Jump to content

Klubbsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Klubbsson last won the day on December 1 2019

Klubbsson had the most liked content!

Reputation

21 Excellent

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

998 profile views
 1. Är momentet någorlunda rätt är det sällan just det som spökar om bultar lossnar. Jag skulle tro att dina anliggningsytor är något ojämna, det kan göra att man får sättningar i förbandet. Mängden olja ganska betydelselös men sorten kan göra att man får ändra momentet. MOS fetter och Vax kräver mindre moment.
 2. Klubbsson

  Martin79

  en 50x50x2,5 2700mm lång med en last på 2000N fördelat på hela längden ger en nedböjning på ca7mm.
 3. Klubbsson

  Martin79

  50x50 lär duga, jag antar att du ska lägga golvspånskivor där uppe?
 4. Ok, det brukar ju kunna bete sig rätt illa och smälta i närheten av epoxi eller polyester. Eller har du något emellan?
 5. Vad är det för material du jobbar med till pluggen?
 6. Det skulle ha vart roligare att se din bil i ett annat sammanhang än vad man såg i fredags.
 7. Har du provat att värma matoljan något? Värmepistol. Temperaturen kan ändra egenskaper hos asvaltiner ganska tidigt.
 8. Skulle kolla med Peter på Jacking i Kungsör, han löser det nog.
 9. Fick en verktygstavla över. 600kr hämtas i Eskilstuna
 10. Din fräsare kommer anmärka på att det saknas radier på fäst öronen. Radien kommer ange hur stort verktyg han kan fräsa med. Fräsare brukar gilla stora verktyg då det blir lättare att mata. Skulle nog välja radie 5 där så det går att köra med 8mm pinnfräs. Det går naturligt vis att tillverka den som du har ritat men då krävs det tre uppspänningar till i maskinen och förmodligen en fixtur.
 11. Fins tyvärr mer än ett sätt göra urgröpningar 🙂 cutout, shell, combine. Tutorials är ganska bra i solid för den som är ny.
 12. Ska man vara lite fortsatt nördig på ämnet ska inte sträckbultar återanvändas. Då har man redan passerat flytgränsen något för att uppnå en förutbestämd klämkraft. Men det funkar bra för hobby bruk. Pratar man skruv till flygplan så finns det lite varierande tillämpningar när det gäller att återanvända skruv. Viss tillverkare tillåter det 5 gånger andra inte alls ("vanlig skruv och mutter") Det är för att en återanvänd skruv får en annan yta som påverkar friktionen och där med klämkraften. I FAA standard practice står det beskrivet penetreringmoment för olika varianter på låsande muttrar. Något som man brukar hänvisa till som komponent tillverkare i flygindustrin. Sen om det sitter en sträckbult eller inte på ett visst topplock är ganska svårt att avgöra. Har själv aldrig bytt en sån, men jag håller aldrig på med prestanda motorer heller.
 13. Jag får rota lite, har manualen nån stans..... den har alla finesser man vill ha.
 14. Jag köpte denna https://electromen.com/en/products/item/motor-controllers/dc-motor-below-10A/EM-140A Den har fram / back och strömbegränsning
×
×
 • Create New...