Jump to content

Klubbsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Klubbsson last won the day on October 13 2017

Klubbsson had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Klubbsson

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

307 profile views
 1. Klubbsson

  Esther Seven #31

  Snyggt, Byggde en kajak för några år sen med samma metod fast då använder man en väldigt tunn glasfiber för att den inte ska synnas och trät ska framträda. När jag använder divinylcell/honycomb jobbar jag alltid med en form. Bockade eller rullade plåtar är det absolut enklaste och då får du alltid en slät A-sida.
 2. Klubbsson

  Kobolt Runabout mk1 (190113: Länkarmar blir till)

  Ditt Notch verktyg vart har du hittat det? Har provat lite egna varianter men inte fått nått som funkar riktigt bra.
 3. Klubbsson

  Projekt Zero

  Körde hem en Jaguar xjs v12 från UK för några år sen till ett skrotbils rejs. Var inga problem att skrota i sverige. Fins ganska mycket engelska bilar i Sverige där man inte fått med sig alla papper och gör att men inte får igenom ursprungs kontrollen med transportstyrelsen.
 4. Klubbsson

  Kröka rör tabell?

  Kolla med Finess i Eskilstuna dom gör burar i mängder. Jag la ner alla mina planer på att bocka själv när jag såg deras priser. Är det bara några få bockar kan man ju fylla med sand för att hindra kolaps.
 5. Klubbsson

  Kedjediff BCE

  Intressekoll! Står i valet och kvalet om jag själv ska skaffa en aluminiumbit och svarva ett hus till en kjedjediff, det är en Sirra 7" Alternativet är att låta någon annan tillverka, jag får då ett trevligare material "aircraft graded aluminium" och hårdanodisering i valfri kulör. Nackdelen är att det springer iväg i pris om man bara gör en. Om jag skulle beställa 3 så tror jag det hamnar på max 2000kr med frakt. Skulle det vara intressant?
 6. Klubbsson

  R1 lutning??

  Tack för alla tips 🙂 Jag kan inte se några streck i glaset, hojen har jag inte kvar alla delar försvann ganska fort på blocket. Jag är förvånad hur mycket motor man kan få för så lite pengar, har kostat mig ca 2000kr och lite arbete. Cadmodellen jag har så sitter det ett annat oljetråg, det har ej en plan botten. Den ena vinkeln är som den på bilden men den andra vinkeln följer trågpackningen,dom två vinklarna möts på mitten, så jag antar att det finns flera varianter. Jag antar att den enda lösningen blir att procka loss tråget och kolla vart oljan tas, när man ändå är där och river så kan man ju sätta dit en skvalpplåt. Använder ni alla tillgängliga fästhål för att hålla motorn på plats? 4 grunda fram och två genomgående bak? Har sett lite varianter på det.
 7. Klubbsson

  R1 lutning??

  Hittade en gammal tråd på ett aktuellt problem men vad är slutsatsen? ● tråget? ● trågpackningen? ● Yammaha loggan? Skulle helst se att trågpackningen skulle funka som horizontalplan. Det logiska är nog dock som den står.
 8. Klubbsson

  Elmotor till back

  Vilken fin byggtrådtråd du har Johan fast jag har lite frågor 🙂 Sid 4, är det en vanlig hålsåg och borrmaskin som du kapar rör med? funkar det bra? Fick du fjädringen att funka? förstår inte riktigt hur den funkar men det är kul att se nått nytt. Blir ju lite sugen på aluminiumkaross när man ser ditt bygge.
 9. Klubbsson

  Elmotor till back

  Börjar förlika mig med att vad man än hittar på så blir det ett tveksamt resultat. Räknade på hur stor en direct drive motor på bakaxeln skulle bli och det blev helt orimligt. 12v är enkelt om man nöjer sig med 1/0 funktion, styra dom strömstyrkorna går men blir för dyrt. Är nog inne på en 48v 1800w "electric scooter/ATV go-cart motor kit" Finns i drivor och kostar lika mycket som en 12v startmotor. Och då får man med både fartreglage och gasrulle. Blir det för klent med 1800w kan man ju häkta på en till. Blir en del pyssel att få till fram/back och laddning fast det kan nog bli ett bra komplement till R1´ans lågfartsegenskaper. Ingen byggtråd än så länge, kanske blir en senare när det finns nått som liknar en bil.
 10. Klubbsson

  Elmotor till back

  Kommer att ha en R1 motor bak och kedjedrift och skulle behöva en lämplig backmotor. Hur stor behöver en sån vara? har fått förslag på allt från 700w till 8kw. Var i kontakt med Elektro-mobile och frågade om dom hade nått lämpligt i storleksordningen 2-4kw för en 500 kilos bil. Dom frågade om jag verkligen behövde backa i 50km/h och föreslog en 48v 800w motor som skulle räcka för 22km/h. Jag skulle gärna vilja kunna använda elmotorn som krypväxel framåt. Fast jag har inte kommit på nått bra sätt hur det ska funka rent praktiskt. Någon som har ett förslag på nått som kan passa för en rimlig peng?
 11. Klubbsson

  Styrknut och kolapsbar rattstång

  Tack, Carbuildersolutions hade ju mycket godis att välja på. När jag läser lite om styrknutar så hittar jag en generell rekomendation på 35grader. Jag kommer nog klara mig på runt 25 grader, det har i bland sina fördelar med motorn bak :)
 12. Har en styrväxel från en Sierra och en styrknut från samma bil. Jag får inte i hop det med styrkolonnen från sierran så jag har två frågor som någon kanske kan hjälpa mig med. Hur stor vinkel förändring kan man ha på en styrknut? skulle gärna undvika att ha två om det går. Har ni några tips på hur man bygger en kolapsbar rattstång? som kan gillas av SFRO? Har ett rattnav beställt från Rally design men just kolapsbara rattstänger verkar det vara brist på då det ej verkar vara krav på det i England.
 13. Klubbsson

  Pedalställ

  Letar efter ett pedalställ med bromsvåg, gärna nått som är litet.
 14. Klubbsson

  Esther Seven #31

  Hur tjock plåt har du använt i golvet och sidorna?
 15. Det finns ganska mycket på detta område allt från enkla exel tabeller till FEA, har tittat lite på https://www.racingaspirations.com/apps/suspension-geometry-calculator/ Oavsett vilken kalkylator jag använder kan jag inte skilja en bra geometri från en dålig. Jag saknar helt enkelt börvärden. Är kollega med en tidigare beräkningsingengör från Josam ( tillverkar utrustning för hjulinställningar) Han sa: Jag kan räkna ut allt du vill veta men jag har ingen aning om vad som är bra eller dåligt. Så alla tips mottages tacksamt.
×