Jump to content

Mats Carlsson

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Mats Carlsson

  1. Årsmodell 2017, 910kg lastvikt, nybesiktigat, fint skick, winch Pris 17000kr
  2. Hej Raine, Preliminärt tror jag inte att ett sådant byte vore intressant för mig men skicka några bilder så får jag se bilen. Mats
  3. Bilen är från början byggd av Steel och byggtråd finns finns på forumet. Den har en Volvo T5 motor (Maxx ECU), M90 låda och 1031 bakaxel med 4.10 utväxling och diffbroms samt en kort styrväxel . Bilen är rymlig och jag som väger 100kg och är 193 cm lång sitter bra. Finns mycket delar bla 200hk insprutningsmotor 6 hjul med R däck. Finns mycket att berätta, den som är intresserad får höra av sig så finns mer info.
  4. Jag planerade att byta ut min sugfemma mot en turbofemma redan förra vintern men lite inspirationsbrist tillsammans med att det tog mig lite längre tid än planerat att få motorn att fungera med MAXXECU gjorde att den inte är klar förrän nu till våren. Som läget är nu så fungerar motorn men mappning kvarstår.
  5. Så här ser det ut i min bil med Volvo femma.
  6. Bengt Johansson (postmanpat) 1 på körning 1 på grill Anders Kamperin (Offroad) 1 på grill. Per Adelsson(Pac), 1 på körning (B) Göran Nilsson. 1 körning, 1 grill Kjell Andersson. funktionär 1 på grill Roland Käll, funktionär 1 på grill Andreas Svensson, grill och körning. (B) Jakob cederblad(jake),1 körning, 1 grill (B) Jari Kinnunen, 1 körning, 1 grill Per Ersson funktionär 1 på grill Leif Larson ( men bara kanske beror på om jag kommer hem eller icke covid-19 jobb) kan jag åter komma närmare och när är sista dagen för bestlut? KAN EJ Mikael Nordin 1 körning. Christer Johansson (Christer J) 1 funktionär, 2 på grill, ingen körning Fredrik(Vedde) Engzell, Funktionär, 2 på grill och 1 körning.(B) Mattias Kristiansson 1grill, 1 körning🤟 2 funktionär Lars Andersson. 1 grill 1 körning Per Lindberg 1grill 1 körning Horst Grieger 1 körning Magnus Viktorsson (Ford GT40) 1 körning Magnus Viktorsson (BMW E30) 1 körning Peter Björk (Mazda Miata) 1 körning Anders Eggelind 1grill 1körning Txbias Berndtsxn (lupus) 1körning 1 grill ( med reservation för att jobbet krockat de 3 senaste årena ) Daniel Römer (daromer) 1grill, 1 körning (B) Johnny Johansson 1 körning (B) Fredrik Pousard (fege) 1 grill, funktionär (med reservation för ev. sent avhopp) Johan Weinö 1 körning Marcus C 1 körning Claes Östberg 1 körning Andreas Rauherz 1grill 1 Körning Robin Eriksson 1 körning Martin Lindberg 1 körning Stefan Sjölin (longen) 1 grill 1 körning Johan Svensson 1 körning Andreas Johansson 1 körning Mats Karlsson, funktionär, två grill Mats Norenborg, 1 grill, 1 körning Stefan Larsson (HovstaSX360). 1 grilla, 1 körning Ralf Åsėn (Mazda Miata)1 körning Emil Borg 1 på grill, kan hjälpa till som funktionär på lördag Mats Carlsson 2 körning 2 grill
  7. Är orsaken att oljepumpen sugit luft i kurvorna? I såfall, hur tänker du se till att det inte händer igen? Mats
  8. Flowmaster HP-2 fungerar bra, man slipper resonans varvtal och ljudet blir rakt av en funktion av gaspådrag och varvtal
  9. Bromsbalansen mellan fram och bakhjul kan vara ide att utvärdera. Skälvklart ska framhjulen låsa först men med för mycket broms fram blir det lätt låsta hjul.
  10. Tack för ett mycket trevligt Kinnekulle arrangemang! Som framgår av filmsnutten så var depån välfylld med 7or.😎 video-1564860872.mp4
  11. Anmälda: 1. Kjell Andersson @Kjelland28 (Ingen körning, men grill och huvudposteringen !) Ha jag blev först ! 2. Mikael Nordin @Mikael Nordin (Körning, eventuellt grillning...) 3. Fredrik Vedde Engzell @vedde körning, grillning och huvudpostering. 4. Stefan Sjölin @longen (Körning, eventuellt grillning) 5. Jari Kinnunen @Jari (ev. körning, grillning och huvudpostering) 6. Roland Käll (Grillning och Ljud/bullermätning) 7. Bengt Johansson @postmanpat (Körning, grillning och Ljud/bullermätning) 8.:T#bias B#rndtson ( supersonett) @LUPUS, grill och körning kan supporta med något på plats om jag inte får Trösk förhinder 9. Per Ersson @ersson, grillning, flaggvakt/syssla men ingen körning (@ersson jag lade till dig i listan, korrigera om ej korrekt) 10. Andreas Svensson @EUSSVEN, körning och grillning (kan även hjälpa till vid huvudpostering vid behov) 11. Mats Carlsson, körning plus grillning (2 personer grillning)
