Jump to content

Christoffe

Forumdeltagare
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Christoffe

 1. 6000 tusen för er här på forumet ☺
 2. Efter en del övervägande så tänker jag sälja mitt projekt efter jag har fått för mycket annat att stå i. Men ramen är en 400 mc ingen kardan tunnel byggd. Motorn är en B4204T med all el från donatorn. På motorn sitter en m90h växellåda från 960. Spakställ kardan finns på sidan. Motorn och låda sitter i ramen Sen finns bakaxel, nos, bussningar till bakaxel och bärarmar fram. Har också 140 spindlar/hubbar utan lager. Har ett skrivet papper från Bromma stål på ram stålet. Och papper på donatorn
 3. Tja är inte helt dött gör lite när jag kan. Har fått gått på ett annat större projekt jag har fått börja med just nu därför lite dåligt med uppdatering :) Har här jag precis börjat..
 4. Vart håller i Sverige befinner du dig?
 5. Har du Bredden på cobra stolarna? Vart finns du? Mvh
 6. Jag har en telwin Technology Tig 182 AC/DC-HF /LIFT Har svetsat lite aluminium på 2-4 mm och går jävligt bra de lilla jag svetsat. Dock inte provat svetsat rostfritt men finns mängder med inställningar på svetsen stål, rostfritt stål, aluminium, titan, koppar, nickel, magnesium står det att den ska klara. Det bästa med svetsen är att den är liten och smidig. Jag är nöjd :) Här har du en länk http://verktygsbutiken.nu/butik/telwin-technology-tig-182-acdc-hf-lift-inkl-tillbehor/
 7. Nu jag lät motorn sitta där den va på bilderna. Har ett motorfäste klart :) Jaha så pass! Hårdare fjädring som gäller då ju. Jag ville ha den minsta möjliga bullen/scoop på huven som möjligt. Så tråget fick lida lite men det var inte så mycket kommer inte ihåg cm nu bara för det. :) trågen går ju att modda eller så finns ju torrsump :)
 8. Tja! Igår så testade jag lite motorplacering vart rätt nöjd faktiskt men ej säker om jag fatta det helt 100 rätt. Så mellan dom gröna ska dom röda medbringarna vara i linje med som max någon grad fel. Och linjeförskjutning i sidled/upp eller ner (blåa sträcket) spelar ingen roll bara det inte är för mycket. För spikrak ska inte kardan vara. Har jag förstått det rätt? Ska nog skjuta motorn lite mot förarplatsen. Sen har jag börjat fått hem delar till framvagn också. :) Allt för denna gång ☺
 9. Rikard jag tänkt köra med volvo 142. Trodde casim bara hjälpte till med bärarms längd och sånt.
 10. Jo så långt är jag med. Formulera mig lite fel kanske. Tänkte mer på bredden på infästningar och infästningar längs ramen :)
 11. Har lite funderingar angående infästningar fram. Jag kör ju mcsorley 400 ram och 740 bakaxel. Kan/ska man fortfarande köra infästninga fram efter boken? Eller hur mäter jag fram nya?
 12. Tack thomaz! Kollade lite där. Står mellan 3 säten. Nu ska man bara lyckas välja. Haha
 13. Idag har jag svetsat ram tills gasen såklart tog slut. Så blir väl att fylla på i veckan ? Någon som har idéer på olika säten? Har sittbrunn på 46cm
 14. Härlig tråd! Gillar bilderna på detaljerna! Bra jobbat :)
 15. Så nu har jag lite att visa. har haft donator bilen i vägen för han som jag köpt den av inte lagt på pappret.. men nu är den borta ? Har börjat mäta in bakaxel lite. har fått alla grejer som jag beställt så nu jävlar. Jag Sätt upp motorn på motorstället för att få lite skönare ställning när man tillverkar plattorna till motorfästena.
 16. welding tips and tricks på Youtube han är riktigt bra!
 17. Jag säger också youtube. Väldigt bra! Jag Är själv lärd men har fått oändligt med tips från Youtube ☺
 18. Såg skysst ut! Har du en sådan? Jo det är ju maxecceu jag tänkt köra på ifall det blir eftermarknad. Nu är det ett tag innan jag ska försöka starta så lika bra att spara elen iaf ;) Tack för tipsen!
 19. Tackar. Jo verkar vara rätt så lätt trimmad och kul med lite nyare motor. Ja du just nu håller jag på att plocka ut all el ur bilen som jag tänkt använda. Men har förstått att denna bilen kan vara rätt så klurig tack vare sin startspärr. Funkar det inte så får det bli något enkelt eftermarknad motorstyr :)
 20. Här kommer en liten uppdatering! Var förra onsdagen på turné. Först hämta jag en donator bil i Tierp. Hem och lämna den sen åkte ja till Vallentuna hem till thomaz här på forumet och köpte en noskon av honom. Fått lite saker till upphängning av bakaxeln men väntar på led lager från England :) Noskonen måste breddas lite. Och här donatorn. All el snart ute och snart är motorn också redo för att lyftas ur. :)
 21. Christoffe

  noskon

  Söker en noskon. Stockholms län med omnejd
 22. Precis såndär sitter på volvo 960 och då går det på kylsystemet. :) och en oljekylare lär ju ha bättre verkningsgrad. Man kan ju köra båda. god jul på dig med :)
 23. Hur många hk? Jag har tänkt 160/164 hästars motorn.
 24. Tjena har gjort lite mer på ramen nu. Och börjat med kardan tunneln och växellådas tunneln. Väntar på lite bakaxel delar ! Men har ett litet tips när man kryssar ramen. Jag använder blå tejp och tejpar på ramen så här. Sen ritar hörnen man med någon penna. Så här Sen så tar man bort tejpen och tejpar den på en bit rör och kapar efter linjerna. Så blir det så här blir svetsbart iaf ! Tack för mig denna gång :)
×
×
 • Create New...