Jump to content

Klubbsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Klubbsson last won the day on December 1 2019

Klubbsson had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

About Klubbsson

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

615 profile views
 1. Fick en verktygstavla över. 600kr hämtas i Eskilstuna
 2. Din fräsare kommer anmärka på att det saknas radier på fäst öronen. Radien kommer ange hur stort verktyg han kan fräsa med. Fräsare brukar gilla stora verktyg då det blir lättare att mata. Skulle nog välja radie 5 där så det går att köra med 8mm pinnfräs. Det går naturligt vis att tillverka den som du har ritat men då krävs det tre uppspänningar till i maskinen och förmodligen en fixtur.
 3. Fins tyvärr mer än ett sätt göra urgröpningar 🙂 cutout, shell, combine. Tutorials är ganska bra i solid för den som är ny.
 4. Ska man vara lite fortsatt nördig på ämnet ska inte sträckbultar återanvändas. Då har man redan passerat flytgränsen något för att uppnå en förutbestämd klämkraft. Men det funkar bra för hobby bruk. Pratar man skruv till flygplan så finns det lite varierande tillämpningar när det gäller att återanvända skruv. Viss tillverkare tillåter det 5 gånger andra inte alls ("vanlig skruv och mutter") Det är för att en återanvänd skruv får en annan yta som påverkar friktionen och där med klämkraften. I FAA standard practice står det beskrivet penetreringmoment för olika varianter på låsande muttrar. Något som man brukar hänvisa till som komponent tillverkare i flygindustrin. Sen om det sitter en sträckbult eller inte på ett visst topplock är ganska svårt att avgöra. Har själv aldrig bytt en sån, men jag håller aldrig på med prestanda motorer heller.
 5. Jag får rota lite, har manualen nån stans..... den har alla finesser man vill ha.
 6. Jag köpte denna https://electromen.com/en/products/item/motor-controllers/dc-motor-below-10A/EM-140A Den har fram / back och strömbegränsning
 7. Kommer du ha en nivåmätare i tanken? Skulle behöva ha tips på en sån.
 8. Kanske blev lite tokigt detta, detta är ju till en kjedjediff. Hålbilden med 6 hål är för bakre drevet.
 9. Har bara en cadmodell tillgänglig av kåpan till min 7" diff men får det till 130x10 hålen 10,2
 10. Klubbsson

  Gas till MAG

  Jag kör Barkmnans, vet inte om det finns på fler ställen med. Dom har bra sortiment och kunnande på allt med färg med. Historiskt sett så har Air liquides haft högre tryck i sina flaskor med om man jämför med tex AGA. svetsgrejer generellt så rekommenderar jag Sundholm i Eskilstuna.
 11. Klubbsson

  Gas till MAG

  Jag kör med Air liquides 11 liters, största som går att köpa privat, en sån räcker ungefär ett år. Kostar en tusenlapp att fylla. Tycker 5 liters är för små. Kör jag mycket hyr jag en 20 liters via företag. Har för mig att det låg på runt 1500 för att fylla en sån.
 12. Det var en 87a, 5,3l, gav 1200pund för bilen i körbart skick och besiktad. Låga priset på grund av den signifikanta XJS doften.
 13. Köpte en Jaguar xjs V12 för några år sen i England som vi sen körde skrotbilsrejs med på Mantorp. Mycket trevlig motor, hur man än vrider och vänder på det så är ju alltid en v8 en motor där det saknas 4 cylindrar😁. Om jag rotar lite kan jag nog få fram vikt på motor och låda om du är intresserad. Du kommer garanterat få bredda kardantunnen om du ska ha in den i en 7a
 14. Små sportflygplan har vanligen 4 punktsbälten. Segelflygplan kan ha en sittpossition som är mer liggande än en GT40. Underglidning i bältet är inget problem om man spänner fast sig rätt. Det viktiga är att man alltid spänner midjeremmen först, ska man flyga avancerad flygning så spänner man tills man inte kan röra höften. Det är nämligen ett helvete att upptäcka att man slarvat med fastsättningen när man väl hänger upp och ned. Axelremmarna ska bara vara ett stöd och inte utgöra någon nämnvärd belastning i inverterat läge. 5-6 puntsbälten förekommer men är relativt ovanliga, det finns även lösningar med 4 punktsbälte och ett extra midjebälte med lastspännare. Har flera gånger sett banåkare som spänner bältet med axelremmarna så att låsningen hamnar runt naveln.
 15. Motsvarande infästning på flygplan kallas pendelroder. Var en populär konstruktion på 70 talet men kunde ge instabila egenskaper. Men kan säkert fungera bättre på en bil än ett flygplan. Tryckcentrum, Där du vill ha ditt nya fäste för att minimera servokraften, kommer att flyttas med olika hastigheter och anfallsvinklar. Det kan vara en ide att sätta en plåt med många hål så att du kan prova fram vart tryckcentrum hamnar.
×
×
 • Create New...