Jump to content

Tabaco

Forumdeltagare
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tabaco

 1. Från framhjulsdrift till bakhjulsdrift. Det vore intressant att veta hur han har hängt upp- bakaxeln. Och hur har han löst övriga problem ?? Framvagn med hjulupphängning t.ex. http://www.bilsport.se/artikel/pontus-har-250-hk-i-hundkojan/
 2. Jag tycker det ser ut som att du sitter högt i bilen ?? Eller är störtbågen mera för "Syns skull" ??
 3. Var det inte BMW som var först med att montera spoilers på sina tävlingsbilar efter ett par olyckor på tävlingsbanan ?? för att undvika att luft kommer in under bilen. Om man läser i diverse olika chassiböcker ( How To Make Your Car Handle ) Där ges exempel på att en sportbil bör alltid- ha lägre markfrigång i fram och högre i bak.
 4. Kolla om det står nåt om Svetsbarhet för just det materialet. Ju starkare material, desto mer legeringsämnen i materialet. Då kan det ev. bli svårare att svetsa. Det kan då underlätta om man värmer upp materialet i en ugn först.
 5. Grattis till en fin bil. Den har ju stel bakaxel om jag förstår rätt. Skulle vara intressant att veta hur Westfield har hängt upp bakaxeln i ramen.
 6. Jo det är som Morty säger där. Jag fick detta förklarat för mig vid mitt senaste besök på Trend AB, i Nykvarn för att kolla på stolar bl.a. (Det är alltså t.ex om bilen voltar runt, man kan få en kompression av kotorna i ryggen.--- Om bältets fästpunkter är felplacerade.) Ett problem för långa personer kan vara att hitta en stol med tillräckligt hög rygg-- och att inte hålen för bältet sitter för lågt placerat i stolsryggen.
 7. Är det inte så att bältets fästpunkter måste sitta högre än axlarna ?? Det är bl.a det man måste tänka på när man köper en stol, med hål för bältet i stols-ryggen--- att hålen inte sitter för lågt. För då kommer bältets fästpunkter hamna lägre än axlarna.
 8. Angående avsaknad av värme. Begagnade vedkaminer i gjutjärn finns på blocket. Hela skogen är full av gratisved. Sånt som har blåst ner. Även björkved i klenare dimension som Kommun har kapat ner. Ingen bryr sig, det ligger bara och ruttnar bort. Avsaknad av värme kan vara ett problem när man vill vara i garaget och få nåt uträttat. Oljefyllda mindre el-element är praktiska. De kan man koppla in en dag eller två innan man ska vara i garaget.
 9. Jag ser ingen vanlig traditionell kränghämmare. Det jag kan se är något som ser ut som en-- "liggande Wattlänk". Det blir mera jobb med att prova och justera och ställa in.
 10. Jag kommer ihåg den där SAAB:en. Synd att han inte fortsatte utveckla den. På den tiden fanns inte så många olika motorer att välja på. Hade det varit idag med mera moderna och bättre grejer. Uj,uj. Det hade kunnat bli riktigt bra.
 11. Jag antar att det är en sk. Banjobakaxel. Dvs. växelhuset är en aluminiumklump-- som är bultad till banjoaxeln. Elwa Motors i Sthlm. brukar ha sådana på lager.
 12. Punka är inte så kul. Men det går ju att köra med innerslang om jag inte minns fel.
 13. Trackday Kinnekulle-Ring är samma helg som Kanonloppet på Gelleråsbanan. Fler funktionärer behövs där, så jag kommer jobba ute på banan då. Synd att jag missar grillbuffe'n.
 14. "Jag har använt "socket button head screws" och inget lim eller tätningsmedel mellan ram och karossbitar. Jag har satt en remsa med svart vävtape på ramröret under karossbiten för att undvika att färgen ev. skulle gnuggas bort. " Ok. Hur tjockt är godset i ramröret ?? Jag antar att du har använt en gängtapp först.
 15. Jasså. Ok. Men varför måste Westfields nummer tas bort ?? Är det inte bra om fabrikens nummer finns med ??
 16. Mycket bra och informativa bilder där. Annars kan det ju vara svårt att veta hur andra har tänkt. Någon kanske funderar på hur man kan tillverka egna länkarmar, t.ex.
 17. Hmm. En tanke bara. Den delen där justerskruven för Cambervinkeln sitter.-- Om den yttre Dia. vore dubbelt så stor. då kommer rören för övre länkarm att fjärma sig från fjädern. Eller ta en massiv fyrkantstång--borra och gänga i den biten. Det blir samma resultat-- rören för övre länkarm kommer ligga längre ifrån fjädern. Fast då får du ju svetsa om rören till länkarmen förstås.
 18. Tabaco

  Wingnut

  Jag tycker linjerna påminner lite om BMW:s sportbil som man kör Endurancetävlingar med.
 19. Hej. Jag vet inte inte om jag lyckades förklara hur jag tänkte när det gäller din övre länkarm,( med sprickan), jämfört med Caterhams länkarm. På din bild här med ritning (ovanstående bild) ser man måttet; 40. Jag menar att på Caterhams länkarm så är det måttet mindre. Om man sätter upp Caterhams länkarm i ett skruvstycke och försöker knäcka eller bryta sönder länkarmen-- så blir det svårare. Den blir starkare på grund av att "högra delen" av länkarmen som det ser ut på din ovanstående bild, ligger närmare kontramuttern. Ett bra material är SS 2225. Ett seghärdat stål. Jag är osäker på om det finns som rör, eller bara som stång-material. Jag citerar Bofors handbok för stålanvändare; SS 2225 har god svetsbarhet samt god hållfasthet, speciellt i klena- dimensioner. Om inte SS 2225 finns som rör. Försök hitta ett annat seghärdat material. Hälsn....Tabaco.
 20. Intressant diskussion där om anledningen till att sprickan uppstår på Jaris bärarm. Christer J, säger ju att det förekommer vrid och brytkrafter där ute. Den röd-markerade sträckan kommer då fungera som en sorts hävarm efter vad jag förstår. På Caterhams bärarm så ser man ju direkt att den biten som här är markerad; Är kortare. Kortare hävarm betyder ju att kraften blir mindre. Sen är det väl inte förbjudet att välja ett rör med högre sträckgräns och brottgräns-- men, med flera legerings-ämnen i materialet, kan bärarmen må bra av uppvärmning före svetsning-- och långsam avkylning. Vad säger du Kjelland28 om denna hypotesen ?? Tyvärr lyckades jag inte få in min fina bild, med Rödmarkering.
 21. Är det inte så att en "bra sportbil" ska vara högre i bak och lägre i fram. För att undvika att luft kommer in under bilen. Markfrigången är nog individuellt på olika bilar.
 22. Jag hade nog inte sagt nej till en Wankelmotor i det bygget. Coolt var ordet.
 23. Ett imponerande bygge. Min fråga; På din SFRO2---Var det ingen som sa nåt om höjden på din störtbåge ?? (Jag kollar på bilderna.) Men du är kanske mera kortväxt ??
 24. Depåkurvan är ju ombyggd numera. Hur upplevde du skillnaden mot tidigare ??
×
×
 • Create New...