Jump to content

Nosliwe

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Nosliwe last won the day on November 9 2017

Nosliwe had the most liked content!

Reputation

36 Excellent

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Fredrik Blomberg
 • Ort
  Karlsborg
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

870 profile views
 1. 3D skrivaren har fått jobba lite till. Prövat ut spacers till bromsoken.
 2. Kan ju vara en bra idé 🙂 Allt handlar ju om platsbrist och försöka få en helt slät undersida på bilen. Printade en plugg som skall gjutas av för vindavvisare på aeroscreenen. Den vänstra kommer innehålla luftintaget till motorn.
 3. Längesen man uppdaterade något nu. Har bla provstartat bilen och rensat kabelhärvan. Det som blev kvar Det som har plockats bort 😄 Fixat växellådsfästen. Får se hur det lirar. Tanken är att kanske göra något rejälare. Men är lite platsbrist för tillfället. Fixat fästen till dämparna i bak. Behöver kraftigare fjädrar. Fortsatt med scuttlen och instrumentbrädan. Laserskuret alu plåten till instrumentbrädan. Det är nu man upptäcker att det inte är helt lätt att få till alla former utan mallar. Får bygga om scuttlen lite. Fixade mallar i 3D skrivaren. Gör om gör rätt! Fick man äntligen lite vettig användning av den med 🙂 Ska försöka ge mig på scuttle, bromsar och styrning så fort jag får lite tid och ork över efter jobbet.
 4. Svetsandet fortsätter. Även ritat upp säkringshållaren som skall placeras över fötterna på passageraren.
 5. Äntligen semester och börjar få lite gjort igen. Fått hem dämparna och fixat fästen till dom i fram. Även skurit ut plåtar till torpeden samt fixat fäste för batteriet. Sätter jag dämparna på mjukaste inställningen så är den rejält svampig, sätter jag dom på hårdaste så är det lika stumt som med rören jag hade innan. Grejar mer på Torsdag.
 6. Jobbet suger mycket tid för tillfället, men har bränt ihop instrumentbrädan och kört ett test på bilmärket som skall pryda fronten 🙂
 7. Nästa vecka var ett tag sen nu, Kardan är kortad, växellänkaget är på plats, motorn sitter fast. Har väl inte hänt så mycket bortsett ifrån det. Lite stiltje då jobbet tar upp mycket tid och energi.
 8. Pårbörjat scuttleramen och fått hem 240 styrväxeln. Skall korta av den ca 80mm för att få in tappen till rattaxeln en aning. Tanken är att korta kardan i nästa vecka.
 9. Hade tänkt att montera i motorn i Tisdags, men blev en jobbresa istället. Men nu är den i! Gick till och med smidigt ihop med lådan. Så nu är det bara till att börja tillverka motorfästen. Gott om plats för ett kyl. Finns någon form av plats för rattstången med.
 10. vägt in och triangulerat motorrummet, så nu kan jag montera i motorn!
 11. Gått lite småsegt här det senaste, men nu har jag äntligen nått en milstolpe känner jag. Bilen står på egna ben! Om än en aning stumma :D Brett blev det med! "Standard" skärmarna är 245MM, jag måste ha minst 310MM. Nu skall chassit ställas i våg och den sista trianguleringen ska dit i motorrummet så fort jag vet var grenrören går ut.
 12. Har ju tillgång till kantpress annars. Men då blir det jobbigare att skicka grejerna.
 13. Så det var det grejerna var till. Har du värmt grejerna och den bockat för hand?
 14. Inte uppdaterat på ett tag. Haft lite strul med svetsen. Fick porer och dålig genombränning. Stolarna är nästan helt klara och lackas i nästa vecka. Även en av dynorna är färdiga. Växelspaksinfästningen på plats. Även börjat svetsa dit lite mer förstärkningsplåtar/skydd. Börjat kika på motorfästen med. Vet inte om det här blir för stumt eller ej? Är ju inte så att det är tyst i dom här bilarna oavsett vilket. Ska blästra bakvagnen i veckan som kommer.
×
×
 • Create New...