör med lut för att slippa modda tråget. Kör med B5254 svänghjul och tryckplatta samt lamell och urtrampningslager från Volvo M47. Det som behövs är ett ersätta metallbussningen i bakkant på vevaxeln mot ett kullager anpassat för M47 lådan. Kostar under 100 lappen. Satsa på 170 hästaraen B5254 (20vent)direkt. B5252 140hk (10vent är rätt tråkig)
 9. Volvo M90 som satt i 960-2,5l passar rakt av på volvo B5252 och B5254. Men...….de är sällsynta! Jag kör B5254 med adapterplatta och M47 låda.
 10. När du tagit bort ac och servopump så måste du flytta ner spännrullen några cm för att den ska kunna sträcka remmen. Orkade hitta en rem på biltema som passade tillslut. Kommer inte ihåg längden på den men kan mäta om det skulle behövas. John Koskela
 11. Har volvo b5252s (rak femma 10v 144hk) med adapterplatta och volvo m47 låda i min Seven. Prövade med m90 först men den är väldigt mycket bredare än m47'an. Många säger att m47'an inte ska hålla, men har inte varit några problem alls för mig....den sitter ju original i en del volvo turbo bilar och håller ju där. Nu i vinter åker motorn ur och ersätts av en renoverad och trimmad b5254s (20v 170hk). Får se hur lådan håller för det.
 12. Varit på OPUS och fått klarhet i fallet. Felet som begåtts är att bilen skulle varit kontrollbesiktigad i samband med registreringsbesiktningen. Bara den får en godkänd kontrollbes så ska den bli bes. fri till 2099. Det konstiga är att jag kunnat ta den i trafik utan kontrollbesiktning..... De irriterande stavfelen / felinformationen skulle han rätta till imorgon.
 13. Jag har nu varit i kontakt med TS tekniska angående min bil. Personen jag fick prata med visste inte vad T12BF var för något. Efter att ha pratat och förklarat för honom vad det innebar kollade han upp min bil och dess uppgifter. Han påstod att det var bes.teknikern som gjort min bes som hade fyllt i fel information. Jag skulle prata med honom och be att han rättar till de felaktiga uppgifterna. Ville han inte hjälpa till med det så fick jag ett nummer som gick till någon särskild avdelning på TS som skulle ta tag i ärendet. Tänkte svänga förbi Opus idag och prata med bes.teknikern.
 14. Fick min sjua godkänd vid nyreg 18 08 28 med koden T12BF. Det som förbryllar är att söker jag den via transportstyrelsens ägaruppgifter så står det att nästa bes ska ske senast 21 08 31. Har de gjort fel där eller? Är för övrigt ganska många fel/stavfel i det dokumentet man får upp om man söker på den. Något jag borde prata med dem om eller vad tror ni?
×
×
 • Create New...