Jump to content

Klubbsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Klubbsson last won the day on December 1

Klubbsson had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About Klubbsson

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

472 profile views
 1. Fick en visning av detta fina bygge, passformen på karossdetaljerna är allt annat än engelsk eller amerikansk 🙂 Men det bästa av allt var nog ljudet från motorn. Ska bli kul att se den i trafik eller på bana.
 2. Rostfria knivar brukar vara martensitiskt och där med magnetiskt. Kör sällan MIG själv och har aldrig gjort det med CO2. Jag skulle nog prova att byta till argon som första åtgärd. Rostfritt brukar vara känsligt för föroreningar av alla de slag.
 3. Får man köra med slang hela vägen? Fick nys om en som specialtillverkar stålomspunna slangar för en rimlig penning.
 4. EPDM är ju ett standardmaterial så det är ingen större konst att hitta. Peter på Jacking har koll på läget om man säger vad man vill ha när det gäller packningar och lager. Har bytt packningar på ok ett par gånger utan större problem, fast då har det slutat med skrotbilsrejs 🙂
 5. Om det håller ett tag med M8 och om man törs så kan man prova med M10, om man vill börja med det enklaste. Är lite svårt att räkna på nått där man inte har alla mått men en fjärde punkt kommer göra susen.
 6. Scania och Karlebo säger klämlängden min 4xdim. Men det är rätt sällan man lyckas rädda ett förband som trilskas med byte av hållfasthetsklass eller annat moment. Om du ger mig måtten på anliggningsytorna och vart skruvarna sitter så kan jag räkna lite på det när jag har tråkigt på jobbet 🙂
 7. Jag fasnade för escort mk2 https://www.rallydesign.co.uk/product_info.php?cPath=562_580_581&products_id=16456
 8. Det är förmodligen styren som luktar, det kommer avta om några månader. Farligt? Nja det är inte godis men jämfört med bensin är det betydligt lindrigare. Ska inte vara några problem att förvara ute så länge det är torrt och fritt från solljus.
 9. Vad är det för Wilwood bromsar som passar på en Sierra spindel? Har 240mm ventilerade välrostade skivor och ok behöver bytas eller renoveras. Tips motages tacksamt även annat än Wilwood. Har kört lite jaguar på bana och då gick det ett och annat belägg, provade grön,gul, röd och blå EBC. Gula tyckte jag funka bäst, orginalbelägg var inte så tokigt det heller. Nöd beläggen från Biltema höll 25min....
 10. Är ganska vanligt att en skruv som går av blir lite krokig och därför kan vara utmanande att få loss. Har själv hållt lite skruvkurser inom flygindustrin och kan hålla med i alla Kjelland's resonemang.
 11. Vad är det för typ av rör och böjar du använder?
 12. Har aldrig vart problem att handla hos Wiberger som privatperson, dom har ju mycket smått och gott för en hemmapulare. Deras uniballs håller dessutom god kvalitet. Det är bara att maila eller ringa. Dom sista åren har jag dock beställt som företagare, du får höra av dig om det krisar så kan vi nog lösa det.
 13. Rotax flygmotorer har 25% som gränsvärde för åtgärd, och det ska mätas på varm motor.
 14. Har heller inte lyckats få ett riktigt materialcerifikat trots mycket goda kontakter på Stena stål, men mycket annat har jag fått, offert med material benämning, följesedel, batchtagg. Rören är ju dock märkta med benämning så jag har sparat en stump med fulla benämningen på. Plus att jag använder betydligt tjockare material än vad nöden kräver.
×
×
 • Create New...