Jump to content

Klubbsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Klubbsson last won the day on October 13 2017

Klubbsson had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Klubbsson

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

422 profile views
 1. Det är förmodligen styren som luktar, det kommer avta om några månader. Farligt? Nja det är inte godis men jämfört med bensin är det betydligt lindrigare. Ska inte vara några problem att förvara ute så länge det är torrt och fritt från solljus.
 2. Vad är det för Wilwood bromsar som passar på en Sierra spindel? Har 240mm ventilerade välrostade skivor och ok behöver bytas eller renoveras. Tips motages tacksamt även annat än Wilwood. Har kört lite jaguar på bana och då gick det ett och annat belägg, provade grön,gul, röd och blå EBC. Gula tyckte jag funka bäst, orginalbelägg var inte så tokigt det heller. Nöd beläggen från Biltema höll 25min....
 3. Är ganska vanligt att en skruv som går av blir lite krokig och därför kan vara utmanande att få loss. Har själv hållt lite skruvkurser inom flygindustrin och kan hålla med i alla Kjelland's resonemang.
 4. Vad är det för typ av rör och böjar du använder?
 5. Har aldrig vart problem att handla hos Wiberger som privatperson, dom har ju mycket smått och gott för en hemmapulare. Deras uniballs håller dessutom god kvalitet. Det är bara att maila eller ringa. Dom sista åren har jag dock beställt som företagare, du får höra av dig om det krisar så kan vi nog lösa det.
 6. Rotax flygmotorer har 25% som gränsvärde för åtgärd, och det ska mätas på varm motor.
 7. Har heller inte lyckats få ett riktigt materialcerifikat trots mycket goda kontakter på Stena stål, men mycket annat har jag fått, offert med material benämning, följesedel, batchtagg. Rören är ju dock märkta med benämning så jag har sparat en stump med fulla benämningen på. Plus att jag använder betydligt tjockare material än vad nöden kräver.
 8. Ser spännande ut, vad har du för prylar i grytan för att få til det?
 9. 3k känns ju ganska överkomligt. Fixturen se ju ganska enkel ut, blev mer att fundera på 😎
 10. Får man fråga priset på en specialruta?
 11. Beror lite på vad du ska svetsa med, kör du TIG så måste du ha en med 4 sensorer annars funkar inte avbländningen som den ska. Kör man MIG eller pinne så funkar det bra med två sensorer. Dom billiga kan vara sena med avbländningen så man får ont i skallen. Mitt tips är att köpa en gammal hederlig utan speedglas eller nån som är lite påkostad. Själv köpte jag denna för lite sen https://www.bluemarket.se/produkt/lincoln-electric-viking-3350-svart/1113-107 är hel nöjd med den. Har börjat använda halvmasker med integrerade filter, funkar utmärkt att ha under svetshjälmen. https://www.ahlsell.se/10/personligt-skydd/andningsskydd/halvmasker/393351-16672158/ kostar ungefär 5% av vad en riktigt friskluftsmask ligger på. Önskar att jag hittat dom tidigare. Denna från Swedool är rena möget https://www.swedol.se/svetshjalm-flytande-kristaller-eagle.html
 12. Använder låstråd på banjobultarna på flygplanet. Om du tänker dig att tråden altid ska dra åt bulten och vara "någorlunda spänd" dvs den ska varken vara lös eller som en fjolsträng. Biltemas låstråd och tång duger gott ( funkar med kombitång med men tar lite längre tid). Vill man ha riktig låstråd så fins det på Arigo. Fins det inte hål för låstråd så borrar man det själv. Det är lite pyssel och kan ta ett par försök innan man får till det snyggt. Lite exempel på hur man kan låsa med tråd.
 13. Snyggt, Byggde en kajak för några år sen med samma metod fast då använder man en väldigt tunn glasfiber för att den inte ska synnas och trät ska framträda. När jag använder divinylcell/honycomb jobbar jag alltid med en form. Bockade eller rullade plåtar är det absolut enklaste och då får du alltid en slät A-sida.
 14. Ditt Notch verktyg vart har du hittat det? Har provat lite egna varianter men inte fått nått som funkar riktigt bra.
 15. Körde hem en Jaguar xjs v12 från UK för några år sen till ett skrotbils rejs. Var inga problem att skrota i sverige. Fins ganska mycket engelska bilar i Sverige där man inte fått med sig alla papper och gör att men inte får igenom ursprungs kontrollen med transportstyrelsen.
×
×
 • Create New...