  12. Det verkar som din diff fungerar bra så jag tror inte du ska byta den men det kan vara bra att göra rondell testet du beskriver så att du vet hur den påverkar bilens egenskaper. Lösningen är ju bättre grepp fram och det kan du ju påverka med bla däcktyp, däcktryck, camber och däckbredd. En krängningshämmare fram skulle sannolikt öka understyrningen.
  13. Du säger att bilen känns pyttelite understyrd för det mesta men att framhjulen släpper när du attakerar hårdare i en kurva. Min fråga blir då vad du har i bakaxeln? Har du en diffbroms som låser vid gaspådrag så att bilen då strävar rakt fram? På en sjua blir effekten av en sådan diff påtaglig eftersom mer än 50% av vikten sannolikt är på bakhjulen (med förare).
  14. Min låda är en H1 och jag började med 3,54 i utväxling men åker idag med 4,10 eftersom jag ville ha bättre acceleration. Men vilket utväxling man väljer beror förstås på hur man vill använda bilen, är det landsväg och behagligt lågt varv på femman som gäller så är 3,14 att föredra med konsekvensen sämre acceleration.
  15. Hej Mats, ja en namne med Volvofemma var ett sammanträffande! Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran att ha byggt bilen från början utan det är Per Ståhl här på forumet som byggt den och jag har bara modifierat och vidareutvecklat den. Grundkomponenterna är en GLT motor från 92 med M90 växellåda och 1031 bakaxel. Bromsar fram är Volvo 740 och bromsar bak är Volvo s40. Bilen fungerar bra men tillhör inte dom lättaste förstås. Jag är nöjd med hur bilen fungerar men om jag skulle bygga en ny bil så skulle Volvo femman fortfarande vara ett bra alternativ men jag vet inte om jag skulle ha sug eller turbomaskin , är ambivalent där. M90 lådan jag har fungerar bra men vid ett nybygge skulle jag överväga en 6 växlad BMW för att få fler växlar. (bankörning+ landsväg) Bakvagn skulle det bli ett val mellan 1031 och Scorpio klump.
  16. Hej, jag är inte så frekvent med att lägga upp info om min bil men tänkte berätta för er vilka smärre modifieringar jag gjort i vinter. Bilen används både för vardagsutflykter och ban körning fast då med andra r-däcks skodda hjul. De förbättringspunkter jag upptäckte under förra säsongen var huvudsakligen kopplad till bankörningen. Största problemet var understyrning vid gaspådrag som beror på att min rampdiff låser hårt när jag gasar. Redan under förra säsongen justerade jag cambervinkel vilket gjorde situationen bättre men inte tillräckligt bra så nu har jag gjort följande: -Flyttat batteriet från en placering längst bak till en placering bakom kylaren -Bytt kamaxlar som skall ge ytterligare 10-15hk -Köpt nya r-däck till framhjulen, 225mm breda istället för 205mm. Förhoppningsvis får jag lite bättre balans och kan styra lite mer med gasen. Övriga modifieringar under vintern: -Ytterligare ett motorfäste lite högre upp så att motorn är mer fixerad i kurvorna -Oljetråg från nyare V70 med värmeväxlare så att jag kan hålla oljetempen på rimlig nivå -Ny ljudämpare som jag hoppas skall bryta ljudvågorna så att jag slipper resonansvarvtal (runt 2500 varv/m) då bullret för förare och passagerare blir för högt. Hade tidigare absorbtions dämpare med fritt blås.
  17. Stänklappar fram minskar stenskotten på bakskärmarna eftersom de bryter linjen från framdäckets kontaktpunkt med marken och bakskärmarna men tyvärr så studsar många stenar och hamnar ändå på bakskärmarna.
  18. Även jag har nu T112BF. Är lite imponerad av snabbheten i processen, registreringbesiktade tisdag morgon och det nya regisreringsbeviset låg i brevlådan idag.
  19. Det var Linköpings motorsällskap som arrangerade en så kallad prova på dag där både gatregistrerade och vagnboks bilar kunde köra.
×
×
  • Create New...