Jump to content

Klubbsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Klubbsson last won the day on December 1 2019

Klubbsson had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About Klubbsson

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

572 profile views
 1. Små sportflygplan har vanligen 4 punktsbälten. Segelflygplan kan ha en sittpossition som är mer liggande än en GT40. Underglidning i bältet är inget problem om man spänner fast sig rätt. Det viktiga är att man alltid spänner midjeremmen först, ska man flyga avancerad flygning så spänner man tills man inte kan röra höften. Det är nämligen ett helvete att upptäcka att man slarvat med fastsättningen när man väl hänger upp och ned. Axelremmarna ska bara vara ett stöd och inte utgöra någon nämnvärd belastning i inverterat läge. 5-6 puntsbälten förekommer men är relativt ovanliga, det finns även lösningar med 4 punktsbälte och ett extra midjebälte med lastspännare. Har flera gånger sett banåkare som spänner bältet med axelremmarna så att låsningen hamnar runt naveln.
 2. Motsvarande infästning på flygplan kallas pendelroder. Var en populär konstruktion på 70 talet men kunde ge instabila egenskaper. Men kan säkert fungera bättre på en bil än ett flygplan. Tryckcentrum, Där du vill ha ditt nya fäste för att minimera servokraften, kommer att flyttas med olika hastigheter och anfallsvinklar. Det kan vara en ide att sätta en plåt med många hål så att du kan prova fram vart tryckcentrum hamnar.
 3. Finns i Eskilstuna, har +25m
 4. Vill minnas att jag sett exempel på inneslutningar undertill. Man kan ta hål i en sluten profil men ändå kalla den sluten, men det beror ju även på hur stort hålet är. Samt hur profilen ansluten i ändarna. Så det är inget som är självklart när man pratar hållfasthet 🙂
 5. När man pratar vridstyvhet så brukar man säga att en sluten profil är 100 gånger styvare än en öppen profil. Därför får man ganska bra vridstyvhet i en kardantunnel trots att allt material hamnar nära vridcentrum. Den "slutna" profilen kan mycket väl vara uppbyggd av triangulerade fyrkantsrör. Klär man dessutom i plåt blir det bättre. En plåtprofil som denna och är öppen i underkant skulle jag nog berömma ha en vridstyvhet på 1-2% mot något som är slutet, triangulerat och klädd med plåt. Ett bygge måste samtidigt bedömas i sin helhet så man ska inte stirra sig blind på enskilda detaljer utan ge mer fokus åt hur dom fungerar med varandra. Jag nördade lite på ämnet i början, det finns en angivelse i SFRO boken om säger bilens vikt x3 Nm/grad och en prestanda bil bör ha faktor 6. Men sen insåg jag vem som skulle köra bilen och bytte filosofi, så nu är ramen byggd efter en som har en viss tendens till att gasa till det släpper......
 6. Intressant, vad är det mer som krävs? Bromsar, ergonomi och väghållning ska vara åt det bättre hållet har jag hört.
 7. Kul, vilken signal kommer du använda som input till aurdionon?
 8. Klubbsson

  Wingnut

  Avser du att plasta in rören så räcker det nog gott med ett lager färg. Du kan ju även överväga att bara lägga ett distansmaterial som du plastar ovanpå, dynavicell eller liknande. Blir ju minst lika starkt som stål. Vad är det för program du ritar i? Tycker att du har fåltt till väldigt fina och tilltalande former.
 9. Skulle det finns något intresse av ett Locost bås på Veterandagarna i Eskilstuna 23/8? Är med och arrangerar.
 10. Snyggt, vad är det för stolar i grunden?
 11. Vilka snåljåpar..... letar man lite så finns version 2018 fortfarande gratis. Men jag skulle nog leta noga efter solidworks.
 12. Kan du Aoutocad så kan du köra Draftsight, det är lika dant och ges ut av Dassault (Catia och Solidworks), det är desutom gratis.
 13. Klubbsson

  Wingnut

  Snyggt, vad är det för lampor du har fram och bak?
 14. Lite delar som blev över från en 1988 Sierra 2.0 ok, skivor, pedalställ och en handbroms.
 15. Små runda hål har i regel ganska ringa betydelse om dom sitter mitt i en profil. Sitter dom på en kant eller nära en påkänd svets kan det bli något annat. Jag skulle gissa på att runda hål i Ø50x2 bågen måste vara minst Ø15mm för att ha en signifikant betydelse.
×
×
 • Create New...