Jump to content

Jespervejby

Forumdeltagare
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Jespervejby

  1. Kan ev komma över Yokohama A048 men de verkar vara tillverkade 06. Inte mycket använda, dock... Vågar man ge sig på det eller är de för gamla?
  2. Någon som har 4 bra "sjuadäck" liggande? Inga rena r-däck då jag mest kör gata.
  3. Hej Christoffer, precis så tänker jag med, kanske utan expansionskärlet men i övrigt samma. Vilket anslutning satte du i insuget? typ av gänga osv.? I mitt fall är den även pluggad i underkant, vågar inte lossa på den för då läcker det väl ut kan jag tro...
  4. Bra och fina förklaringar @guldgroda , supertack. Tack även @tpau & @therealpinto för input, 🥳 Ingen som råkar veta vilken anslutning man skall använda i insuget för kylvattenevakueringen?
  5. Hmmm @tpau, det kanske är klokt att låta överskottet ta vägen nånstans. Men kopplar du bara "övertrycket" genom den transparenta slangen till kärlet? Drar systemet själv tillbaka vattnet sen då?
  6. Har en Pinto med dcoe webrar där kylvattenuttaget (till värmepaketet?) på insuget är pluggat, likaså lilla anslutningen på vattenpumpen. Har inget expansionskärl... Krypande känsla att det inte är riktigt OK.....😨 Någon som kan hjälpa mig med hur det bör vara och vilka grejer jag behöver? Tack/Jesper
  7. Ingen som vet var den kommer ifrån?
  8. Hej, jag satte i denna med gott resultat, får ju tillbaka spaken lite utan för mycket meck, kanske kan funka för dig? Fin kvalitet tyckte jag iaf😎 Då jag hade original tidigare fick jag shortshift på köpet. Går inte att jämföra, vilken skillnad. Bytte även sadeln.. https://parts.westfield-sportscars.co.uk/index.php?route=product/product&product_id=251 lycka till och gott nytt år
  9. Halloj, kan någon tala om vilken kam detta är, sitter på en 2liters pinto? Kan va kul och veta... /Jesper
  10. Coolt Gustaf, hojta till när du fått igång den. Ska du koppla vacuumet? Hur gör du i så fall? /Jesper
  11. Hej Gustaf, bra info supertack. Hur mycket vacuum skall fördelaren ha? Tänker att det måste väl påverka fördelaren och tändkurvan olika beroende på hur mycket vacuum man har, eller?
  12. Har Du tips på grejer som funkar?vad skall köpas och hur skall det kopplas ? tack på förhand👍
  13. Hej, skulle vilja koppla in vacuumet igen, kan jag få tips på hur det skall göras när det ser ut såhär? Trevlig helg!
  14. Spännande detta. Mailade med Misab som gjort insuget jag har på min och de säger att man inte kan ta vacuum därifrån. Anledningen är att det med 2 45webrar blir vacuumet för stort och således funkar inte det då... Spännande och se din lösning @guldgroda hur den funkar. Har du förgasare med? Beställde du med fast eller programmerbar kurva? vad fick du pynta? Ha det gött!
  15. Tack Gustaf, den siten var ju verkligen toppen. Det blir till o koppla in igen👍
  16. Hej! Någon som har erfarenhet av denna? Har idag en original med borttagen vacuumslang och mekanisk brytare och tänkte det kanske är läge att byta upp sig men kan för lite om detta. Annat bra förslag? Motor i övrigt Pinto med 2x45 Weber,, portad och lite vassare kam. http://www.burtonpower.com/distributor-non-vac-most-sohcs-exchange-ft299sp.html
  17. Tack Nisse. Fint kit men den kommer nog slå i instrumentbrädan, kanske finns något vinklat?
  18. Någon som har shortshift lösning till en typ9-låda liggande? Gärna med kort spak....
  19. Någon som har en varvtals begränsare liggande? Skall vara till en förgasarpinto..
  20. Fixat🤗👍 tack för hjälpen och trix alla! slutade med en rostfri fullflödesdämpare 500mm x 150mm från Rakarör i Mölndal. Bra pris och leverans på ett dygn, toppennöjd✌️. svårt med vinkeln från kollektorn och bakåt, skulle vilja haft den utmed karossen mer men hyfsat nöjd alla fall. Lagom ljud, tycker jag . Får se vad besiktningen säger.... tycker det låter mer från insuget av 45:or a.... ha det!
  21. Hmmm, misstänkte det...... något annat förslag på en dämpare så jag slipper svetsa o greja..?
×
×
  • Create New...